Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Navijao sam za Englesku celo prvenstvo ali posle ovakve postavke igre od strane Tuhela, navijao sam za Argentince da ih izbace. Blagi uzas kakvo vodjenje utakmice, treba vec naredno jutro da ga najure.

Ovo ni Ilija Petkovic nije radio.
Isto.
Za mene su Argentinci i dalje odvratna reprezentacija, ali su Englezi sami sebi presudili sa poslednjih 20 minuta kukavičke igre, a glavni i odgovorni je Tuhel, koga bih ja na mestu engeskog saveza momentalno otpustio.

poslednji parovi na ovom prvenstvu
1000017392.webp

Možete da mrzite Argentinu koliko hoćete. U knockout fazi su imali 3 utakmice koje su lagano u najboljih (najzanimljivijih) 5 na prventsvu. Najbolje da gledamo parkirane autobuse Engleza, Švajcaraca ...
Ja ih ne volim, jedino sam navijao za njih u finalu 2022. i sinoc zadnjih 20-30 minuta kad je Tuhel uveo 2 beka i prepustio im ceo teren. Zao mi je sto nisu Englezima uvalili jos 2-3 komada. Pa cak i ti Svajcarci i Egipcani su odigrali mnogo bolje i mnogo bolji utisak ostavili nego Engleska sinoc.

Не миришим их, али се мора признати да играју срцем и да су фанатаци за своју репрезентацију.

Poslednja izmena:
Kako je počelo sinoć, pomislio sam, biće dobro ako ne bude mrtvih. Engleska je uništavala Argentinu dok nije postigla gol. BUkvalno im nisu dali milimetar prostora. A onda dolazi gospodin T, najveća trenerska prevara današnjice. Po staroj dobroj praksi iz Čelzija, PSG i Bajerna, kada bude tvrdo, on se raspadne. Umesto da juriš još jedan gol, jer vidiš da si brži, jači, tehnički bolji, više želiš pobedu, ti se povučeš i dozvoliš napadačku trening sesiju Argentincima. Šta si mislio baki, da ćeš da se odbraniš? Dobro 4 konada da nisu primili Englezi. Nije da mi je žao Engleske, jedna od poslenjih reprezentaija za koju bih navijao, ali igrači su zaslužili finale.
Argentincima nema šta da se zameri. Dali su 110% svojih mogućnosti. Ni to ne bi bilo dovoljno, ali eto, dobili su poklon koji su majstorski iskoristili. Navijam za njih od 1986. godine i naravno da mi je drago što igraju finale. Španci su još bolja ekipa od Engleza i sigurno neće napraviti istu grešku. Očekujem dobru utakmicu u finalu i pobedu Španije. Smela prognoza, Argentina ne postiže gol.

Ne znam kad je to Engleska unistavala Argentinu? Prvo poluvreme, engleska 198 pasova, Argentina 250. Posed lopte 45% Englezi, 55% Argentinci. Englezi jedan sut prema golu, Argentinci dva. Sve u svemu prvo poluvreme je bilo vise guranje i remplovanje nego neki ozbiljan fudbal. Englezi igrali presing, ali sa druge strane nisu stvarali sanse. Pritisak Argentine nije krenuo od trenutka promene taktike Tuhela vec od gola Gordona. Od 55og minuta na terenu je postojala samo Argentina. Tuhel je sa izmenama krenuo tek od 72og minuta, kada je umesto napadaca uveo defanzivca jer je verovatno i sam uvideo da je vrag odneo salu. Cim se Argentina malo oslobodila rasrafila je ove amatere.

Kako je počelo sinoć, pomislio sam, biće dobro ako ne bude mrtvih. Engleska je uništavala Argentinu dok nije postigla gol. BUkvalno im nisu dali milimetar prostora. A onda dolazi gospodin T, najveća trenerska prevara današnjice. Po staroj dobroj praksi iz Čelzija, PSG i Bajerna, kada bude tvrdo, on se raspadne. Umesto da juriš još jedan gol, jer vidiš da si brži, jači, tehnički bolji, više želiš pobedu, ti se povučeš i dozvoliš napadačku trening sesiju Argentincima. Šta si mislio baki, da ćeš da se odbraniš? Dobro 4 konada da nisu primili Englezi. Nije da mi je žao Engleske, jedna od poslenjih reprezentaija za koju bih navijao, ali igrači su zaslužili finale.
Argentincima nema šta da se zameri. Dali su 110% svojih mogućnosti. Ni to ne bi bilo dovoljno, ali eto, dobili su poklon koji su majstorski iskoristili. Navijam za njih od 1986. godine i naravno da mi je drago što igraju finale. Španci su još bolja ekipa od Engleza i sigurno neće napraviti istu grešku. Očekujem dobru utakmicu u finalu i pobedu Španije. Smela prognoza, Argentina ne postiže gol.
Po čemu su engleski igrači zaslužili finale?

Olako ste otpisivali Argentinu a oni od 2021 osvojili SP i 2 Kopa Amerika...

Kakva je ovo magija sinoc bila.
Srecom fudbal je opet pobedio. Plasio sam se da se razliku od finala lige sampiona ne desi da pobedi ekipa koja nije htela da igra fudbal.

Stvarno ne razumem pojedine ovde. Ovo je pretposlednja Mesijeva utakmica na velikim takmicenjima, covek je sa 39 godina dominirao nad preplacenim premijerligaskim zvezdama. Umesto da uzivate u onome sto je covek sinoc radio (a sto ja bar nikada nisam video), vi opet o varu i guranju Argentine (bez navodjenja tacnih situacija, naravno).
I ovo nikako nije samo Mesijeva pobeda, svaki igrac Argentine je dao maksimum. Da se nasi ovako trude, ucestvovali bismo na svakom takmicenju.

Argentina daje dva komada u regularnom delu.
Vidi se ko zna 🙂 .

Pikford kao Peter Šmajhel u najboljim danima
Jeste, sve dok se ne desi da bi trebalo nesto da brani onim t-rex rucicama 🙂

Što bi rekli stari indijanci lako je biti general nakon bitke, ovi što su znali šta radi Tuhel i da pravi greske, da nema statistiku na svojoj strani trebali su u 85.min staviti stan na Argentinu, mislim da bi postali milioneri.

Što bi rekli stari indijanci lako je biti general nakon bitke, ovi što su znali šta radi Tuhel i da pravi greske, da nema statistiku na svojoj strani trebali su u 85.min staviti stan na Argentinu, mislim da bi postali milioneri.
I oni što su znali da FIFA gura Argentinu sad su milioneri valjda... 😂

Tuhelov deda je prebegao u Argentini tokom 2 sv. rata mali je tamo odrastao. Ovo je sve namešteno i unapred majstorski isplanirano. Povukao je ekipu nazad i pustio Argentinu. Strašno koliko se namešta 🤣
Jedino logicno objasnjenje, osim ako ga nije pozvao Infantino nakon gola Gordona 😀

A sta je bio povod za ovu reakciju ?

Pogledajte prilog 1000115834.mp4

Potpiši barem da je to Ibra izjavio, pomislice neko da si lucidan 😀

Nevjerovatan smo narod, gurana je cijelo vrijeme Argentina kažete? Gurane su sve atraktivnije reprezentacije podjednako, prvi put u istoriji imamo da polufinale igraju prve 4 reprezentacije sa FIFA rang liste. Gurana je ista ta Engleska kojoj je priznat nenormalan gol, Portugal protiv Hrvata gdje u pravilima jasno piše da ako ne mijenja pravac, dodir s kosom se ne računa kao kontakt, to nije ni gledano niti razmatrano, Tramp poništio crveni, ludilo mozga prvenstvo, jedino je Španija došla čisto do finala, najtežim putem (igrom slučaja jer vjerujem da je i njima trebalo pomoći, pogurali bi), jer MARKETING ljudi. Atraktivnije reprezentacije - skuplje ulaznice, reklame, veći hajp... Pa ova pauza za hidrataciju, mislite stvarno da je to zbog igrača? Utakmica se podijelila na 4 četvrtine skoro, ne odgovara to igračima nikako, ubija se momentum utakmice, dosta igrača je baš o tome i pričalo.
Evo sada se razmatra da u finalu pauza na poluvremenu traje pola sata do 40 minuta da bi više prostora bilo za reklame, koncert, haos...

Fudbal je postao čist biznis nažalost, ali mi nije jasno kako vam nije drago gledati onakvog Mesija? Čovjek sa 40 godina ima nevjerovatan impact na igru, apsolutno svaki kontakt njegov sa loptom je opasnost po protivnika, nevjerovatan pregled igre, juče je igrao kao u najboljim danima. Šlag na tortu je bio centaršut DESNOM nogom na trepavicu Lautaru, epski meč stvarno.

Što se tiče finala, Jamal protiv Mesija u finalu svjetskog prvenstva i to po prvi put, teško da bi bilo koje finale imalo toliki hajp, jeeeeedva čekam meč

images.webp

Realno i on i maneken su sterilni igraci, bilo je zanimljivije dok su igrale starije velicine.

To ne znaci da ne igraju dobro, samo nikad nece da imaju gram harizme kao ova ekipa

Nevjerovatan smo narod, gurana je cijelo vrijeme Argentina kažete?

Nismo mi, oni su. Nama je to samo prevedeno u naše medije, forsira se narativ. Sva ta priča potiče sa Rojtersa i ostalih liberaških medija, ima i linkova u ovoj temi kao dokaz.
Inače, sa svime ostalim se slažem.

Realno i on i maneken su sterilni igraci, bilo je zanimljivije dok su igrale starije velicine.

To ne znaci da ne igraju dobro, samo nikad nece da imaju gram harizme kao ova ekipa

Kako mislis sterilni igraci? Si gledao ti Mesija u Barsi dok se probijao, si gledao kako je dobijao udarce i nije padao? Sada ima 40 godina i dalje opasan a to su Englezi sinoc osetili na svojoj kozi kada ga pustili da ode uz aut liniju, za razliku od CR koji je stetocina za reprezentaciju . Mesi je itekako koristan, svi ostali igraci ARG ginu za nejga. Kada je fauliran u prvom poluvremenu trojica njegovih odmah oko njega su se stvorila, odmah pritisak vrse, znaju i oni mora da ga cuvaju jer ce on nekim svojim potezom odluciti utakmicu, samo nejgovo prisustvo na terenu znaci i respect kod sudija koje itekako zasluzuje
Meni je drago ovh preplacenih sto su ispali (placka Vinisijusa, Belingema, Mbapea), steta sto Norveska nije prosla Englesku
Sto se tice prvenstva do sinoc i zadnjih 20 minuta pamtio bih ga po sudijama, kontroverznim odlukama, amerikanizacije fudbala

Koje su to kontroverzne odluke? Jedina kontroverzna odluka je da li je lopta udarila sajlu i eventualno gol Nemaca koji je trebalo da se poništi, ali su svejedno izgubili. Sve ostalo je bilo u duhu PFI i tako je moralo biti.

Nazad
Vrh Dno