Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024 / 2025 / 2026)

Ista priča. Imam problem s putarinom. Pokušaću sad ponovo da pustim. Problem traje od subote ujutru. Blokirali su mi tag. Sva sreća da mi juče nije trebao.
Ja sam ponovo pokrenuo naplatu i onda je prošlo. Mda ne mora nužno da znači da je do PŠ može da bude i do Puteva.

Poslednja izmena:
Kontaktirao sam Puteve, kažu da je problem kartica (limit prekoračen). Pokušao sam više puta da platim, svaki put greška... Moram da zovem banku.

Meni je sve po sa karticom pa opet nije htelo dok nisam ručno pokrenuo plaćanje

@nidzesi da ti skratim muke: zvao sam skoro banku i gospođica iz centrale mi je rekla da sam definišem veće limite preko aplikacije, jer ni oni to umesto mene ne mogu da urade. Bitno je da ne stoje prazna polja i broj transakcija da se ne prekorači.

Sa poštanskom se mnogo lakše komunicita imejlom, a limiti mogu da se promene iz home ili m bankinga.

I ja sam skorije ovde pisao da su onlajn plaćanja prosto prestala da mi rade (limite pre toga nisam dirao, a naknadna promena nije popravila problem), kao i da su prestala da mi stižu SMS obaveštenja. Tako je i dan-danas, ali sam odustao od BPŠ, pa im se ni ne žalim više. Nemam neke koristi više od njih, pa je zato tako kako je, ali očigledno imaju neki problem.

Da javim ishod... Kartica je blokirana od strane Visa. Dobili su spisak na kojem je oko 500 kartica koje su "kompromitovane" i blokirane za internet plaćanja.

Karticu osim na toll4all nisam nikad nigde uneo, služi samo za to. Čak stoji zalepljena na papiru kako sam je dobio...

Morao sam na kraju da u aplikaciji blokiram karticu kako bi mi izdali novu ili da idem u banku...

Ovo je jako neprofesionalno i u takvoj situaciji iz Rajfajzena zovu klijente da najave kako će im kartica biti blokirana i zamenjena, te da će istu podići u ekspozituri pa ako je otvoren iRačun da se ista opredeli.

Ma nije bilo ni izvinite... Jos moram da platim 150 din za novu karticu, al ajde... Nisu neke pare.

PŠ je po nekada paranoična sa karticama ali ako me sećanje služi moglo je da se traži da ukinu tu zabranu za online. Mada je verovatno bolje da se uzme nova kartica zbog mogućosti da je neko stvarno zloupotrebi.

To se odnosi na njihovu blokadu konkretnih sajtova. Ovde je navodno Visa javila da je kartica kompromitovana, pa onda ne bi bilo okej da banka dozvoli njeno dalje korišćenje onlajn, čak ni na zahtev klijenta. Mada jesu škrti što traže da je sam klijent blokira i plati reizdavanje. Svakako, zanimljiv ishod, mada ne pokriva nas kojima ne radi Dina kako treba.

Rekao mi je da mogu da je koristim na bankomatu i POS terminalima, ali ne i na internetu i da ne može da se odblokira. Pitao sam.

Kartica je i dalje zalepljena za onaj papir s kojim dolazi. Nikad nije korišćena nigde osim na toll4all za SRB i MKD... Dva puta je uneta i to je sve.
Kad sam sve to rekao, čovek mi je rekao da brute-force metodom proveravaju po 10.000 kombinacija u sekundi na sajtovima koji nemaju 3DS (ako sam dobro zapamtio) enkripciju i da je verovatno zbog toga nekako kompromitovana... Ko će ga znati?

Sto pedeset dinara nije problem, ali je problem što su mi blokirali tag. Problem je i što nema ni izvini, a ni poruka obaveštenja ili poziv da je moja kartica zbog toga i toga blokirana... Četrdeset šest minuta sam slušao "plamen, plamen ljubavi, niko ne zaustavi..." .

Sreća pa imam drugu karticu, platio i odblokirao tag...

Slažem se, ali sve je to povezano. Da su voljni da reizdaju o svom trošku, sami bi te i obavestili, kao što radi Raiffeisen, kako je već i navedeno. Ovako se u suštini nadaju da niko neće primetiti, tj. guraju problem pod tepih, što nije baš profesionalno. Možda iz ovog ili onog razloga nemaju resursa da pozovu 500 klijenata, ali npr. mejlove su lako mogli poslati.

Što se tiče samog načina kompromitacije, jeste napad na BIN, tj. BIN attack, česta stvar. Može se o tome dosta pročitati prostom pretragom, a dešavalo se više puta domaćim bankama, poput Intese i UniCredit-a, pored pomenutog Raiffeisena. Jedan od zanimljivijih slučaja bio je napad na Yettel banku, jer je on bio među laganijim. Kada su tek počeli da izdaju kartice Mastercard World, jasno je bilo da sve imaju isti mesec isteka, pa se to nije moralo proveravati, nego samo kombinacije brojeva kartice i CVV kodova.

Inače, poslednje dve nedelje ne dobijam nikakav SMS o prilivima... Ranije se dešavalo ponekad da ne stigne poruka. Zaboravio za to da pitam.

Inače, poslednje dve nedelje ne dobijam nikakav SMS o prilivima... Ranije se dešavalo ponekad da ne stigne poruka. Zaboravio za to da pitam.
SMS banke polako počinju da izbacuju kao sredstvo obaveštenja (mada nije jasno da li je ovo validna infomracija za sada za PŠ) mnoge su počele samo da guraju notifikacije...meni je to bezveze ali šta da se radi...ubijaju za dinar.

Pozdrav svim učesnicima, sinoć odo do bankomata poštanske štedionice, podignem 50.000 dinara, prebrojim novac hvali 1.000 dinara, presložim novac i u apoenima od 2.000 din nađem 1.000 din, 32.000 din u apoenima od 2.000 din i 17.000 u apoenima od 1.000 din. Prethodnog dana podignem isto 50.000 dinara sve tačno 34.000 din u apoenima od 2.000 i 16.000 din u apoenima od 1.000.
Jel se dešavalo još nekom da mu bankomat isplati manje novca, i šta raditi kad se to desi?

Hvala unapred!

@Milos82 evo baš poveden tvojom pričom ipak sam rizikovao i na novom ljubičastom bankomatu obavio isplatu od 78000, ali sve je prošlo uredno, od čega su dve novčanice od 1000 i ostatak po 2000.

Rekao mi je da mogu da je koristim na bankomatu i POS terminalima, ali ne i na internetu i da ne može da se odblokira. Pitao sam.

Kartica je i dalje zalepljena za onaj papir s kojim dolazi. Nikad nije korišćena nigde osim na toll4all za SRB i MKD... Dva puta je uneta i to je sve.
Kad sam sve to rekao, čovek mi je rekao da brute-force metodom proveravaju po 10.000 kombinacija u sekundi na sajtovima koji nemaju 3DS (ako sam dobro zapamtio) enkripciju i da je verovatno zbog toga nekako kompromitovana... Ko će ga znati?

Sto pedeset dinara nije problem, ali je problem što su mi blokirali tag. Problem je i što nema ni izvini, a ni poruka obaveštenja ili poziv da je moja kartica zbog toga i toga blokirana... Četrdeset šest minuta sam slušao "plamen, plamen ljubavi, niko ne zaustavi..." .

Sreća pa imam drugu karticu, platio i odblokirao tag...
Meni su izgleda ubili Dinu na isti nacin a samo sam je koristio za plaćanje putarine i eupravu..iskreno sumnjivo im objasnjenje

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno