Šta je novo?

MultiSIM konacno i kod nas!

• Začetnik teme Začetnik teme Echo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sklonili su. Ja sam nekako uspeo da aktiviram, ali još uvek nema za Apple Watch iako im je ceo proces sa primerom baš za AW. Sad moram do poslovnice da deaktiviram da mi ne ideonaj free period bez veze dok se ne prilagode Apple zahtevima.

bar se mrdaju sa mrtve tacke. nadam se da nece biti samo za satove vec i za druge uredjaje

Evo mts resenja: ni u poslovnici nisu znali sta je problem, pa su napisali prigovor.
Danas su me zvali i objasnili da ne mozes u isto vreme imati 'multisim' i 'jedan za sve' aktivirano - odnosno moras da biras, ili plus 2 esima u drugim uredjajima, ili samo glavni sim plus apple watch.
I cim sam u aplikaciji sada deaktivirao druge multisim izdate kartice, instant je proradila opcija za dodavanje apple watcha i trenutno se aktivira.
Mozda budem probao dodavanje treceg sima kada se aktivira apple watch ali iskreno ne cima mi se toliko pa da se desi da moram sve ponovo, jer mi je svakako korisnije imati sim na apple watchu.

Update (prošlo vreme za edit posta):
Super radi apple watch, i pozivi i podaci rade normalno. U mts aplikaciji stoji da mogu aktivirati multisim2 karticu, ali mi se ne kocka odmah s tim. Ako neko proba nek javi.

Mts multisim - apple watch: zanimljivo da su stavili da možeš da 'šalješ i primaš poruke' međutim poruke ne rade, ni imessage ni sms. Jedino ako su mislili na whatsapp, telegram, lol.
Radi li nekom da je probao?

Screenshot_20260625_002334_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp

Izvinjavam se, radi imessage - mora se podesiti u podešavanjima telefona da imessage može da se šalje i sa iclouda, ne samo sa broja telefona.

Da li postoji limit saobraćaja (u GB) koliko može da se iskoristi na drugoj kartici, multisimu u MTS-u?

Koji eSim adapter mi preporučujete koji radi na našim mrežama prvenstveno mts? planiram da ga ubacim u 4g ruter
gledam 9esim v3 na aliexpressu, vrede li šta?

9esim provereno radi. ja koristim v2.
ne moras da koristis v3 ako ti ne treba toliko profila, v0 je sasvim ok izbor.

Ја сам узео 9есим в3 преко њиховог сајта и шљака све фул. Додуше чекао сам месец и кусур дана док стигне

Izvinjavam se, radi imessage - mora se podesiti u podešavanjima telefona da imessage može da se šalje i sa iclouda, ne samo sa broja telefona.
I SMS bi trebalo da radi dokle god je iPhone uključen i povezan na internet, nevezano za to da li se nalazi blizu sata. Dok iMessage radi i kad je iPhone izgašen ili nije povezan na internet.

1783340218927.webp
Apple Support stranica

Da li ima neko informacije o tome da li će i kada Yettel omogućiti multisim? Video sam ovde screenshot iz aplikacije, a pre neki dan sam razgovarao sa operaterom i on mi reče da je bilo blizu uvođenja pre jedno dva tri meseca, ali da je tada stopirano. Nije znao kada će stići

Ne sme se to tako olako uvoditi ako ti mozes da koristis u više uređaja automatski i potencijalni exploiti postoje u tom domenu da neko treći paralelno koristi tvoj broj bez tvog znanja. Ne mora covek da se dokopa. Ali neko pusti Claude Mythos i slično u zlonamerne svrhe i eto ti problem. DBA ti upadne u stan sto pokusavas da bake prevaris kako im je sin teško povređen i da moraju da posalju pare jer ne pokriva osiguranje celu operaciju.
Svi misle o uslugama a niko ne brine o potencijalnim problemima. Ovo je jedan od milion nacina sto mi pada napamet kako bi se moglo zloupotrebiti... A Bog dragi zna u stvarnosti za sta bi mogla sve da se zloupotrebi usluga sto mi ni ne pada na pamet

o cemu pricas, pa nije to neka nova usluga od juce...? u drugim zemljama je ima godinama.
Da ali mislis da ce nam neko dati implementaciju? Dovoljno je jednu gresku da negde operater napravi da neko nađe exploit. Ko SBB i Orion ako se dobro secam da su momci nasli grešku pa si mogao imati maksimalno dostupne brzine ako malo petljas po ruteru. To je bezazlen bag ovde mogu gadne zloupotrebe da se iskoriste ako dopadnu nekome u ruke.

S obzirom da je imaju u Bugarskoj i Madjarskoj kao uslugu znači da se ne susreću prvi put sa takvom vrstom usluge koju treba da ponude i da već nisu razradili sve bezbednosne elemente.
Druga dva provajdera u Srbiju imaju uveliko takvu uslugu.
@Yettel Srbija kod nas je u fazonu samo da što više otme od korisnika nikako da pruži nešto. Moje neko lično mišljenje je da su se oni preračunali kada su na MultiSimu u uslovima stavili da može da se koristi sav internet saobraćaj iz paketa, pa kad malo "uštroje" taj saobraćaj kao A1 pustiće uslugu.
Pogledajte samo da ostala dva operatera dižu kvotu za internet u romingu, dok oni ćute.
Za sada MTS-u skidam kapu za uslove korišćenja MultiSima.

Bas tako, od prodaje Telenora sve sto su uradili je postepeno zakidanje na svakom aspektu paketa gde su bili konkurentni (aplikacije najviše), a na sve to uveli su i ograničenja brzine na 5G paketima uz postepeno povećavanje cena kod svake promene ponude. Naravno, to se radi planski i toliko sporo da se sad ni ne primecuje koliko su paketi vremenom osakaćeni. Sve daju na kasicicu uz neke ogranicene ponude koje u najboljem slucaju traju do polovine ugovorne obaveze. Trenutna ponuda im je jako losa, ali imaju srece jer se provlače zbog dobre pokrivenosti signalom.

Nazad
Vrh Dno