Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

@srkist Svi ti sateliti su spojeni na Denon S650H, to je u stvari Wharfedale DX-2 5.1 Cinema Set. Taj paket radi nezavisno od stereo sistema, Q Acoustic služe samo za muziku sa ostatkom gore pomenute elektronike. Ali je sticajem okolnosti sve na "gomili".

3030C ne zvuče bolje od Q350, u istoj su klasi, nego sam dugo koristio Q350, malo su me i smorili, a 3030C su trenutno na baš lepoj akciji u Playeru, za manje od 50e doplate je ispalo super osveženje. Q350 su malo detaljniji i trodimenzionalniji, povremeno umeju umoriti sluh u zavisnosti od uparivanja, dok su 3030C malo topliji, kontrolisaniji i nikako ne zamaraju sluh, takođe i veće zvuče nego Q350, nisam osetio nedostatak dinamike ili detalja, samo je prezentovana na "mekši" način. Tako da je to bila više promena karaktera nego nadogradnja. Vizuelno, barem meni, dosta lepše izgledaju, i sama kutija je dosta bolje konstruisana nego Q350, kao da je Kef u toj seriji sav budžet spucao na drajver a ostalo ko j... Dok je ovde drugačija priča.

Jedina stvar koju dele i stereo i 5.1 sistem je SUB.

@srkist Svi ti sateliti su spojeni na Denon S650H, to je u stvari Wharfedale DX-2 5.1 Cinema Set. Taj paket radi nezavisno od stereo sistema, Q Acoustic služe samo za muziku sa ostatkom gore pomenute elektronike. Ali je sticajem okolnosti sve na "gomili".

3030C ne zvuče bolje od Q350, u istoj su klasi, nego sam dugo koristio Q350, malo su me i smorili, a 3030C su trenutno na baš lepoj akciji u Playeru, za manje od 50e doplate je ispalo super osveženje. Q350 su malo detaljniji i trodimenzionalniji, povremeno umeju umoriti sluh u zavisnosti od uparivanja, dok su 3030C malo topliji, kontrolisaniji i nikako ne zamaraju sluh, takođe i veće zvuče nego Q350, nisam osetio nedostatak dinamike ili detalja, samo je prezentovana na "mekši" način. Tako da je to bila više promena karaktera nego nadogradnja. Vizuelno, barem meni, dosta lepše izgledaju, i sama kutija je dosta bolje konstruisana nego Q350, kao da je Kef u toj seriji sav budžet spucao na drajver a ostalo ko j... Dok je ovde drugačija priča.

Jedina stvar koju dele i stereo i 5.1 sistem je SUB.
Vidim ploče a ne vidim gramofon?
... mada kako su gusto napakovane, liči kao da se i ne vade. 😁

Ima brda ćaletovih ploča koje je dovlačio 80'-00' sa svih kontinenata, probao sam jedno vreme sa Rega 1 gramofonom i nije to bio hobi za mene, za sada stoje dve pune police, možda nekada budem krenuo u tom smeru, ali za sada streaming je 👑😀

U pravu si, VinyI nije hobi za svakoga. Ja sam se vratio slušanju muzike preko streaminga, da bi se naknadno vratio CD-ovima i pločama.
Uredno i lepo izgleda iako tu pored vrata za terasu i nije najbolje mesto za ploče zbog vlage, a pogotovu ako ih sunce greje direktno u nekom delu dana.

Možda i ja krenem u tom smeru u nekom trenutku. Ali za sada streaming, što se ploča tiče, srećom nema direktnog sunca sa te strane, tako da je "safe" 😀

Da li smem da kažem (a da me ne popljujete) da sam sve kutije sa ćaletovim pločama pobacao 😬
I kasete 🤫
On za to još uvek nezna, i to je samo razlog što sam još uvek živ 😁
Mada gramofon na kome je puštao te ploče je davno, davno ispustio dušu
A u današnje digitalno vreme nikada se nije usudio da pazari nov gramofon, jer veruje da to više niko ne prvi i da se ne prodaje.
Ja ne smem da mu spomenem tu priču jer sigurno bi pitao gde su ploče 🫢

lol vinyl se vratio na velika vrata sa prsavanjem ovih striming gluposti, tako da sta god budes radio - serviraj caletu pricu kako je to djubre u svakom slucaju.

mada steta, mozda si bacio neke buduce klasike i retkosti za koje bi kolekcionari dali fine novce.

lol vinyl se vratio na velika vrata sa prsavanjem ovih striming gluposti,

Šta znam ja 🙂 od pre par godina sam prešao skroz na digitalije, plaćene sevise. Počeo sam više da slušam muziku, a manje da (verovatno me i mrzi) menjam strane ili tražim diskove 🙂

podrzavam komforizam, i sam sam takav.
no eto, prodavnice ploca nicu na sve strane, prodaju ih i oni stajaci standovi po vecim trznim centrima, dakle ima slusalaca definitivno.

licno preferiram da (otkrivam novu muziku)) slusanjem lossless radio stanica.
AIMP ima opciju snimanja u kom god formatu zelis (wav zbog lakseg seckanja) cak i ako uhvatis pesmu na pola (podesis buffer size i neki put mi snimi i pola sata radio programa pre nego sto krene pesma koju sam hteo da snimam) i onda sve sto samo iseckam u Audacity i sacuvam u recimo .flac ili kom god formatu.

I ne niču baš tako, u Beogradu realno ništa novo nije otvoreno već par godina. Ko se primio na ploče već se primio, nema nekih novih prodavnica. Moj sin teenager voli dobru muziku, ali nema šanse da kao ja ode na berzu ploča, pretura po smrdljivim kutijama, donese štrokave ploče, spremi miks za pranje, pere ploče, ispira, briše prašinu sa ploče i igle na gramofonu pre puštanja itd.
Music streaming je top komfor, dobro zvuči i nerelano je jeftin. Sve smo to mislili pre samo nekoliko godina i za Netflix pa vidi gde smo sada došli. Treba ti 5 pretplata da odgledaš sve šta bi želeo.
Posledica nerealno niske cene music steaminga je da praktično nema nove kvalitetne muzike (čast izuzecima) jer od muzike nema leba, ako nećeš da tezgariš po veseljima.

Ja jednostavno uživam u celom ritualu puštanja ploča, i čini mi se da tako više uživam u muzici jer joj se stvarno posvetim. Streaming mi je više za usput.

lol vinyl se vratio na velika vrata sa prsavanjem ovih striming gluposti, tako da sta god budes radio - serviraj caletu pricu kako je to djubre u svakom slucaju.

mada steta, mozda si bacio neke buduce klasike i retkosti za koje bi kolekcionari dali fine novce.
Stvar je završena kako je završena
Nazad više nema
A kolekcionari neka idu na deponiju pa neka traže, ako je uopšte nešto ostalo od toga
Barem će za svoju "muku" imati retkost za dž.

Posledica nerealno niske cene music steaminga je da praktično nema nove kvalitetne muzike (čast izuzecima) jer od muzike nema leba, ako nećeš da tezgariš po veseljima.
Uh, ne znam, ja vala stalno na ovim radio stanicama nailazim na novo, i to skoro svaki dan na nesto sto moram da snimim i kasnije slusam nedeljama.
Ima i nekvaliteta, ali kao neko ko je odrastao na prog rocku, metalima i svemu sto je valjalo sam mislio da nema dalje, narocito u danasnje vreme...

Ala bih se zeznuo da sam stao ili se predao streamingu u tim popularnim oblicima i algoritmima...

ХиФи као хоби се на базира на музици већ опреми и тежњи ка бољем звуку. Слушање плоча је ритуал који некоме прија а некога смара. То што би неко платио неку своту за плоче зависи од пожуде те особе. Сетите се стрипова који се продавали за пар милиона еура.

Normalan svet kad je pijan piše glupe poruke bivšim ribama ili se kocka ili se bije... Ja se ulogujem na Discogs, pa naručim sve ono što mi stoji u korpi i za šta sam oklevao da dam 60 dolara po CD-u. 🙃Sad me tako izaziva Fredrik Thordendal's Special Defects. 😬

Nazad
Vrh Dno