Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Da li je dostupna opcija prevremenog raskida ugovora a da se zadrži broj ako ugovor ističe krajem ovog meseca? Pošto sam davno bio u mts, sećam se da je bila neka varijanta da u poslovnici mogu to da urade prebacivanjem na postpaid friend ugovor bez UO.

Sutra je zadnji dan UO (četvrtak), da li da idem u petak u A1 i podnosim zahtev za prepaid ili da čekam ponedeljak pa da idem u A1, kakva su iskustva sa petkom i ako me uhvati vikend za pregovore za 50-60% popusta

Ne znam zovu li u subotu, ali ostalo mogu da prokomentarišem. Već bi sutra mogao da podneseš zahtev. Isprati u aplikaciji ili na sajtu (Moj mts) šta piše, ali sigurno će ti već sutra pisati da nisi pod UO. To automatski znači da možeš da iniciraš prenos, jer su ti sistemi sinhronizovani. A ako hoćeš da budeš sasvim siguran, idi posle 18h, to je isto kao petak ujutru.

Ima li neka fora da pređem na višu tarifu a da mi ostanu benefiti?
Trenutno imam 50% popusta na neku Omoriku, još dobrih godinu i nešto sam u ugovoru.
I koga da cimam za to (ako uopšte može), 733 ili da svratim do poslovnice?

Trenutno imam 50% popusta na neku Omoriku, još dobrih godinu i nešto sam u ugovoru.
Nadji ugovor i vidi sta ti pise, pre su davali da vazi popust u % na prelazak na bilo koju visu tarifu, a sada vezuju samo za tu tarifu za koju si dobio.

Nažalost lično sam doživeo da ni takav način uplate ne znači da je knjižen na vreme.
Oduvek od kada kod njih imam usluge ja im uplaćujem karticom preko app i par puta sam imao problema da sam morao intervenisati putem CC ili u poslovnici kako bi poslali naknadni zahtev da se uplata proknjiži.
Sreća što sam iz banke uvek imao izveštaj sa datumom kada je uplata bila tako da nisu mogli da me lažu kako nisam neki račun platio na vreme.
Posto nemam neki tekuci racun (tj imam u Mobi Banci,dok sam otplacivao Yettel-u telefon) vec skinem pdf,pa u seoskoj posti uplatim opstom uplatnicom.A uvek uplatim malo vise na primer 1950d ja uplacujem 2000d stalno i nakupilo se,pa su ovi iz MTS-a sa tim viskom naplatili mSAT Jun-ski racun (znaci za Jun,nista 0dinara).I preteklo jos 11d nista po njihovom dugujem za kevin broj nekih 1188d.Danas pre podne sam platio Yettel broj koji ja koristim i Yettel Kucni Net,i opet uplatio MTS-u 1200d.Samo me cudi zasto MTS vecito tek sutradan knjizi (ako je sve ok),evo Yettel danas uplaceno i danas proknjizeno...uplatio oko 10h Yettel proknjizio oko 14h.Stize SMS "Postovani vasa uplata od 1450 dinara,je proknjizena...hvala vam",pogledam u aplikaciji proslo sve.Sto sad pa ovi iz MTS-a,nisu sposobni i oni tako da rade 🤔

Yettel je poznat po vanredno brzom knjiženju, dok ostali ne žure, a to uključuje i druge pružaoce usluga, poput EPS-a. Ti svakako imaš sreće što ti MTS lepo evidentira tu preplatu, jer inače ume da bude velikih problema sa tim. Naravno, ništa što se ne može rešiti prigovorom, ali u nekom opštem slučaju te viškove zanemaruju i ne stavljaju kao avans.

Ja promenio u aplikaciji tarifu. U ugovou pise da moze. Sad vidim pricaju da u novim ugovorima pise da ne moze da se menja tarife ali bez neke potvrde.
Tarifa je uvek mogla da se menja na visu , ostanes 3 meseca i mozes da se vratis na pocetnu opet.
Ako krenes preko aplikacije ima obavestenje , a ti proveri ugovor. Ja nisam hteo da se petljam sa njima , kliknuo u palikaciji promenio tarifu , posle par sati tarifa promenjena. A racuni stizu kao sto su uslovi u ugovori 50% popusta.

Prilozi

• Screenshot_20260709_001848_Moj mts.webp
    Screenshot_20260709_001848_Moj mts.webp
    53.8 KB · Pregleda: 85
Ja promenio u aplikaciji tarifu. U ugovou pise da moze. Sad vidim pricaju da u novim ugovorima pise da ne moze da se menja tarife ali bez neke potvrde.
Tarifa je uvek mogla da se menja na visu , ostanes 3 meseca i mozes da se vratis na pocetnu opet.
Ako krenes preko aplikacije ima obavestenje , a ti proveri ugovor. Ja nisam hteo da se petljam sa njima , kliknuo u palikaciji promenio tarifu , posle par sati tarifa promenjena. A racuni stizu kao sto su uslovi u ugovori 50% popusta.
Upravo to i piše u aplikaciji, viša tarifa besplatno + uslovi kao što piše u ugovoru. Hvala 🙂 meni ta aplikacija očigledno služi za ukras, na kraj pameti mi nije palo da tamo tražim promenu tarife.
Inače pikiram MOVE pošto mi je kablovska krš (Jotel), a dolazi besplatno za vreme trajanja ugovorne obaveze kod 5L, tako da... videćemo 😀

Na portalu i u aplikaciji piše da mi je istakla ugovorna obaveza, a ono što sam primetio i roming je na 0 gb (Soko Lite) i stigla su dva sms sa Danas ti ističe ugovorna obaveza i deaktiviran ti je roming internet... ono što me je začudilo zar u Soko Lite nije po defaultu uračunat roming internet?

Da li da danas idem u A1 prepaid i čekam poziv, video sam da su nudili od 50-70% kakva su skorašanja iskustva s‘ obzirom da su ukinuli one popuste za prvih x meseci?

@rdragan79 svrati već sad u A1 i traži zahtev prenosa broja.
MTS zove nazad već danas u toku dana i nudi 60-70% popusta. Kažeš im da ti A1 agent nudi prvih 12 meseci gratis, a drugih 12 meseci 50% bez uređaja.

Dobar dan, moze li pomoc od iskusnijih? Meni je istekao ugovor u mts-u Zmaj tarifa. Zvali su me pre isteka, ali su nudili Bit i 5icaS, ali po regularnim cenama. Sada sam platila prvi mesec bez ugovora oko 3000. Juce sam isla u A1 da podnesem zahtev, ali su mi rekli da mi odmah daju karticu sa brojem i da ce biti aktivna za dva tri dana, pa sam se uplasila da me odmah ne prebace u njihovu mrezu. Da li kad se podnese zahtev, da uzimam odmah karticu ili ne? Ja ne bih da prelazim u A1, vec bi zelela neki popust u Mts-u, videla sam da spominjete i 60%

Upravo sam bio u A1 i rečeno mi je pošto je danas istekla/ističe ugovorna obaveza, da tek od sutra mogu podneti zahtev za prenos broja, iako u aplikaciji piše da je ugovorna obaveza istekla i da se čeka dva-tri dana za prebacivanje, pošto bi sutra to bio petak ne želim da rizikujem da me zahvati vikend i nekim čudom MTS samo pusti zahteve preko vikenda, čekam ponedeljak

Upravo sam bio u A1 i rečeno mi je pošto je danas istekla/ističe ugovorna obaveza, da tek od sutra mogu podneti zahtev za prenos broja, iako u aplikaciji piše da je ugovorna obaveza istekla i da se čeka dva-tri dana za prebacivanje, pošto bi sutra to bio petak ne želim da rizikujem da me zahvati vikend i nekim čudom MTS samo pusti zahteve preko vikenda, čekam ponedeljak
Mts radi i subotom.

Je l imao neko situaciju da nema nikakav limit za onu kupovinu u tehnomaniji preko mts-a? Gledao neku klimu da uzmem, i dam radnici ličnu kartu reko proveri koji mi je limit, kaže nemaš nikakav limit, nula, uzmi zovni njihov call centar, bilo je par ljudi sa istom situacijom pa su rešili preko call centra.

Zvao call centar, 25min na vezi, maksimalno što sam dogurao je "javljanje agenta je predviđeno za više od 5 minuta" i tu sam odustao.

Ja sam dobio 15 meseci po dinar u septembru Soko Lite, pa sam presao na 5icu L u januaru. Poslao sam mejl podrsci prvo, pa je druga sluzba to odobrila i pozvali me par dana kasnije - rekli da mogu u aplikaciji da promenim paket ali sada imaju upisano da ostaju benefiti.
U martu mi se onda desilo da mi je stigao racun od 2000 umesto 1 dinar, podneo reklamaciju u aplikaciji i stornirali su taj racun.
Tako da ipak mislim da je bezbednije i lakse da prvo pozoves/ posaljes mejl.

Zdravo. Kako naci mts agents ili bolje da zovem mts za produzenje box4? Sta mi je tu najpovoljnije da dobijem nesto 🙂

Na svakoj strani po jedan produžetak padobranac 😀
Podnesu zahtev za prenos optike u A1 i čekaj poziv od MTS službe za zadržavanje korisnika.

Da li ima nekog da je presao na mts postapid bez UO i da su ga zvali nakon 2 meseca posle podnetog zahteva za prelazak u drugu mrezu? Posto je i dalje za akutelna ponuda za nove korisnike samo 3m dinar, ovo ostaje kao jedina opcija da izvuce dobra ponuda ali ne znam koliko je uspesna..

@rdragan79 svrati opet u bilo koji A1 i ne govori im kad je istekla UO, samo reci da je istekla i da je broj slobodan za prenos.
Ovi su mi opet ponudili 30% za XL, sad ću sačekati ponedeljak, tada se vraća menadžerka u Yettelu koja je zadužena za ponude i celokupnu komunikaciju u firmi gde radim i sa kojom imam celokupnu komunikaciju, valjda može da radi i sredi i za privatne korisnike nešto, iskreno ako bih za ozbiljno prelazio to bi bio Yettel.

Da li je neko pokušao ovo sve da izdejstvuje online zahtevom za prelazak u A1 (prepaid) preko sajta i da ga posle zovu iz MTS-a?

Pogledajte samo sajt naseg mts-a u Austriji i ovu tarifu za 18 eur. Neograniceni minuti u Austriji, mtel zoni i ka EU. Bez ugovorne obaveze. I posle neka neko kaze da nemaju operateri dogovor da pljackaju stanovnistvo Srbije. Njihov prepaid bolji od naseg postpaid i to u maticnoj firmi. Realna cena u poredjenu neto minimalnih plata Austrije i Srbije, znaci da bi ovakva tarifa u Srbiji trebala biti oko 600 dinara. 1h i 30 minuta rada. Ostalo je sve lopovluk.

Prilozi

• Screenshot 2026-07-09 152924.webp
    Screenshot 2026-07-09 152924.webp
    18.7 KB · Pregleda: 62
Hvala vam puno na savetima. Podnela sam zahtev u A1, u roku od sat i po zvali su me iz Mts-a i ponudili 60% popusta na 5icaM. Prihvatila sam ponudu, poslali su ugovor na mail i samo sam potvrdila da zelim tu ponudu. Rekli su da bacim karticu i da oni zavrsavaju sve sa A1, da im otkazuju moj prelazak.
Hvala🙏

ono što me je začudilo zar u Soko Lite nije po defaultu uračunat roming internet?
Verovatno su odlučili da dodatno sabotiraju one koji ostaju na starim tarifama, baš me ništa ne čudi. Jeste roming bio deo tog paketa, ali mogu po želji da menjaju, a ti imaš pravo da raskineš, ništa posebno više od toga. Ista je priča bila kad su vam ograničili brzine. Mogli bi da odu i u ekstrem, poput potpunog ukidanja interneta, ali to makar neće.

Upravo sam bio u A1 i rečeno mi je pošto je danas istekla/ističe ugovorna obaveza, da tek od sutra mogu podneti zahtev za prenos broja
Propust je što si to uopšte pominjao. Samo kažeš da je istekla, čak si imao i napismeno da im pokažeš (aplikacija, SMS), mada to ni ne treba da se radi. Ako ne veruješ nama na temi, bez veze nas pitaš za savete, hahah. Nije sad cilj ove poruke da te "grdim", ali eto, mogao si lagano sve i danas završiti, kako je odradila i članica iz poruke pre moje.

kaže nemaš nikakav limit, nula
Tako je kako ti je rečeno: dešavalo se i rešeno je kontaktom sa MTS-om. Mogao si svratiti i u poslovicu, ako su prezauzeti za poziv. Naravno, može biti i da je namerno tako, npr. ako si nezaposlen (ali to valjda nije tvoj slučaj), nisi izmirivao račune na vreme (ovo se mnogima desi) i slično, jer se sve to automatski proverava, uz izveštaj Kreditnog biroa.

online zahtevom za prelazak u A1 (prepaid) preko sajta
Onlajn može samo na postpejd, plus je komplikacija, jer moraš da potpišeš ugovor, mada može onlajn ako imaš kvalifikovani sertifikat.

Nazad
Vrh Dno