Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Da li vam se desavalo da banka, povlacanje kesa sa bankomata (otp bankomat), odbijenu transakciju tek posle 3 dana pokusa da zaduzi i povuce sredstva sa deviznog racuna jer na dinarskom nije bilo (tako se vidi u transakcijama). U trenutku povlacenja je bilo sredstava, ali je posle prve neuspesne jer je bankomat odbio da isplati, sledeci pokusaj bio uspesan i novac je skinut, ali obracun je tek posle 3 dana bio i povukli su dvostruki iznos, a onda nije bilo dovoljno na racunu i naravno prodali su evre za neki smesan kurs da nadoknade razliku?

Posle dužeg vremena odem da podinem novac na Yettel bankomatu. Treba mi 17.000 din i ne pušta me da uzme. Neka zbunjujuća poruka piše da mogu da podignem samo što je deljivo sa 1000, 5000, 10000... tako nešto. Kako 17.000 nije deljivo sa 1.000? Nema veze, izaberem 15.000. Ne može ni to. Ista poruka. Na kraju podignem 10.000.
Zna neko u čemu je fora? Koji iznosi mogu uopšte da se podižu? Zašto mi nudi opciju da ukucam iznos, kad me ne pušta da podignem? Da li je imao neko sličanu situaciju?

Može biti da je prazan bankomat pa preostala neka sića ili je komunikacija između bankomata i banke negde zatajila. Kod njih je to opštepoznato da traje neko vreme dok ne postave servisnu poruku da je bankomat trenutno van funkcije.

Sad mi žao što nisam probao da odmah podignem još 5.000. Prazan bankomat ne bi pustio. Poruku bi neko trebalo preformuliše.

Hipotetički je moglo da ostane još 4000 ili manje, ali to sad nije ni važno. Ono što trenutno možeš da uradiš da dođeš do keša jeste kupovina u Ideji ili Maxiju uz podizanje gotovine do 5000 po računu. Primer: kupiš krem bananicu, kajzericu, prašak za pecivo, vanilin šećer, nebitno i kasir/ka ti isplati keš 5000 i na još jednom računu uz drugi artikal recimo još 3000 ako ti nije potrebno baš 5000 (500 je minimalno).

Posle dužeg vremena odem da podinem novac na Yettel bankomatu. Treba mi 17.000 din i ne pušta me da uzme. Neka zbunjujuća poruka piše da mogu da podignem samo što je deljivo sa 1000, 5000, 10000... tako nešto. Kako 17.000 nije deljivo sa 1.000? Nema veze, izaberem 15.000. Ne može ni to. Ista poruka. Na kraju podignem 10.000.
Zna neko u čemu je fora? Koji iznosi mogu uopšte da se podižu? Zašto mi nudi opciju da ukucam iznos, kad me ne pušta da podignem? Da li je imao neko sličanu situaciju?
Ako ti je isplatio 5x2000 novčanice, onda je možda imao samo njih.

Jeste. Isplatio samo 2000. Zbunilo me što u poruci navode da iznos mora da bude deljiv, nešto nešto... i spominju 1000, 5000... Da su samo ispisali "nemoguće izvršiti" ili bilo šta tako, bilo bi mi jasno. Zbunili me ko početnika 🙂

Ukidaju putno osiguranje koje smo dobili uz kreditnu karticu po isteku polise
Sad shvatam da mi je polisa istekla pre par dana a da mi nisu obnovili (mada, ni pre godinu dana mi nisu automatski obnovili već sam morao da ih podsetim).
Nisu mi poslali nikako obaveštenje da se ukida putno osiguranje (imam bank max+plata+kreditna kartica) je l to pouzdana informacija? Zvaću svakako sutra da pitam

Ja sam shvatio kao da su njemu javili. Čekamo onda potvrdu, ali svakako za nove klijente više nema:
Prosto su izbrisali deo sa osiguranjem, valjda od 1. jula, i to je to, kao da nikad nije ni postojalo.

Sad shvatam da mi je polisa istekla pre par dana a da mi nisu obnovili (mada, ni pre godinu dana mi nisu automatski obnovili već sam morao da ih podsetim).
Nisu mi poslali nikako obaveštenje da se ukida putno osiguranje (imam bank max+plata+kreditna kartica) je l to pouzdana informacija? Zvaću svakako sutra da pitam
Ja isto imam bank max+plata+kreditna kartica i dobio sam mail gde piše
Obaveštavamo vas da besplatno putno osiguranje koje koristite uz kreditnu karticu nakon isteka važeće polise više neće biti uključeno u paket pogodnosti, odnosno, polisa neće biti obnovljena.
Ukoliko ste korisnik našeg Yettel Sve programa, putno osiguranje možete koristiti pod istim uslovima kao i do sada. Više o samom programu i pogodnosti Sve za put paketa možete da saznate na sajtu.

Ako moze pomoc. Trazi YB da dostavim potpisanu saglasnost za povlacenje epotvrde. Treba mi za kreditnu karticu. Kako da dodjem do toga?

Mislim da je to saglasnost sa eUprave preko usluge Moji podaci za banku. Nesrećno je formulisano, ali to su (uslovno, sledi objašnjenje) prihvatili kada su tražili istu stvar nekom drugom koga znam. Nije, doduše, ni to glatko prošlo, jer su ga neki dan kasnije zvali da uđe u aplikaciju i isklikće nešto. Pošto je navođen, nije pamtio šta, ali pitao sam upravo i misli da nije Razmišljaš o dodatnom kešu?, što sam pominjao da znam da je nekome ranije traženo kao ad hoc rešenje za dobijanje te saglasnosti kod povećavanja limita kreditne kartice.

Ja sam preduzetnik na zaradi i oni navodno ne daju preduzetnicima kreditne proizvode. To su videli odmah i ne znam zasto su mi onda trazili tu potvrdu i potvrdu o zaposlenju. Zasto odmah ne kazu ne moze i kraj price. Poslao sam im i od eUprave Moje podatke za banku i odbili su me mada mi je kreditni biro dobar odnosno ima prostora za taj limit koji sam trazio.

Ja sam preduzetnik na zaradi i oni navodno ne daju preduzetnicima kreditne proizvode. To su videli odmah i ne znam zasto su mi onda trazili tu potvrdu i potvrdu o zaposlenju. Zasto odmah ne kazu ne moze i kraj price. Poslao sam im i od eUprave Moje podatke za banku i odbili su me mada mi je kreditni biro dobar odnosno ima prostora za taj limit koji sam trazio.
Zato sto su druze retardirana banka, meni su nudili kredite milion i dvesta a nezaposlen sam, a kad sam radio i trazio smesne sume kredit odbijali me, takodje imam kreditnu i limit na njoj je 350.000 a plata mi je tad bila 70.000, ova banka nema pojma sta radi tako da nemoj nista da te cudi.

Jeste im kreditna politika misteriozna, ali ta ponuda za milion i dvesta dinara koju svima šalju nije nužno odmah spremna. Valjda samo onima koji primaju platu kod njih šalju da je predodobrena i da samo treba da kliknu da se slažu. Ostalima je formulacija tipa: nakon što kliknete, proverićemo vaše podatke (zaposlenje, kreditni biro i slično) i javiti vam ishod.

Jeste im kreditna politika misteriozna, ali ta ponuda za milion i dvesta dinara koju svima šalju nije nužno odmah spremna. Valjda samo onima koji primaju platu kod njih šalju da je predodobrena i da samo treba da kliknu da se slažu. Ostalima je formulacija tipa: nakon što kliknete, proverićemo vaše podatke (zaposlenje, kreditni biro i slično) i javiti vam ishod.
Ma jok brate ne gledaju ni platu zato i kazem da su ludi, za taj moj milion i dvesta se bas i ne secam dal je bila bas spremna odmah jer nije bilo skoro ali zato pre par meseci sam pisao ovde da je zena imala racun lajt koji je bio otvoren samo zbog telefona na rate i kad je isplacen telefon zaboravljen racun sve do tog vremena kad joj stiglo na mejl da joj je spreman kredit milion i dvesta na klik, znaci ne ponuda nego odmah klik i pare na racun, mislim da je za vracanje bila cifra milion i cetristo, nikad nije cak ni aktivirala onu dina karticu eno je u koverti🤣

Pre neki dan sam slucajno kliknuo da me interesuje kredit, posle par dana dolazi da sam odbijen, a ja redovno primam platu iz iste firme 10 godina, u njihovoj banci od pocetka.
O kreditnoj kartici da ne pricam, traze mi masu nekih dokaza na mail, a preko kol centra mi rekli da samo zahtevam veci limit i da ce biti povecano kroz 24h.

Koliko vidim, nije bilo problema sa naplatom održavanja postpejd korisnicima koji su u junu prešli na besplatan MAX (koliko sam ispratio, @psaras, @a24, @strahinjas, @varicak, a verovatno ima još), budući da se niko ne žali. Jesam li u pravu? Dodatno pitanje za njih: stoji li vam brojač kartične potrošnje na početnoj stranici mobilnog bankarstva? Ne stoji primaocima zarade, pa bi mi logično bilo da ne stoji ni postpejd korisnicima, ali onom mom kog sam ovde pominjao stoji, pa me sad pita šta mislim, da li je to okej.

Stoji mi info o kartičnoj potrošnji na početnoj strani. Nisam primetio da su nešto naplatili, mada sam ja prešao na MAX početkom jula, bar tako mislim.

Vodio sam se kao primaoc zarade do maja i stajala mi je informacija o kartičnoj potrošnji sve vreme. Jedino ako nisu u međuvremenu izmenili ili je to nešto što je svojstveno samo određenim segmentacijama korisnika.

Ja sam primalac zarade od kad sam otvorio račun i nikad mi nije stajala kartična potrošnja na početnom ekranu.

Upravo mi je stigla poruka da mi je odobrena kreditna kartica na 400000 rsd, ne znam stvarno na kom osnovu oni ovo određuju, do sad sam samo dobijao ponude za kredit i dozvoljeni minus. A ukinuli su osiguranje uz kreditnu...

Stoji mi info o kartičnoj potrošnji na početnoj strani. Nisam primetio da su nešto naplatili, mada sam ja prešao na MAX početkom jula, bar tako mislim.
Aha, pominjao si da je bio ponedeljak, pa sam zaključio da je bio 29. jun, ali možda sam nešto pogrešno shvatio. Hvala svakako, čekamo onda šta će reći drugi. Zgodno bi bilo da ni postpejd korisnicima to ne stoji, jer ne samo što im ne treba, nego bi to usput bio i dobar pokazatelj da je prijava bila uspešna, tj. da banka ne planira da naplati održavanje.

Jedino ako nisu u međuvremenu izmenili ili je to nešto što je svojstveno samo određenim segmentacijama korisnika.
Hmmm, zanimljivo stvarno, mada mi najviše vuče na bag. Primaocima zarade to u opštem slučaju nikad nije ni stajalo. Sećam se kad su to uveli, ja sam javio, pa su prvi odgovori na to stigli od nekoliko njih koji primaju platu, sa komentarom da ne znaju o čemu je reč. Onda sam kačio snimke ekrana da im demonstriram, hahah.

do sad sam samo dobijao ponude za kredit i dozvoljeni minus.
Možda su konačno shvatili da ne želiš skuplje proizvode, pa ti sad nude isplativiji. Pokušaj pronalaska logike u njihovoj kreditnoj politici... 😆

A ukinuli su osiguranje uz kreditnu...
A možda su delom i zbog ovoga odlučili da budu darežljiviji. Svakako, okej je to što ti nude, možeš i da je ne koristiš, pa da posluži za hitne slučajeve ili da prosto sačekaš da ti pošalju neku keš-bek akciju, jer će ih sigurno biti. Umeju tako dogoročno da se isplate proizvodi koji se ne koriste, a kad su već besplatni, što da ne. Lako bi je i otkazao ako baš zatreba.

Edit: kad kažem hitan slučaj, ne mora da bude u smislu da trošiš novac koji nemaš. Može i nešto banalnije, tipa meni se desilo da nemam dovoljno novca na tekućem računu za neku veću kupovinu, a aplikacija u tom trenutku nije radila, kako bih mogao da prebacim sa štednje po viđenju. Tu bi me kreditna spasila, umesto što se sad oslanjam na druge banke i gotovinu.

Ma da, prihvatio sam je, em što je okej limit, em za kešbek ponude skroz okej. Ali verujem da sam je sam zatražio da je ne bi odobrili, poznavajući njihovu nasumičnu politiku odobravanja. Svakako sad može cela plata da ide na štednju po viđenju da se dobije 4% iz promocije 😂

Nazad
Vrh Dno