Šta je novo?

Gde kupiti ili ako neko ima magnetno postolje sa 2 wifi antene (5ghz mreža)?

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Mobilni telefon
062 40 45 40
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. ADSL
hteo bih da poboljšam prijem signala jer imam brz optički internet i hteo bih da hvatam kompletan link preko wifi u drugoj sobi (ruter, pa soba pa još jedna soba). Ne ide baš kako sam zamislio pa bih hteo da poboljšam stvari i da izbegnem provlačenje lan kabla.

Odvojene antene mi se čine kao dobra ideja ali ne mogu nigde da nađem dobro rešenje. Proverom na kupujemprodajem sam video da se povremeno pojave prodavci ove "egzotike" ali trenutno ih nema

Može pomoć ili ako neko to već ima (uz neke pci e kartice stiže pa otkud znam, možda nekom ne treba?), rado bih kupio nešto slično.

Koji PC ? jel ima izlaze za WiFi i eventualno BT.? Ili ti treba USB "antena"

Ne znam stručni naziv ali pokušaću da objasnim.. Imam pcie wifi karticu sa 2 ona činča u koje se zavrću antene.. hoću da koristim 5ghz wifi kako bi ostavario veliku brzinu tj. iskoristio u potpunosti svoj 400/400mbps internet preko optike koji imam na ruteru 2 sobe dalje.. Malo me zeza prijem pa bih hteo da stavim antene ali tako da ne budu odmah iza kućišta, direktno iz mrežne kartice već izdvojene na postolju pa malo dalje i malo više... e to postolje mi treba.. sa jedne strane se poveže na mrežnu karticu a u njega se posle zašrafe antene...

Неће ти то помоћи ако је сигнал слаб. И ја сам то пробао па на крају морао да додам WiFi Reperater (несрећно решење, знам) да бих имао стабилну мрежу.
То је у Београду где сам повремено, да је било потребно квалитетно стално решење набавио бих неки добар mesh систем. Уз repeater не могу да се добију пуне брзине.

Неће ти то помоћи ако је сигнал слаб. И ја сам то пробао па на крају морао да додам WiFi Reperater (несрећно решење, знам) да бих имао стабилну мрежу.
То је у Београду где сам повремено, да је било потребно квалитетно стално решење набавио бих неки добар mesh систем. Уз repeater не могу да се добију пуне брзине.
Pa dobro, imaš li to postolje za antene ili kako si već pokušao da rešiš problem? Imaš li ga još uvek? Voleo bih da probam, možda će kod mene dati bolje rezultate?

I just found this on AliExpress: | FENVI Extended Base Antenna High Gain Dual Band 2.4G/5Ghz For AX210 AX200 9260 WiFi Card Desktop PCIe Adapter Wireless Router AP
Ја сам овде набавио то, минимална разлика у односу на антене директно повезане на картицу. Кад сам ставио рипитер вратио сам антене на картицу јер није било разлике а тако ми је практичније.

I just found this on AliExpress: | FENVI Extended Base Antenna High Gain Dual Band 2.4G/5Ghz For AX210 AX200 9260 WiFi Card Desktop PCIe Adapter Wireless Router AP
Ја сам овде набавио то, минимална разлика у односу на антене директно повезане на картицу. Кад сам ставио рипитер вратио сам антене на картицу јер није било разлике а тако ми је практичније.
da li taj repeater može da reemituje i 5ghz signale? Koji si kupio?

Може, али заборави пуне брзине, барем на тим удаљеностима где се сигнал губи скроз. Мени на Јетелу од 300/150 буде неких 100/150 нпр. Сасвим довољно за рад од куће и све стандардне потребе.
1783419628388.webp

uspeo sam da nabavim za 5000 rsd pci-e karticu cudy we4000 ax5400 koja ima u kutiji magnetno postolje sa 2 antene.. jedva.. samo je jedna firma imala (bc group). Sutra ću da povežem sve da vidim kako radi. Poželi(te) mi sreću!. Stariji je čip ali radi na svim mašinama. Fora je što postoji i pci-e kartica sa novijim intelovim čipom čak i za wifi7 koja je jeftinija par hiljada ali radi (pazi sad) samo na kompjuterima sa intel čipsetom i procesorom. Iz nekog razloga ne voli AMD. Strašno!! A ja baš imam konfiguraciju baziranu na amd ryzen 3600x iz 2020! 🙂

И та Cudy картица има Intel чипсет, само нешто старији AX210. Такве сам и ја набављао, само што не знам како раде са AMD процесорима, на последња два десктопа сам само Intel користио.

Možda je bolje rešenje bilo neki Mesh? Sa njega može i wifi i LAN kabl, sa svake pojedinačne jedinice, plus neki poput Deco sa oznakom PEX idu i kroz električnu mrežu i kroz vazduh istovremeno (imam takav koji na lokaciji sa betončinom između spratova šljaka skroz ok).

Radi AX210 sa AMD 5xxx
da da.. problem je zabeležen samo kod najnovijeg čipa za wifi7.. stariji intel wifi čipovi rade svuda bez problema!

Možda je bolje rešenje bilo neki Mesh? Sa njega može i wifi i LAN kabl, sa svake pojedinačne jedinice, plus neki poput Deco sa oznakom PEX idu i kroz električnu mrežu i kroz vazduh istovremeno (imam takav koji na lokaciji sa betončinom između spratova šljaka skroz ok).
šta je to, izvinite što ne znam!?

Nije baš slab samo nije bio dovoljno jak da u njega stane ceo 400/400mbps koje imam na ruteru iz optike. otprilike 230-250mbps je prolazilo sa 76% snage signala a wifi signal je bio konektovan na 500 i nešto mbps, neki od onih prvih kanala u nizu predviđenom za 5ghz.. Nadam se da sa ovim antenama će stati svih 400mbps i da će wifi signal biti 600+ mbps ako ne i više

elem.. stigao je pcie wifi adapter sa antenama na postolju... bez ikakvih podešavanja prolazi 400mbps efektivno kroz njega dok link konekcije se sam menja izmedju 500-700mbps.. jačina signala je 84% Malo zeza upload, tj. ne prati download iako na nivou rutera je odnos 1:1 To ću pogledati ovih dana, možda može podešavanjima da se ispegla..

Sve u svemu, ja sam zadovoljan 🙂

Moguće je da i ruteru treba bolja antena.

Moguće je da i ruteru treba bolja antena.
ruteri su oni huawei beli što telekom/supernova verovatno svima daju u poslednje vreme, pogotovo ko ima uslove za optiku. Imaju 4 antene.. U svakom slučaju, mnogo je bolje nego pre. Da imam slabiji internet, verovatno se ne bih bunio. Ovako sam 95% zadovoljan 🙂

Nazad
Vrh Dno