Šta je novo?

GREE klima uredjaji

• Začetnik teme Začetnik teme romim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    133
I ti da koknes Amber 9 😀
Clivia 9btu se ne isplati za 10m2! Tebi treba neka proverena koja spusta bas nisko (stabilno)
Razmisli o neku Fujitsu npr. 07KPCA ili 07KETA
A što Amber nije za 10m2?
Što uopšte Gree nije za 10m2?
Razmišljao sam i o Daikin, ali se zadržah na Gree

Zbog rezim On/Off ---> Pali/Gasi
Amber ide u veci prostor!
Npr. Ja hladim/grejem sa Amber 9 Premium (2017) celo prizemlje

Clivia 9btu ti je +60k
A za neki 50k imas proveren Fujitsu
To što će ona biti postavljena u toj maloj sobici ne znači da ne mogu vrata od te sobice biti otvorena i da se hladi/greje veća površina
Ali ok ima smisla to što kažeš

To što će ona biti postavljena u toj maloj sobici ne znači da ne mogu vrata od te sobice biti otvorena i da se hladi/greje veća površina
I ako je otvorena vrata problem je ---> Amber Ultra i Amber Pro ne idu ispod 500w na grejanje, sa 500w ona ce ekspres da pregreje 10m2 i ode u Off
Clivia i Airy spustaju dosta nize ali onda dolazi Gree kontraefekat da krenu tek da spustaju kad padne spoljna temp. ispod +5c ---> znaci do +5c bice takodje On/Off
Nego mi bilo cudno da pitas za Amber 9btu za 10m2, kad moja u prelaznom periodu u dosta vecem prostoru zna da odradi po neki On/Off 😉
Zato kazem da Gree ne ide bas u 10m2 ---> Ako je u pitanju samo za hladjenje onda nije toliki problem, ipak spustaju solidno nisko 🙂
Sto se tice grejanje ---> Doduse skoro svaka ce da radi kao On/Off u prelaznom periodu u 10m2 ali ipak bi gledao neki proveren model/brend ---> koja ide provereno ispod 200w kada je napolje npr. +10c, a ne da spusta tek kada bude temp. ispod +5c 🙂

Poslednja izmena:
I ako je otvorena vrata problem je ---> Amber Ultra i Amber Pro ne idu ispod 500w na grejanje, sa 500w ona ce ekspres da pregreje 10m2 i ode u Off
Clivia i Airy spustaju dosta nize ali onda dolazi Gree kontraefekat da krenu tek da spustaju kad padne spoljna temp. ispod +5c ---> znaci do +5c bice takodje On/Off
Nego mi bilo cudno da pitas za Amber 9btu za 10m2, kad moja u prelaznom periodu u dosta vecem prostoru zna da odradi po neki On/Off 😉
Zato kazem da Gree ne ide bas u 10m2 ---> Ako je u pitanju samo za hladjenje onda nije toliki problem, ipak spustaju solidno nisko 🙂
Sto se tice grejanje ---> Doduse skoro svaka ce da radi kao On/Off u prelaznom periodu u 10m2 ali ipak bi gledao neki proveren model/brend ---> koja ide provereno ispod 200w kada je napolje npr. +10c, a ne da spusta tek kada bude temp. ispod +5c 🙂
Hvala na detaljnom odgovoru
Moram reći da o ovome uopšte nisam razmišljao
Dobro si mi skrenuo pažnju.
Hvala ti još jednom

Gree Airy najniže modulira od svih Gree. I ima najbolju kulturu rada...Ako hoćeš baš Gree. I ona je prejaka za 10m2. Radiće on off. Ali ako otvoriš vrata i duva u prostor biće OK...Jer je pravljena za 30-35m2. Ali je od Gree najmodernija klima. Ima G boost tehnologiju rada kompresora. I delimičnu Enthalpy increase tehnologiju. Ne baš kao od Amber Ultra koja ima dvostepeni kompresor ali na jednostepenom delimično izvlače taj efekat što softverski što entalpijskom cevi pa je efikasnija na -15*C recimo od Amber pro, Clivia itd. Pročitaj forum Gree Airy...nema puno. Ja ću je izgleda uzeti tetki najesen za dnevni boravak+ hodnik, pa sam je zato malo proučio

Midea ima sigurno bolji software! Jedina moguca mana da opali kontrolni DF na plusu (npr. kao Xtreme)
Takodje sto je interesantno da 18btu nema dvoredni izmenjivac ---> Nego jedan i po 🧐
Pogledajte prilog 544419
Pogledajte prilog 544420
Sto se tice grejaca tacne ---> koliko sam ispratio ima samo 9btu i 12btu
Pogledajte prilog 544421

Ipak bi dao prednost Airy 18
Midea Mission 18 je imala jednoredni izmenjivač. Doduše debeo i debele cevi, pa je to nadomešćivala efektivnom površinom. Svakako daleko manje efikasno u odnosu na 12LT

Ako planiraš i spavaću da greješ - teže će ići sa bilo kojom klimom iz dnevne, tj. mislim da ti za nju treba posebna.
Ako je budžet uzan, nećeš pogrešiti ni sa Clivijom (18 za dnevnu, 12 za spavaću). Airy je naravno klasa za sebe, shodno ceni + sve što već pomenu @style53 ...

Vredi itekako! Jači (teža spoljna, dvoredni izmenjivač) i dosta kulturniji u radu.
Airy je zapravo prvi pokušaj Gree-a da reši već čuveni problem sa kulturom - pritom prilično uspešan (ne i potpuno, ali svakako je primetno bolji od drugih/starijih modela). 🙂
Kad već pričamo u detalje, koji su to nedostaci koji su preostali i u Airy modelu

Kad već pričamo u detalje, koji su to nedostaci koji su preostali i u Airy modelu
Histereza.
Za Gree tipičnih +2/-1C od zadate (ili obrnuto, mešam stalno), na senzoru kod klime gore mereno naravno, pa opseg sobne T ume da bude veliki.
Što je napolju hladnije na grejanju, tj. toplije na hlađenju to je manje izražen jer uzima i spoljnu u obzir kao i brzinu pada/porasta sobne. Ali zato u prelazu ume npr. na zadatih 26C da ohladi na 23.7C pa da krene ponovo nakon 5-6h tek kada poraste na 25.6C, ili na grejanju na 23C podešene da ode u off na 23-23.2C pa sledeći start na ~21.8C...
Na grejanju, kod mene barem, tek na 6-7C i manjoj spoljnoj dođe "na svoje" tj. na razuman opseg.

Sa druge strane, kad se uhvati modulacije, izuzetno precizno održava T.
Ergo, kad bi fabrički imao manju histerezu ili još bolje, opciju da se podesi - bio bi apsolutna bomba od klime.

A sve to itekako zavisi od pozicije, visine na zidu, izolacije, kvadrature, preferencija itd (i dalje je "nikako Gree u mali prostor, pa ni Airy" -- "početak i kraj").

Meni se cudno ponasa aplikacija, par dana posto menjam mode sa hladjenja na ventilator i obrnuto, pocela da mi zadrzava parametre od drugog moda, na fanu je uglavnom na najvecoj brzini i krilca su skroz otvorena, na hladjenju je ili prva brzina ili tiho plus krilca uvek u najvisem polozaju.
Sada kada promenim sa fana na hladjenje preuzme brzinu i polozaj krilca od fana.
Taakse nije ponasala, jedino je pamtila ako zena promeni mod daljinskim

Verovatno zabagovala!
High-End racunar od +3000€ zabaguje, a kamoli neka aplikacija na mobilni 🙂

Poslednja izmena:
Za 10kvm gledaj 7-cu, imaš pojeftino Fujitsu u Hladnoj Prodavnici

I mene zanima nešto slično, soba od oko 10m2. Za sad je greje gree amber, ali uskoro ću morati da ubacim posebnu klimu za tu sobu. Koji fujitsu preporučuje, da ima nižu modulaciju? Ima 07KETA i 07KPCA, ista cena..?

Nazad
Vrh Dno