Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

Kakav ti je kvalitet signala na tom 5G-u? Da li kuci koristis wifi ili 5G?
5G na poslu,kuci Wifi. S tim da sam bio na poslu na wifi, slabiji prijem,i da mi je baterija brze trosila. Ne znam zasto al se vratio na 5G.
Ništa se nije promenilo na Poco F6 nijednom novom verzijom Hyper OS. Taj 5G smrdi, vidi da li je uključeno 5G battery saver u opcijama za bateriju. Ako jeste ostaje da probaš bez 5G pa vidi.
Da da Ukljuceno je.
AI kaze da se ugradi kalibraciju baterije,da kod androida moze da pomogne. Jel neko radio i dal zaista pomaze? Telefon se potpuno isprazni,puni se ugasen
Puni se na 67w Xioami,kupio sam skoro na akciji novi 67w u mi storu,dal pokusam sa novim punjacem?

Nema toga odavno, kakva kalibracija. Ždere ti nešto od aplikacija, wifi ili 5g, mada ako nemaš tačno merenje tačne upotrebe ranije, subjektivan utisak lako vara.

Kako nema? Valjda je poželjno u takvim slučajevima potpuno isprazniti i napuniti do kraja (ako se inače svakodnevno puni polovično, 20-80% i sl.)?

Ništa se nije promenilo na Poco F6 nijednom novom verzijom Hyper OS. Taj 5G smrdi, vidi da li je uključeno 5G battery saver u opcijama za bateriju. Ako jeste ostaje da probaš bez 5G pa vidi.
Čemu tačno služi taj ''5G battery saver"? Znaš li možda kako tačno radi to?

Ne povezuje se na 5G ako se proceni da ti nije potreban. Radi se to i bez toga u očiglednim slučajevima poput tog da si na Wi-Fi-ju, ali sa uključenom tom opcijom bude znatno češće. Čak ostaje ikonica 5G, ali efektivno nema veze. Evo, trenutno samo gledam u NetMonster, dakle ništa specijalno se ne dešava na mom telefonu, a ovo kucam na laptopu, i Yettel mi ima stabilnu 4G agregaciju, iako gore piše 5G. Čim isključim tu 5G uštedu, pređe na agregaciju koja uključuje 5G NSA, koja mi stvarno nije potrebna za puko gledanje. I suprotno, naravno.

Nisam ni ja znao čemu služi, ali njoj sam pripisao da nemam neku primetnu razliku u autonomiji u odnosu na vreme pre 5G na Poco F6.

Ne povezuje se na 5G ako se proceni da ti nije potreban. Radi se to i bez toga u očiglednim slučajevima poput tog da si na Wi-Fi-ju, ali sa uključenom tom opcijom bude znatno češće. Čak ostaje ikonica 5G, ali efektivno nema veze. Evo, trenutno samo gledam u NetMonster, dakle ništa specijalno se ne dešava na mom telefonu, a ovo kucam na laptopu, i Yettel mi ima stabilnu 4G agregaciju, iako gore piše 5G. Čim isključim tu 5G uštedu, pređe na agregaciju koja uključuje 5G NSA, koja mi stvarno nije potrebna za puko gledanje. I suprotno, naravno.
Hvala na objašnjenju. Meni je to uključeno. Zato sam hteo da znam čemu služi i šta bi se desilo kada bih isključio 5G battery saver.

Slucajno sam cackao nesto,ima opciju Acitivate apps na prozoru glavnom. Bilo 2 app pustene u pogon preko bluetooth i ako on redovno iskljucen. To sam stopirao,i sada ih nema.
Eto ne znam stvarno,tako novi telefon,da ima oscilacije kod baterije nije mi jasno. I takodje mu baterija nije malog kapaciteta.
Spustio 60hz ekran takodje,dark mode upaljen...
Evo ne znam sada je 43%,necu ga puniti nocas da vidimo tokom noci koliko potrositi bez wifi i 5G

Nerece kakav ti je 5G signal? Ako je slab 5G trosi bateriju jos vise nego 4G kad je los signal. Ako ti ne treba ultra-brz mobilni net, vrati se na 4G konekciju.

Nerece kakav ti je 5G signal? Ako je slab 5G trosi bateriju jos vise nego 4G kad je los signal. Ako ti ne treba ultra-brz mobilni net, vrati se na 4G konekciju.
A praštajte 🫤
5G je moze se reci da je odlican,zivim u centru i radim takodje radim u centru grada i njegova pokrivenost je zaista odlicna.
Nije problem da probam da ga prebacim na 4G+ da vidim oce li biti poboljsanja.

Mogao bi svakako, mada sam ja na početku priče sa 5G mrežom to testirao i dobio suprotne rezultate: veću potrošnju kada forsiram LTE. Pisao sam o tome na temi o 5G.

Inače, još jedna stvar koja je meni naizgled pomogla sa modelom Redmi Note 14 Pro+ jeste deaktivacija proširenja RAM-a. Doduše, tvoj 17T ima bržu memoriju, pa to verovatno ne bi imalo neki uticaj, a moglo bi da napravi druge probleme ako intenzivno koristiš RAM, u kom slučaju ti je proširenje neophodno. Ali vredi probati, šta znam, a meni je 12 GB dovoljno.

Okej mi je i predlog AI o pražnjenju baterije do kraja (ne mora baš da se ugasi telefon) i zatim punjenju do kraja (čak i preko 100%, tj. sve dok baterija prima struju). Možda zvuči smešno u 2026. godini, kako su neki i naveli, ali utisak mi je da kod mene to pomaže. Inače punim uglavnom od 10-20% do 80-90%, ali desi se da nekad da bez nekog očiglednog razloga krene baterija brže da se prazni. Tada odradim to (čak bez gašenja telefona) i vrati se u normalnu. Može biti i slučajnost sve, naravno, ćudljiv je HyperOS, ali proba ne košta.

I meni je to pražnjenje i max punjenje pomoglo na rn13 nekad, kad je baterija pobrljavila i krene da preskače procente, rano se gasi i čudno se ponaša. Ne znam zašto se to meša sa onim nekadašnjim "formiranjem" baterije, kad je ovde, koliko shvatam, kalibracija tih senzora da znaju šta je min i max baterije.

Nazad
Vrh Dno