Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Uzeo za 3600 neku torbu za laptop reko aj malo kvalitetniju da uzmem kad ono dadzbine 723 dinara , razocarao sam se samo tako dodje mi da otkazem porudzbinu ali stara mi se ogulila torba videcu ovako me izadje 4340 a ne vredi toliko.

Uzeo za 3600 neku torbu za laptop reko aj malo kvalitetniju da uzmem kad ono dadzbine 723 dinara , razocarao sam se samo tako dodje mi da otkazem porudzbinu ali stara mi se ogulila torba videcu ovako me izadje 4340 a ne vredi toliko.
Sve njohove torbe su pravljene od reciklirane plastike.
Ja sam uzeo malu torbicu (pederusu ili kako je ko zove), dobio sam pre nekoliko meseci preko qqqq kalendara torbu za alat i ranac, sve tri torbe su od potpuno istog materijala, izgledaju mi kao da su pravljene od kisnih kabanica.

Ne moze vise da se otkazuju porudzbine? ne moze za sve 3 porudzbine , uveli dadzbine , ne daju otkazivanje proizvoda sta je sledece?

Screenshot 2026-07-05 130433.webp

Jel ima neka preporuka za projektor neki povoljniji cisto da radi posao, nikakvu ogromnu sliku tipa do 40 inca?

Sta je otpremljeno juce uvece narucio

Status praćenja

Porudžbina je uspešno plaćenaPorudžbina je uspešno plaćena,
субота,субота

4. ј 2026, 21:07,4. ј 2026, 21:07,

Uspešno naručeno
субота,субота

4. ј 2026, 21:07

Zavisi šta kupuješ. U poslednje vreme sve što sam kupio bilo je jeftinije na Temu nego na Aliexpress. Najveća zamerka za AE je što ne mogu da platim sve unapred, pa da samo dobijem paket. Samo iskusvo kupovine je na strani Temu-a. Platim i znam da će mi stići uskoro, a ukoliko bude bilo kakvih problema, odmah ću dobiti refundaciju.
Kod AE je prednost što je veći izbor i što nema smaranja oko "nagrada", kupona, kredita, i svih tih gluposti.
Kad na Temu hoću samo da vidim status porudžbine ili da li ima nečega i koliko košta, prvo moram da prođem kroz lavirint "izabrani ste", "čestitamo", "besplatno samo za vas"... i to sa sve animacijama.
Nastaviću da kupujem na oba. Nije ili-ili.

Jedino dobro što je naplata odmah na sajtu ali sa ovakvim cenama vraćamo se polako na Aliexpress.
A sta mislis da ces preko Aliexpress-a izbeci pdv i da ce ti proizvodi zajedno da pdv-om biti jeftiniji nego na Temu?
Mislim da nece, sad kad su uveli da se za sve naplacuje pdv ni Aliexpress nece biti povoljan, samo sto se na Temu taj pdv placa odma, a kad kupujes preko Aliexpress-a placas kad donese postar/kurir.

Da li je neko uzimao Toocki/Essager kablove? Dosta su jeftiniji nego na AE, da li su kvalitetni/originalni?!

A sta mislis da ces preko Aliexpress-a izbeci pdv i da ce ti proizvodi zajedno da pdv-om biti jeftiniji nego na Temu?
Mislim da nece, sad kad su uveli da se za sve naplacuje pdv ni Aliexpress nece biti povoljan, samo sto se na Temu taj pdv placa odma, a kad kupujes preko Aliexpress-a placas kad donese postar/kurir.
Ne mislim ali definitivno manje tojest skoro uopšte ne poručujem, zadnje što sam uzimao su neki konektori za laptopove za servis, to što nema kod nas pa nek košta, bez toga ne može da se reši.

Inače poručujem na Austriju, nešto ima PDV nešto ne, a od prvog jula ide fiksno 4$ po artiklu:
1783342348528.webp

Nećeš izbeći pdv na AliExpress ali tu plaćaš pdv na cenu koju je kinez napisao na paketu.

Da li je neko uzimao Toocki/Essager kablove? Dosta su jeftiniji nego na AE, da li su kvalitetni/originalni?!
Mislim da jesu, jer za neke pise da je oficielna prodavnica.
Iskreno i nemaju neki izbor kao na AE.

Nećeš izbeći pdv na AliExpress ali tu plaćaš pdv na cenu koju je kinez napisao na paketu.
To jeste i tu postoji mogucnost manipulacije ako se dogovoris sa kinezom da za nesto sto je skuplje upise jeftinije, to je jedina razlika u odnosu na Temu.
Ja sam tako porucio pre, sad vec mozda ima desetak godina, tester za displeje koji je kostao 50-tak evra, ja se dogovorio sa kinezom da upise 10 dolara, ovi nasi to uvazili i platio sam svega 360 dinara pdv.
Ne mislim ali definitivno manje tojest skoro uopšte ne poručujem, zadnje što sam uzimao su neki konektori za laptopove za servis, to što nema kod nas pa nek košta, bez toga ne može da se reši.

Inače poručujem na Austriju, nešto ima PDV nešto ne, a od prvog jula ide fiksno 4$ po artiklu:
Druga stvar je kad porucujes nesto sto ima samo na Aliexpress-u ali ti si uporedjivao Temu i Aliexpress sa cenama.
I ja isto sta ne nadjem na Temu porucim sa Aliexpress-a ili ako vidim da je na Aliexpress-u nesto jeftinije onda porucim sa Aliexpress-a, mada sad ukoliko se ne dogovoris sa kinezom na Aliexpressu da upise manju vrednost cene sa pdv-om su tu negde, minimalna je razlika.

Meni slabo nešto i treba sa Temu, nema tamo delova koje najviše poručujem. Nego supruga uzima ali sam joj saopštio tužne vesti pa će sad malo da pauzira, na moju sreću 😁

Nazad
Vrh Dno