Bench je vežba koja jako zavisi od telesne mase. Nedavno sam dodao samo 3-4kg i odmah je skočio opet na 140kg, čim krenem u deficit, odmah osetim na toj vežbi najpre...za 7-8 dana punim 44, bez hemije i filtera (samo crop), dobra stvar je što sam smršao par kg pa sada imam 107 (na 1.88), loša stvar je što bench stagnira (možda i zbog toga što sam izgubio malo mase), neka šnj bodyfat vaga pokazuje 18%, mislim da je malo optimistična
@Nenad22
Ako hoćeš napredak u snazi, radi veće težine sa manje ponavljanja i što je najvažnije dosta odmora. Što se tiče zgibova... Kad dođeš do ~15 zgibova opet, to je obično neki plafon za većinu, ako hoćeš više od toga trebalo bi da radiš po nekom programu ili da dodaješ tegove na pojas oko struka, što mislim da nema potrebe. Na primer 4-5 serija po 10 ponavljanja uz ostale vežbe je sasvim ok. Sama leđa malo više rastu od jakog veslanja (u pretklonu i sajle, ima i sprava koje simuliraju taj pokret).
Edit: mi koji smo 35+ možemo i do 55-60 da održavamo solidnu snagu, godine nisu neki problem za to. Da igramo fudbal, onda bismo osetili veliki pad performansi, ali snaga ne pada tako brzo🙂