Šta je novo?

Tekuci racun u bankama

Ako Addiko račun nije predviđen za prijem eksternih uplata, banka je vraća i IPS nalog se odbija. Moguće da drugačiji protokol bi uslovio ručno knjiženje pa zato se i ne preporučuje drugačije osim instant nalogom gde knjiženje mora da bude automatizovano. U tom smislu, ukoliko su veći iznosi, podelite po 300000 više puta.

Znači ako prebacujem na taj rsd plus iz unicredit npr, samo obeležavam da bude instant nalog, i da bude do 300.000 po transakciji. Hvala!

Upravo tako, a mislim da kliring (do 300k kad nije instant) i vraćaju (samim tim verovatno i RTGS), ali nemam blisko iskustvo da potvrdim.

Da, bukvalno sam tako uradio, instant 300, a tako cu i da orocim za svaki slucaj, bolje da razorocim 300 nego vise ako zatreba.

Zapravo je ProCredit tu čudniji, ali to je zato što oni primenjuju neki drugi račun internog prinosa. Najbolje je zato držati se reprezentativnog primera, gde piše tačan iznos.

Rip :[
Koje jos banke nude srednji kurs poput alte? Ili bar neki normalan kurs, da se ne isplati cimati do menjacnice i bankomata
Rf je krs i jos +1%, yettel malo bolji ali ne mnogo
Mislim da ima otp ali zahteva neki fensi paket i jos milioner da budem
Mozda i aik ali to je neka privremena promocija bez odrzavanja
Mislim da nema postene free opcije sad kad su ugasili to 😄

Mene interesuje kad se pregovara sa bankama, koja uglavnom nudi i odobrava najbolji kurs , rsd u eur ?

otp, mozes da zatvoris i posle da otovris novu, intesa ima jednokratne i ivsekratne virtuelne

Intesa je najpraktičnija po tom pitanju i možeš nekoliko njih tokom dana koje su jednokratne, a za OTP, kao što je @fiy već napisao, je varijanta jedino sa zatvaranjem prethodne i da se otvori nova, što jeste nepraktičnije nego ovo kod Intese 😃

Bilo bi mnogo bolje kad bi OTP uveo identičan način, ali mislim da su oko toga spori i da oni to ne posmatraju na taj način. I za ovo im je trebalo solidno vremena.

Kod Intese, da li će nove kreirane virtuelne kartice sigurno da imaju novi broj i cvv kod? (Mislim da li ću moći na jedan sajt da stalno koristim promo cenu, ako se stalno kreira nova virtuelna kartica)

Imaće, ali sa tehničke strane su izvedenice glavne kartice (od nje tokenizovane) što znači da se povraćaj vrši na nju kada važenje virtuelne istekne.

Virtuelne kartice su stvarno vrh stvar, ja ih koristim za sva placanja online bukvalno. Steta stp ne moze samo period vise od 6m da se stavi.

Da li se za tu virtuelnu karticu podnosi zahtev u ekspozituri ili je sve u app?
Da li mora da se uzme paket račun i ako da koji, jer meni treba samo Visa virtuelna kartica?
Da li se virtuelna kartica može kreirati i na Visa internet karticu i da li za nju treba imati paket račun ili se može uzeti samo Visa internet ako nisam klijent banke?

Sve je u app/web. Ne mora, ali se korišćenje e/mBanking servisa naplaćuje 50 dinara mesečno van paketa. Visa internet nije predviđena za virtuelne kartice, ali Visa Classic Debit jeste. Možeš otvoriti i samo devizni račun čije je održavanje 120 dinara mesečno, a koga možeš da izbegneš ukoliko u trenutku naplate je pozitivan saldo manji od visine naknade.

A da li će da mi daju samo da imam Visa Classic Debit valuta rsd pa posle da konveruje u evre ili dolare kad plaćam na internetu i e/mbanking bez paket računa

A da li i uz Visa Inspire mogu da se prave virtuelne kartice? Ja nemam devize, samo dinare, tako da ne mogu da uzmem Visa Classic Debit

A da li može da se uzme samo Visa Inspire sa e/m- banking bez paketa računa, i da li mora da se čeka da plastika stigne ili može odmah da se koristi virtuelna kartica iz aplikacije. I da li će da Visa Inspire dozvoli kupovinu na internetu u evro&dolar valuti?

pobratime mnogo pitas, vise ti se isplati da uzmes paket racun nego samo racun, imas valjda idalje 12 meseci free hit racun ako se ne varam

A da li može da se uzme samo Visa Inspire sa e/m- banking bez paketa računa, i da li mora da se čeka da plastika stigne ili može odmah da se koristi virtuelna kartica iz aplikacije. I da li će da Visa Inspire dozvoli kupovinu na internetu u evro&dolar valuti?
Može, izdavanje kartice van paketa je 200 dinara. Ako nemaš račun ni u jednoj banci, možeš da otvoriš platni račun sa osnovnim uslugama od 150 dinara mesečno ili osnovni od 220+50 za e/mBanking. Visa inspire je dinarska, dozvoliće u bilo kojoj valuti, obračunska za kupovinu u inostranstvu je evro, a autokonverzija iz dinara ide po bančinom prodajnom (trenutno 120,2860). Mora da se čeka plastika.

Samo još ovo pitanje, da li može da se ne čeka stizanje plastične kartice i odmah da se koristi virutelna Visa jer kartice ne stižu po mesec i više

Ne može. Banka nije uspostavila tehničke mogućnosti da te kartice izdaje instant. Kada budu poslate se pojavljuju u aplikaciji kao neuručene i tek po uručenju u filijali mogu da se koriste (promena pina na bankomatu će najsigurnije otvoriti internet kanal pošto se i to tretira kao transakcija iako je besplatna). Reizdavanje može slanjem običnom poštom uz opredeljenje u aplikaciji, 60 dinara po kartici.

Nazad
Vrh Dno