Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Supruzi ističe ugovor za 3 dana.
Nisu ništa hteli drugo da ponude osim ono šta im stoji na sajtu (PeticaS).
Citiram: “Iskoristi promociju za ugovaranje novog postpejd broja, samostalno ili uz kupovinu telefona! Prva 3 meseca mesečna naknada iznosi 999 RSD, a preostalih 21 mesec plaćaš 2.899 RSD mesečno, uz odabranu ugovornu obavezu i eRačun.”

Pokušaće da izbori bolje uslove kroz zahtev za prenos broja u A1.
Ako ne uspe Neo50 će biti izabran.

Duplirali roming net!
Ovo je jako lep gest i verovatno korak u smeru ukidanja naplate roaminga sa EU. Barem nama koji dosta putujemo, ja sam na 5ica L i bas znaci taj net za roaming, pogotovo sad sa 8GB na 16GB. Vredi svaku paru paket na 50% popusta 🙂

@Dragan992 isti slučaj. Zapravo, otišao sam da proverim sajt da vidim ima li više neta za ZB jer se 1.7. radi ponovna evaluacija, ono još prijatnije iznenadjenje. 5ica L, još 15 meseci po dinar, baš super vrednost.

Za kupovinu u tehnomaniji preko mts-a, koja cena važi ako neko zna provereno? Ona maloprodajna ili ona sa popustom?

Lupam TV Haier MP cena je 58.800, a na akciji je 34.999.

Vidim da ispod artikla piše "Cena sa popustom važi samo za online kupovinu i kupovinu u prodavnicama za gotovinsko plaćanje" ali mi je nelogično da pokušaju da uvale po toj punoj ceni.

Ako ides na rate,preko Mts,zar nije logicno da platis vecu cenu? Objasnjeno je kako ide za nizu.

Pozdrav svima. Ističu mi 2 ugovora (jedan krajem meseca, drugi sredinom sledećeg).
U pitanju su Soko Lite tarife. Danas su me zvali i nude mi 5-icu L po punoj ceni 😂.
Rekao sam im da mi ne pada na pamet da im plaćam tu cifru, i žena kao "zapisaću da vas neko kontaktira za dodatne benefite".
Ja sam svakako mislio da podnesem zahtev za prelazak u A1 dan posle isteka, pa da me pozovu. Sad ne znam ako me zovu pre toga, da li da se cenkam sa njima i da im direktno kažem da hoću taj popust od 60-70% , ili da ih ignorišem do isteka i zahteva za prelaz?

Pozdrav svima. Ističu mi 2 ugovora (jedan krajem meseca, drugi sredinom sledećeg).
U pitanju su Soko Lite tarife. Danas su me zvali i nude mi 5-icu L po punoj ceni 😂.
Rekao sam im da mi ne pada na pamet da im plaćam tu cifru, i žena kao "zapisaću da vas neko kontaktira za dodatne benefite".
Ja sam svakako mislio da podnesem zahtev za prelazak u A1 dan posle isteka, pa da me pozovu. Sad ne znam ako me zovu pre toga, da li da se cenkam sa njima i da im direktno kažem da hoću taj popust od 60-70% , ili da ih ignorišem do isteka i zahteva za prelaz?
Samo zahtev za prelazak u drugu mrežu

Za kupovinu u tehnomaniji preko mts-a, koja cena važi ako neko zna provereno? Ona maloprodajna ili ona sa popustom?

Vidim da ispod artikla piše "Cena sa popustom važi samo za online kupovinu i kupovinu u prodavnicama za gotovinsko plaćanje" ali mi je nelogično da pokušaju da uvale po toj punoj ceni
Cena sa popustom,tj akcijska.

A šta ako neko kupi od Tehnomanije na rate uz mts račun a ugovor sa mts ističe ili je istekao. Da li traže da se priloži ugovor ili je dovoljan poslednji račun da bi se kupilo na rate?

Nema svrhe gubiti vreme sa njima i cekati kada ce nazvati opet i opet i opet. Ti kazes odmah sta zelis, meni su odmah pristali, pre nego je istekao ugovor, doduse imao sam box paket, ako ne pristane, kada ti istekne uo podnosis zahtev za prenos.

Vidim da ispod artikla piše "Cena sa popustom važi samo za online kupovinu i kupovinu u prodavnicama za gotovinsko plaćanje" ali mi je nelogično da pokušaju da uvale po toj punoj ceni.
Svaka cena koja se zavrsava sa zadnjim dvena ciframa 99 deli se na broj rata koji zelis , do 24 rate maksimalno.
Cene koje zavrsavaju na 44, tipa 45844 ne moze da se deli na rate i nisam siguran ako se zavrsava na 77.

A šta ako neko kupi od Tehnomanije na rate uz mts račun a ugovor sa mts ističe ili je istekao. Da li traže da se priloži ugovor ili je dovoljan poslednji račun da bi se kupilo na rate?
Meni su rekli da nastavlja da se placa i dalje na rate i kad istekne UO u Mts-u. U Tehnomaniji su mi tako rekli, tamo uzeo sluske i telefon i njih pitao.

@boban01 šta ti tražili od dokumenta u tehnomaniji? Jel ti tražili ugovor od mts ili je dovoljno lična karta i poslednji račun iz mts.
I kako posle se plaćaju rate kad se više nema ugovor sa mts?

Svaka cena koja se zavrsava sa zadnjim dvena ciframa 99 deli se na broj rata koji zelis , do 24 rate maksimalno.
Cene koje zavrsavaju na 44, tipa 45844 ne moze da se deli na rate i nisam siguran ako se zavrsava na 77.

Meni su rekli da nastavlja da se placa i dalje na rate i kad istekne UO u Mts-u. U Tehnomaniji su mi tako rekli, tamo uzeo sluske i telefon i njih pitao.
Dali ste videli u ugovoru da u slucaju raskida ugg obaveze mora da se sve izmiri od rata iz Tehnomanije.Nama to nije jasno sa jedne strane pricaju da i posle raskida se samo nastavlja placanje rata a u ugovoru pise drugo

Ne koristim mts, pitam za druga koji je mts postpaid korisnik. On koristi Soko Lite od 2458 RSD i ugovor mu ističe u septembru. Pre par dana su ga zvali iz mts-a i rekli da ima pravo da produži ugovor 3 meseca ranije, ali sa Petica tarifom, jer se navodno ova postojeća tarifa gasi, tj. ne može obnoviti ugovor sa njom. Šta mu je činiti, da li će i posle septembra moći da koristi Soko Lite po ovoj ceni?

Da li ovih 2GB roming neta u 5ica S imas samo 2GB za celu ugovornu obavezu, ima neki letnji promo period koliko vazi ili svakog prvog u mesecu dobijas po 2GB ?

@boban01 šta ti tražili od dokumenta u tehnomaniji? Jel ti tražili ugovor od mts ili je dovoljno lična karta i poslednji račun iz mts.
I kako posle se plaćaju rate kad se više nema ugovor sa mts?
Samo licna karta treba. Kad ubace podatke u kompjuter vide koji limit imas. Moj limit je 300000.
Kazu kad istekne UO , nastavljaju da se placaju rate normalno. Sto jeste logicno jer je tako i ugovoreno zar ne?

Dali ste videli u ugovoru da u slucaju raskida ugg obaveze mora da se sve izmiri od rata iz Tehnomanije.Nama to nije jasno sa jedne strane pricaju da i posle raskida se samo nastavlja placanje rata a u ugovoru pise drugo
Ovo je relativno novo , u mojim starim ugovorima zaista pise da uzeta oprema ili uredjaji uzeti u telekomu , kad istekne UO moraku da se plate u celosti odjednom.
Ali ovo je drugacije , roba je uzeta u Tehnomaniji i to na 24 rate. U mojim starim ugovorima ne pise nista za Tehnomaniju.
Malo je nelogicno da ti odobre 300000 na 24 rate i sad moras da platis sve odjednom.

Ne koristim mts, pitam za druga koji je mts postpaid korisnik. On koristi Soko Lite od 2458 RSD i ugovor mu ističe u septembru. Pre par dana su ga zvali iz mts-a i rekli da ima pravo da produži ugovor 3 meseca ranije, ali sa Petica tarifom, jer se navodno ova postojeća tarifa gasi, tj. ne može obnoviti ugovor sa njom. Šta mu je činiti, da li će i posle septembra moći da koristi Soko Lite po ovoj ceni?
SokoLite vise nema za nove korisnike i za obnovu ko je koristi. Kad istekne UO placace 4600 ili i vise zavisi kad je poskupela ta tarifa.
Kad mu istekne UO , ode u A1 da prenese broj i zvace ga da ponude najbolje uslove.
Sem da mu do isetka ne ponude nesto povoljno u sta sumnjam. Najbolje ponude dolaze kad se pokrene proces prenosa broja.

Ali ovo je drugacije , roba je uzeta u Tehnomaniji i to na 24 rate.
Malo je nelogicno da ti odobre 300000 na 24 rate i sad moras da platis sve odjednom.
У томе вјероватно и јесте цака, то им је фора да се на истеку уговорне обавезе сагласиш са продужењем или наставиш код њих без уговорне обавезе по већој цијени пакета, да ти не би приликом раскида фактурисали сва недоспјела потраживања, тј. те рате за уређаје у Техноманији. То ми је логичније него да одеш рецимо у другу мрежу, а они наставе да ти испоручују рачун само за рате у Техноманији (јер пише да се рате за уређај плаћају мјесечно кроз рачун мтс-а)...зашто би мтс то радио ако немаш више ништа са њима, неће сигурно да те услужно сервисирају у име Техноманије... 🤔

Ovo su napravili kao jedno ogromno varanje,kada smo uzimali uredjaj receno je da se ne potpisuje novi ugovor na 24 meseca i da u slucaju raskida ostaju samo rate za uredjaj,a sada posle uzimanja uredjaja ako hoces da preneses broj ili raskines i ako je istekla ugg obaveza traze sve rate na gomilu sto mu dodje isto kao ugg na 24 rate.Ali to je MTS

Stvarno nije u redu što dezinformišu prilkom uzimanja uređaja, ali sve je zapravo (tehno)logično, kako je naveo Pastir, a i ja sam isto pisao na početku akcije. Ja ovo sve vidim kao odličan način za zadržavanje korisnika, što verovatno i jeste glavni cilj akcije. Pritom nije ništa neobično i neregularno, opšti princip je da prilikom raskida ugovora koji uključuju višekratna plaćanja sve preostale rate dospevaju odmah. MTS pritom očigledno ne pravi razliku između uređaja uzetih direktno od njih i preko Tehnomanije, što je isto sasvim okej. Jedini problem je, dakle, propust u informisanju. S tim u vezi, dobija li se neki papir/ugovor prilikom uzimanja uređaja? Ako da, trebalo bi da tu to piše, a ako ne, nije baš najregularnije.

Pa nije to rešenje problema, ljudi hoće da što kasnije plate, tj. da stvarno plaćaju dve godine. S tim u vezi, čak i ako imaš manje vremena, opet je isplativije uzeti na više rata.

Recimo da uzmeš TV od 30k. Ako ti je ostalo četiri meseca do kraja ugovora, podela na isto toliko rata bi dala zaduženje od 7500 mesečno, dok bi na 24 to bilo 1250. Bolje je da na kraju prva tri meseca plaćaš po 1250, a onda četvrtog preostalih 26250, nego svakog meseca po 7500. Naravno, razumem da su neki slabije finansijski disciplinovani, pa bi pre otplatili 4 × 7500 nego 3 × 1250 + 26250, ali to je na subjektivnom i psihološkom nivou. Objektivno gledano, tj. strogo sa ekonomske tačke glediša, druga verzija je isplativija.

Slična je priča kao sa ponudama za pakete. Bolje je uzeti recimo 12 meseci po dinar i 12 pune cene nego 24 meseca upola cene, ali mnogi bi se iz ovog ili onog razloga odlučili za drugu opciju. Naravno, tu postoje dodatni aspekti, poput poskupljenja, pa nije skroz za poređenje. Priča sa Tehnomanijom je utoliko jednostavnija, jer tu promena nema.

Da li je to MTS ukino prvih 3-6-x meseci niža cena, posle viša cena? Ili se meni ne prikazuje?

Prilozi

• cene1.webp
    cene1.webp
    63.6 KB · Pregleda: 70
  • cene2.webp
    cene2.webp
    95.7 KB · Pregleda: 70
Doslovno svakog meseca je druga ponuda, stvarno stalno menjaju. Ako ništa, povećali su internet u romingu, tako da ima makar i promena u korist korisnika.

Koliko je realno da se izvuče 6-12 meseci za dinar i za ostalo - 50% za 5-icu M?
Ili je ipak veća šansa za onih 60-70 % na ceo ugovor...
I još nešto. Ako se uzme i telefon, rata ide uz račun ili on ide preko kredita? Negde sam pročitao da ne može da se kombinuje benefit uz telefon, na rate preko računa, već samo preko kredita Unicredit banke...

Koliko je realno da se izvuče 6-12 meseci za dinar i za ostalo - 50% za 5-icu M?
Ili je ipak veća šansa za onih 60-70 % na ceo ugovor...
I još nešto. Ako se uzme i telefon, rata ide uz račun ili on ide preko kredita? Negde sam pročitao da ne može da se kombinuje benefit uz telefon, na rate preko računa, već samo preko kredita Unicredit banke...
75% vam iznosi ponuda 12 meseci 1 dinar 12 meseci 50% popusta na mesečnu pretplatu...

Vi isprobajte da izboksujete 70% popusta na tarifu 5ica M.

Nazad
Vrh Dno