Šta je novo?

Pizza (pica) peć + hlebovi

• Začetnik teme Začetnik teme s5p
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Trebao sam da probusim ove balone kako ne bi zagoreli i mozda 5 sekundi manje da se pekla.

Caputo Pizzeria
Poolish (1.5g svezeg kvasca i 8-10h na sobnoj temperaturi)
250g loptice
70% hidratacija
1.8% maslinovog ulja
1h na sobnoj u masi
20h frizider isto u masi
4-5h frizider u lopticama
2h a i manje na sobnoj pre pecenja
Temperatura pecenja 390-420 stepeni.

Ovaj nacin na koji sam spremao mi se najbolje pokazao jer dobijem lepu, hrskavu i tanku koricu, a unutrasnjost skroz lagana bez da je zilavo ili kao zvaka. Ne preterujem sa mesenjem testa, jedna do dve serije stretch and fold tehnike sa pauzama od 20 min.
Da li mozes da kazes sobnu temperaturu i onu u frizideru, i koliko brasna koristis? 1.5g kvasca mi deluje malo na 1kg brasna za 20h u frizideru.

Sto se tice pecnice, svaka preporuka za Gozney Roccbox ko ima da se ispruzi. 400€ je bilo gde u EU.

Polish drzi 10 sati na sobnoj temperaturi.

@m1tsu
Sobna temperatura oko 22-23, a frizider podesen na 3 stepena. Drzim testo na donjoj polici, najnizoj.
0.5% kvasca ide u poolish, izracunao preko Ooni aplikacije.

Ako budem kupovao novu pec na plin gledacu italijanske brendove (pizza party, zio ciro..). Uz svaku stize biskoto kamen, a i Italijani valjda najbolje znaju da naprave pec za pizzu. 😃

Ja danas biio i narucio rekose mi 5 dana e sad ne znam da li se u to racuna i nedelja kao dan.

Meni tamo danas rekli 5 dana.

Po tom meni bi trebalo da stigne u ponedeljak jer sam narucio u sredu.

Taman da ako nije kako treba otkazem kupovinu. 🤣 🤣 🤣
Probao i ono što mi se nije dopalo :

1. Kratak kabl 80 cm.
2. Rastojanje gornjeg grejača mi se čini preblizu iako je pica bila tanka sa ne puno nadeva, na delu gornjeg grejača je uspelo da se uhvati parčence nadeva.
3. Prilikom otvaranja i zatvaranja, zadnji deo poklopca prelazi preko ~1-2cm kamena pa ako je pica pune veličine kamena, postoji mogućnost da se zakači prilikom otvanja / zatvaranja, tako da veličina pice treba da ostavi slobodnog prostora za nesmetano otvaranje / zatvaranje (attachovana slika).
4. Kamen je prilično specifičan (oblik i nosač oko njega) i pitanje je u da li u slučaju pucanja istog (iz nekog razloga) bi mogao da se nabavi kao rezervni deo ili bi ceo aparat bio za smeće.

Da ne kačim sliku, testo me namučilo pa je ispala kockasta, nisam imao lopatu pa se namučih da je stavim i skinem ali na kraju, iako na oko nije nešto, bila jako ukusna tako da je aparat tu ispunio očekivanje, makar za prvi pečenje.
Lopata jako poželjna, a možda umesto nje može da se koristi alu folija pa da služi i za stavljanje i (sa rukavicom) za skidanje sa kamena ali i za zaštitu kamena od razlivanja vode iz nadeva.

Meni će takav kakav je, ovaj aparat služiti dok sam podstanar jer nije prevelik i lako se može preneti što mu je, po meni, najveća prednost.
Nastaviću u narednim danima testiranje pa možda iznesem još neki utisak.

Prilozi

• 356720-home-elektricni-pizza-pekac-430-c-1200w-hgpz30-2.webp
    356720-home-elektricni-pizza-pekac-430-c-1200w-hgpz30-2.webp
    13.9 KB · Pregleda: 42
Malo sam guglao, ova pica lopata bi trebalo da je dimenzija 30.5x36.5 bez drske, odnosno 30x30 iskoristivi deo, sto je odlicna cena za perforiranu lopatu.

Probao i ono što mi se nije dopalo :

1. Kratak kabl 80 cm.
2. Rastojanje gornjeg grejača mi se čini preblizu iako je pica bila tanka sa ne puno nadeva, na delu gornjeg grejača je uspelo da se uhvati parčence nadeva.
3. Prilikom otvaranja i zatvaranja, zadnji deo poklopca prelazi preko ~1-2cm kamena pa ako je pica pune veličine kamena, postoji mogućnost da se zakači prilikom otvanja / zatvaranja, tako da veličina pice treba da ostavi slobodnog prostora za nesmetano otvaranje / zatvaranje (attachovana slika).
4. Kamen je prilično specifičan (oblik i nosač oko njega) i pitanje je u da li u slučaju pucanja istog (iz nekog razloga) bi mogao da se nabavi kao rezervni deo ili bi ceo aparat bio za smeće.

Da ne kačim sliku, testo me namučilo pa je ispala kockasta, nisam imao lopatu pa se namučih da je stavim i skinem ali na kraju, iako na oko nije nešto, bila jako ukusna tako da je aparat tu ispunio očekivanje, makar za prvi pečenje.
Lopata jako poželjna, a možda umesto nje može da se koristi alu folija pa da služi i za stavljanje i (sa rukavicom) za skidanje sa kamena ali i za zaštitu kamena od razlivanja vode iz nadeva.

Meni će takav kakav je, ovaj aparat služiti dok sam podstanar jer nije prevelik i lako se može preneti što mu je, po meni, najveća prednost.
Nastaviću u narednim danima testiranje pa možda iznesem još neki utisak.
Hvala ti na iscrpnom izvestaju. Aparat ce biti blizu utikaca i nece stajati na tom mesto kada se ne koristi. Sto se tice pice necu je razvlaciti kao sto radim na Lidl kamenu u rerni. Vidim da ima taj kao prsten na njemu. Na kraju krajeva ako moze da se skine prsten jos bolje da ako ne daj boze pukne kamen da mogu nekako da vidim zamenu. Ali da ne prejudiciram. Jos me nisu zvali iz BC Group-a.

Evo stigao Pizza pekač. Ako ne budem pravio za vikend onda kada se vratim iz Bosne ili nekog Last minute mora.IMG_2188.webp

Pozdrav,gledam letak u lidlu bice u ponedeljak pica pec na plin,da li je neko imao uskustva sa takvom peci?

Prilozi

• IMG_20260709_192241.webp
    IMG_20260709_192241.webp
    122.1 KB · Pregleda: 24
Nemam iskustva, ali mislim da je odlicna ponuda. Nema trika da ces naci za te pare novu pizza pec i retko je ima u Lidlu.
Ako se dobijaju i ova vrata kao na slici od mene + jer ce joj manje vremena trebati da postigne zeljenu temperaturu.

Pre nekoliko meseci neki pametnjakovic je prodavao istu takvu (mozda cak i polovnu) ako se dobro secam za oko 200e na KP. 😂

Ima testova na yt svakako pa pogledaj i proceni.

Ja sam se razmišljao da uzmem neku pica peć, malo mi je bilo previše da dajem 400-500e na bolje brendove a da ni nemam pojma koliko ću je često koristiti (pošto je neću držati u stanu nego u vikendici). Ono što mi treba je i crevo i regulator za plinsku bocu? Pošto imam samo bocu i gorionik koji se navrne direktno na nju. Uzeću svakako i ovu lopatu.

Nazad
Vrh Dno