Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024 / 2025 / 2026)

Da li sam ja bas toliki baksus ili sta li vec ali veceras kada sam se vratio sa posla nadjem sve tri kartice u sanducetu koje sada mogu da bacim zato sto sam danas trazio nove da mi posalju u poslovnicu.😭 Yettel sam cekao 40 dana a Rajf 15.

Prilozi

• IMG_20260630_215625439.webp
    IMG_20260630_215625439.webp
    31.4 KB · Pregleda: 67
Uh, ali to je to, problem s tim što je poštar odlučio tek danas da te poseti. Svakako, nisi prvi kome se to desilo, ako je ikako za utehu, ali verujem da je svakako frustrirajuće...

Da li sam ja bas toliki baksus ili sta li vec ali veceras kada sam se vratio sa posla nadjem sve tri kartice u sanducetu koje sada mogu da bacim zato sto sam danas trazio nove da mi posalju u poslovnicu.😭 Yettel sam cekao 40 dana a Rajf 15.
Nisi jedini, ja sam za prve kartice jos u vreme Telenor banke isto tako podnosio prigovore, i oni blokiraju stare, posalju nove i ove stare se misteriozno pojave posle dan dva.

A kad smo kod problema, izazova i neprijatnosti, evo i nastavka moje priče od pre neki dan sa novim klijentom koji je došao da otvori račun, prijavivši se prethodno preko aplikacije, samo da bi se u poslovnici ispostavilo da se prednjem delu sistema vide samo ime i prezime povezani za JMBG. Nažalost, ni do danas se ništa dodatno nije propagiralo, pa je ipak pokušan nastavak tog procesa, ali rezultat je da je klijent dobio račun sa random brojem, iako je striktno želeo da to bude broj telefona. Videćemo šta će dalje biti sa tim, javljam ako bude nešto zanimljivo, ali svakako neće ostati na tome, a prigovor je već napisan. Ostaje zato savet da račune otvarate od nule u prodavnicama.
Ja sam imao taj problem u januaru/februaru prošle godine. Na kraju ni random račun nije mogao da se otvori jer je sve bilo blokirano JMBG i broj telefona zahvaljujući radnici u Delta City koja je pored tih sistemskih problema uspela dodatno sve da blokira. Pisao sam ovde... U glavnoj i jedinoj filijali su uspeli da odblokiraju bar JMBG i da mi dodele random broj posle nekih 30-40 dana cimanja. Trebalo je tad da ih batalim, ali kako kasnije nije bilo ozbiljnijih "izazova" a nikad prežaljena MTS banka je prešla u Poštansku, krajem godine sam prebacio platu i počeo da ih koristim kao primarnu banku. Sad već razmišljam o bežaniji, samo da se vratim sa odmora. Nestvarno mi je ovo da mogu da te zaduže po kartici preko iznosa koji imaš i bace u minus. Da je greška pa OK (mora da se ispravi), nego mi napismeno tvrde da je to normalno. 🤯

Sećam se te priče, ali ne sećam se detalja da postoji krivica radnice (zapamtio sam kao da ti se samo od sebe sve zablokiralo), a i nisam povezao da si ti taj. Svakako, druga velika neprijatnost nije mala stvar, ne znam ni ja šta bih radio na tvom mestu... Zasad sam srećom imao samo sitne neprijatnosti, poput toga što nalozi nisu prolazili, ali ništa krupno.

U međuvremenu su plasirali već poznatu letnju pogodnost: keš-bek na pumpama u inostranstvu uz debitnu Mastercard. Koliko mi se čini, nudi se svima, ali samo preko aplikacije, dok na sajtu ne nalazim informacije o tome. Ukratko, akcija traje od 1. jula (danas) do 31. avgusta i podrazumeva povrat od 3% za plaćanja fizičkom karticom, a 4% digitalnim novčanikom (telefon, sat). Maksimalan povrat je pritom 50 evra, a isplaćuje se deo po deo, 3-4 dana nakon obrade svake pojedinačne transakcije, i to u dinarskoj protivvrednosti.

Možda toga nema na sajtu, ali sam prilikom pretrage primetio da su konačno ispravili, tj. normalno formulisali promociju sa postpejd korisnicima:
Ukoliko imate bilo koji Yettel postpejd ugovor, imate mogućnost da otvorite Bank MAX tekući račun koji će za sve Yettel postpaid korisnike biti bez troška održavanja računa. Finalna aktivacija pogodnosti besplatnog održavanja Bank MAX računa se dešava isključivo u Yettel prodavnicama.
Kratko, precizno i vrlo jasno. Sam bog zna ko je i kako uspeo da formuliše raniju nemuštu (brejnstorming?) verziju, koja je, podsećanja radi, bila sledeća:
Bank Max tekući račun bez naknade održavanja, dostupan je samo Yettel Sve korisnicima koji su putem Yettel aplikacije spojili Yettel Bank usluge i Yettel mobilne usluge. Korisnici mogu da aktiviraju Bank Max free isključivo u Yettel poslovnicama.

Kad smo već kod yettel sve, šta to tačno podrazumeva, roaming internet + osiguranje? Da li bankMax + postpaid znači da mogu da aktiviram taj famozni yettel sve?

al objasnjeno lepo pobratime, m l ili xl za yettel sve, sve nize za bank max free

AL ima neko da je aktivirao, iskustva?

Ima iskustava, naravno, sve je na temi. Ukratko, ako imaš bilo kakav postpejd ugovor, odeš u najbližu Yettelovu poslovnicu i oni će ti aktivirati besplatan paket. A naširoko sam o tome pisao u prvoj poruci na prethodnoj stranici. Što se tiče pravog Yettel sve, i tu ima iskustava da roming radi i da keš-bek leže redovno, dok osiguranje izgleda da srećom dosad niko nije imao potrebe da koristi, ali valjda i to radi. World kartice koje izdaju usput su imale nekih problema sa kompromitacijom na početku, ali valjda je i to prevaziđeno dosad.

Inače, dve osobe koje znam su im se malopre javile preko četa, i to sa suprotnim željama, pa javljam utiske.

Prva je pitala da li je kasno da se danas spusti sa MAX paketa na Lite, a da joj ne bude naplaćeno održavanje. Odgovor je da nije i da održavanje ne bi bilo naplaćeno za 9-10 sati jula, koliko je već prošlo. Nije, međutim, pitala za detalje, u smislu dokad inače nije kasno, tj. koja je tačna politika, ali eto, navodno prvi dan ujutru nije. Prešla je na Lite, promena je bila instant, a za mesec saznajemo hoće li biti održavanja, ali svakako se ćaskanja čuvaju, pa valjda neće biti problema sve i da je informacija bila pogrešna.

Druga je pitala šta se dešava sa promocijom sa potrošnjom debitnim karticama, pošto istovremeno na sajtu piše da je trajna i da je trajala do juče. Tu je agentkinja koja se javila nestala na neki minut da bi proverila i vratila se sa informacijom da je promocija produžena do kraja godine, ali da samo još nisu objavili. Ta osoba je pritom dosad koristila banku za štednju, pa već ima Lite račun. Odmah je prešla na MAX i promena je isto bila instant, odmah se pojavila debitna MC i odmah ju je dodala u mobilni novčanik, a i prijavila za povrat novca utorkom u restoranima i sličnim mestima.

I jedna stvar koja spaja dve priče. Prvoj osobi je agentkinja usput napomenula da je promena moguća jednom u 30 dana. Budući da jul traje 31, možda druga osoba čak poslednjeg dana pokuša da se vrate na Lite ako ne bude zadovoljna iz bilo kog razloga. Mada eto, ako je istina da može da se spusti i prvog dana meseca ujutru, onda će joj makar 1. avgusta proći. Ovo pominjem jer sam skorije upravo zbog te druge osobe pitao ima li mogućnosti da se samo jedan mesec juri potrošnja, a da ne bude održavanja, pa je tu bila nesigurna situacija zbog ovog ograničenja na jednu promenu mesečno, ali sada se čini da ipak može.

• Like
Reagovanja: fiy
Ok, ali pitam za Yettel sve iskustva a ne za Bank Max, ni mene niko ne čita, jer i ja sam lepo gore napisao da sam aktivirao uspešno. Hvala u svakom slučaju.

Ako misliš da ti nisam odgovorio na pitanje, onda ni ti nisi dobro pročitao.
Što se tiče pravog Yettel sve, i tu ima iskustava da roming radi i da keš-bek leže redovno, dok osiguranje izgleda da srećom dosad niko nije imao potrebe da koristi, ali valjda i to radi. World kartice koje izdaju usput su imale nekih problema sa kompromitacijom na početku, ali valjda je i to prevaziđeno dosad.
Evo, da se citiram, njdirektnije ono što te zanima. 😃

A i besplatan Bank MAX za postpejd korisnike zovu Yettel sve, jer preko njega ide prijava, pa se zato i to pominje, a za ovaj koji tebe zanima naglašavam da je pravi.

Ma ne mislim da nisi odgovorio, nego vidim neke prozivke kako sve piše, a lepo sam napisao šta me zanima, ima li konkretnih iskustava za Y-sve. U aplikaciju kad uđem da aktiviram piše mi da nisu ispunjeni uslovi a po onome što piše na sajtu ima sve uslove. Roaming mi u suštini više ne treba ove godine, ali će trebati porodično osiguranje.

Yettel Sve ne može ako imaš popust veći od 20-30% koliko standardno nude u aplikaciji. Dakle, -50% i mjeseci na dinar ne mogu u Yettel Sve.

Imam 50% na 24 meseca postpejda, znači ništa od Yettel Sve, hvala.

U međuvremenu su plasirali već poznatu letnju pogodnost: keš-bek na pumpama u inostranstvu uz debitnu Mastercard. Koliko mi se čini, nudi se svima, ali samo preko aplikacije, dok na sajtu ne nalazim informacije o tome. Ukratko, akcija traje od 1. jula (danas) do 31. avgusta i podrazumeva povrat od 3% za plaćanja fizičkom karticom, a 4% digitalnim novčanikom (telefon, sat). Maksimalan povrat je pritom 50 evra, a isplaćuje se deo po deo, 3-4 dana nakon obrade svake pojedinačne transakcije, i to u dinarskoj protivvrednosti.

Možda toga nema na sajtu, ali sam prilikom pretrage primetio da su konačno ispravili, tj. normalno formulisali promociju sa postpejd korisnicima:

Kratko, precizno i vrlo jasno. Sam bog zna ko je i kako uspeo da formuliše raniju nemuštu (brejnstorming?) verziju, koja je, podsećanja radi, bila sledeća:

Detalji cashback akcije za gorivo:

Ja sam imao 23.06. neki coffee cash back 600 dinara a nesto se ne secam da sam jeo u restoranu i isao po kaficima.😂 Znam da mastercard daje neki povrat novca ako utorkom placas digitalnim novcanikom u ugostiteljskim objektima. Verovatno neki bug u moju korist.

Pre dve godine je bilo 5% sa kreditnom MC u zemlji i inostranstvu do kraja septembra za benzinske pumpe. Bilo je tad paralelno i 10% (do 50 EUR) prva kupovina jednokratno u inostranstvu debitnom MC na bilo kom prodajnom mestu. Sećam se da mi je baš trebala oprema za kampovanje i baš sam naleteo na prodavnicu sa vikend popustom na ceo asortiman. Kupio za 450 evra sve živo i neživo što mi je trebalo i nije trebalo i još dobio 45 evra kešbek. Milina.

U vezi ove nove promocije, gde navodno svaki Yettelov postpejd korisnik ima pravo na Bank MAX bez naknade, da javim da ne važi ako ste već na Max paketu (30000 din. mesečna potrošnja preko kartice) u Yetel banci.
Takođe ne vredi ni da spustite na Lite paket, akcija važi samo za postpaid korisnike koji nemaju račun u Yetel banci, ili su na Lite paketu.
Ovo mi je rečeno u poslovnici, i od strane operatera na 0639005.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, koja promocija je trenutno aktuelna kako uopšte da vidim jer im naravno ništa ne valja i ne radi kako treba, a nisu mi poslali email nego samo push notifikacija je izašla "3000 din ti vraćamo ako plaćaš karticama, potrebno je samo..." i dalje nisam uspeo da pročitam, a kad kliknem i uđem u aplikaciju ulogujem se nigde to ne mogu da nađem, u inboksu su samo transakcije. Kako da vidim o čemu se radi? Ranije sam koristio te individulane keš bek promocije, dali su jednom 1000 din da motivišu na korišćenje master kartice a drugi put 3000 za obe vrste kartice i ukupnu potrošnju od 30000 u mesecu.

@CptNemo najsigurnije ti je da plaćaš Masterom koristeći telefon ili sat preko 3000 i dobićeš kešbek.

Jedno pitanje, koja promocija je trenutno aktuelna kako uopšte da vidim jer im naravno ništa ne valja i ne radi kako treba, a nisu mi poslali email nego samo push notifikacija je izašla "3000 din ti vraćamo ako plaćaš karticama, potrebno je samo..." i dalje nisam uspeo da pročitam, a kad kliknem i uđem u aplikaciju ulogujem se nigde to ne mogu da nađem, u inboksu su samo transakcije. Kako da vidim o čemu se radi? Ranije sam koristio te individulane keš bek promocije, dali su jednom 1000 din da motivišu na korišćenje master kartice a drugi put 3000 za obe vrste kartice i ukupnu potrošnju od 30000 u mesecu.
Sad stiglo i meni ali kad kliknem otbori aplikaciju i nista, pisalo je ako potrosim 30.000 u julu kes bek 3000 dalje ne znam 😂

Znam da mastercard daje neki povrat novca ako utorkom placas digitalnim novcanikom u ugostiteljskim objektima.
Ali na tu moraš da se prijaviš, plus ne leže utorkom, tako da je tebi nešto drugo. Verovatno si nesvesno ispunio neki uslov za koji nisi ni znao da imaš mogućnost.

Ovo je poznata stvar, duže vreme je tako, mada ne znam da li su nekome zatvarali već račune zbog toga.

Ovo mi je rečeno u poslovnici, i od strane operatera na 0639005.
Hvala na informaciji, to lepo dopunjuje ovu moju poruku od pre neki dan. Jeste mi radnica rekla da ne valja da se već bude na MAX paketu, ali nije rekla da ne sme.

Takođe ne vredi ni da spustite na Lite paket
Ja bih ipak probao ovako, pa šta bude. Stoji da nakon spuštanja na Lite nećeš moći 30 dana da se vratiš na MAX, pa ti treba neki drugi račun da premostiš (Lite, kontam, nije dovoljan), ali ne vidim zašto nakon toga ne bi sve lepo prošlo. I ranije promocije su prolazile za bivše korisnike MAX paketa, mada se stvari menjaju, pa je sve moguće.

u inboksu su samo transakcije
Ovo je i mene ranije nerviralo, a i mnoge druge, a lično je prestalo da me pogađa otkad koristim ovu aplikaciju, koja između ostalog omogućava pristup istorijatu obaveštenja. Sve to ide preko operativnog sistema, tako da je u suštini samo prečica do skrivene opcije, tj. sama aplikacija ne čita obaveštenja. A i da čita, ne bih se potresao, hahah.

Nisam se prijavio ni za sta. Ranije jesam kada su davali ,cini mi se ,1000 din ako utorkom platis preko 3000 din digitalnim novcanikom. U junu mi je potrosnja nesto malo preko 250000 din pa me bas interesuje da li ce biti nekog cash back-a.

Pa eto, uklapa se onda da je neka Yettelova interna promocija, poput ove što se sad pominje. Tu se saglasnost podrazumeva, pa se dešava da neki dobiju nenadani keš-bek. Sećam se da se tako i zimus neko na temi čudio otkud je dobio 5000 dinara, a odgovor je bio da je prethodnog meseca imao potrošnju preko 30k, dok same promocije nije ni bio svestan.

Nema ni potrebe da se bilo ko prijavljuje za kešbek promocije koje dodeljuje banka. Proslede ponudu na mejl, zovu ako nema kartičnog prometa i pošalju sms u toku meseca. Sada je novi momentum notifikacija u aplikaciji, možda to stvara zabunu ukoliko nije bilo komunicirano ostalim kanalima.

I ja sam dobio tu zimsku, i tad je stiglo i na mejl (iako mi je taj kanal ugašen za promocije), pa nije bilo frke. Ali ima stvari koje šalju i samo kao push, pa bi lako mogle da promaknu.

Nazad
Vrh Dno