Šta je novo?

Bolt Graphics, novi GPU igrač

DusaN

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
875
Steva popričao malo, zanimljivo. Želim im svu sreću, nadam se da ih zeleni ili crveni neće kupiti.

Bolt Graphics is taking aim at NVIDIA, promising a future GPU solution built with RISC and effectively acting as a computer-on-card. Although initially targeted fewer applications (3D artists, game developers, animators) to minimize the 'surface area' of software optimization, Bolt hopes to bring its GPU to gaming sometime in the future. Bolt has a timeline for its first actual products within the next 1-2 years for initial users and testing and currently has functional pieces of code simulating its GPU on AMD Xilinx FPGA boards. We talk with Darwesh Singh, Founder & CEO, about Bolt's architecture, plans, and ambitions.

1782756038908.webp

1782756078839.webp

Ako jedan Intel nije uspeo da se probije, teško da će oni.
Super ideja ali gde su im leđa?
Kao što si i rekao, ako bi bili pretnja, sutra bi ih kupili i zatvorili. Verujem i da im je to cilj, da uzmu pare i ništa više.

Ako proizvod bude iole koristan za AI, nece nikad stici do korisnika 🙂

nema od ovog nista, ovi se iz garaze igraju

Youtuberi nemaju vise o cemu da prave nova videa, nema novog hardvera (jos duze vreme), nema skandala i drame, iscedili Nvidia mrznju do zadnje kapi, sad ponovo doveli ove bolt graphics gluposti koji su i prosle godine isto pricali, mozda ce i Linus i HU da ih sad isto ugoste.

Gomila tih gluposti koje sad izlaze su izgubile poentu jer sve veci broj ljudi nece da plati ili ne moze da priusti.

Mogu slobodno interno da predstavljaju jedni drugima nove komponente jer ionako ih kupuju korporacije od korporacija a ostali na kasicicu.

nije mi jasno nešto: da li se stavlja u jedan PCIe slot a korisnik bira koja strana više odgovara?

Kako sam ja razumeo, jedan PCIe je standardni (ide u MB). Drugi PCIe je samo za internu komunikaciju između kartica, tako da (pretpostavljam) ne bi radio ako tu stranu ubodeš u MB.

Baš tako, taj slot je praktično interlink između kartica. Kao non-proprietary varijanta NV-linka na NVidia karticama...

Fora sa zamenjivom memorijom deluje cool na papiru ali nema šanse da ta memorija ne bude sporija od one već ugrađene i direktno dostupne čipu. Odmah sam se setio GTX 970 i 3.5GB afere...čisto sumnjam da neće biti štucanja kad se "primarna" memorija napuni i GPU mora da pređe na zamenjivu.
Da ne pominjemo srećno s kupovinom te memorije...

Napraviti HW je samo jedan deo posla.
Ostaju drajveri, podrška za igre, software, optimizacija itd..

I da naprave nešto, ako stigne ponuda sa dovoljno nula, prodaće se

@jurodivi
Pomenuo je u videu da planiraju više keš memorije pa bi to nadomestilo sporiji interfejs...

Mada meni cela priča smrducka. Osim rendera ploče I par generičkih demoa nema nikakvih informacija.
Ko je uopšte ovaj lik? Osim da je ceo I cto bolt graphics-a ništa nisam našao...

Nazad
Vrh Dno