Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ej ovo zaista dosadno postaje, zaboravio sam na vrucine, izotvarao da vetrim, kao rernu da sam otvorio.
Sutra, ustv prekosutra toboze ispod 30, al sta to menja, treba betonazi par dana da se ohladi, znaci realno od prilike tera ovako do kraja Septembra 🙂

Ako je za vajdu, nismo videli minus 20 godinama, mada i to nije neki safe bet, moze da udari i to kao 2 i 2, nije odavno bilo, da ne prizivam, jel 🙂

Poslednja izmena:
Ja, to je uvek plus, ma koliki da je minus,.
Ako bi hteli obratno da idemo, izlaza nema. Mislim ima uvek, al ajd 🙂

Da, pa to je sigurica uvek, ima i za vrucinu, setio sam se, Podrum !
Kod mene dole je uvek 20-22c, samo krevet snesem dole i eto ti 🤣

Poslednja izmena:
Meni je prozor otvoren na suncanoj strani otprilike 15 sati dnevno...19m2, Mitsubishi LN25vg2
Opravdava 10.5 seer 🙂

Prilozi

• Screenshot_20260630_151343_Tapo.webp
    Screenshot_20260630_151343_Tapo.webp
    29 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
Ja i da hocu ne mogu zbog buke pa i na kip da prozor stoji, kad ustanem i setam po dnevnoj gledam kako kamioni na 6-7m i 3m dole od mene prolaze.
Dole keva vec druga strana kuce, kupatilo prozor mali uvek otvoren i llce na 25-26, tako

Bila je ovde neka tabela sa specifikacijama klima uredjaja, ne mogu sad da je nadjem. Da li neko moze da mi prosledi ako je ima?

Bila je ovde neka tabela sa specifikacijama klima uredjaja, ne mogu sad da je nadjem. Da li neko moze da mi prosledi ako je ima?
--->

Mislim da pisano da ne ide ispod 400w na grejanje...

Mozda ide nize...
I za Flexis pise da ne ide ispod 300w na hladjenje ali ipak ide do neki 230-250w mislim da @Xepoj87 to pisao 🙂
Takodje i za grejanje da npr. stara serija sa stari daljinski ne ide ispod 500w, a nova sa novi daljinski spusta do 300w

Flexis Plus
--->
Eno prijavljuje čovjek 18ku Pearl Premium na 200W spusta hladjenje.

Ova tabela bi trebala biti Sticky tema, zašto nije, ne zna se.

Meni danas mizubischi hewu industri SCM50ZS-WF Multisplit (3.5+2 kw) na economy mod podešena na 24 c držala je ispod 400w
I za razliku od obične mizubischi ne gasi kompresor uopšte
Obična spušta smešno ako se uključi economy mod, ali često gasi kompresor i to mi se ne sviđa. Dok kod hewu je ograničena snaga duvanja. Po osećaju bi rekao kao kada uključio na najslabiji fan

Ovo je potrošnja
1000194135.webp

I za razliku od obične mizubischi ne gasi kompresor uopšte
Obična spušta smešno ako se uključi economy mod, ali često gasi kompresor i to mi se ne sviđa.
Mislis na MSZ/MUZ-AY50VGKP? Koliko m2 hladis?
Dok kod hewu je ograničena snaga duvanja. Po osećaju bi rekao kao kada uključio na najslabiji fan
Heavy je Heavy 😉
Sada izlasla nova ZT serija
--->
SRK35ZT-WF/SRC35ZT-W

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    16.8 KB · Pregleda: 55
  • 2.webp
    2.webp
    28.6 KB · Pregleda: 39
  • 3.webp
    3.webp
    15.2 KB · Pregleda: 39
  • 4.webp
    4.webp
    21.7 KB · Pregleda: 38
  • 5.webp
    5.webp
    60.2 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
1782874897304.webp
Jel zna neko koja je ova funkcija, ovaj list sa ove dve tackice? Navodno je "Fresh" funkcija kod Midee ako sam razumeo, ali u upustvu stoji samo obican list (ai kaze ili eco (eco nije) ili fresh). Isto se i na displeju klime upali, u app je nema.

Mislis na MSZ/MUZ-AY50VGKP? Koliko m2 hladis?

Heavy je Heavy 😉
Sada izlasla nova ZT serija
--->
SRK35ZT-WF/SRC35ZT-W
Ukupno 120 m ² ali gledam da imam potpuno komfor da po svim sobama imam približno istu temperaturu. I ako zatreba da mogu i da Grejem bez problema.
Dok obična niza stoji uvek na auto. Drži nekih 400-450 w
A ako pustim heawy na auto ona ide na nekih 800-900 w ali ona je Multisplit što svakako više troši

Prilozi

• 1782891778725..webp
    1782891778725..webp
    199.1 KB · Pregleda: 92
Kolko vam troši Wifi na klimi? Znači standby.. Očekivao bi 1-5W al kod mene uvjek kaže Tuya merilac 0W (Gree Soyal).

Meni Tuya prikazuje na standby 3.5w, zbog toga isključujem utičnicu I palim je kada uključujem klimu.

Sve ono što ne koristim svakodnevno isključim iz struje, ne vidim zašto bii mesto ostalo uključeno 24 sata 30 dana u mesecu i trošilo bez veze oko 3kw. Treba da se sredi struja, svako ko hoće da rasipa struju slobodno, ako želi i ima višak novca neka baca kroz prozor. Frižider i zamrzivač i jesu priključen kod kod komšije, tuširanje i pranje veša kod komšinice. Kada stigne račun za struju odmah krene kukanje kako su uspeli da predju u crvenu tarifu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno