Šta je novo?

Xbox Series X / S

• Začetnik teme Začetnik teme Gdin_M
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam turski Gamepass, a prebacio sam se na korejanski store pre izvesnog vremena.
Sve funkcioniše, ali sam se neprijatno iznenadio pre nekoliko dana kad sam hteo da kupim Gothic Remake.
Igra nije dostupna na korejanskom storeu, ne znam zbog čega, search samo nalazi demo igre i originalnu (staru) verziju.
Očigledno da postoje razlike u dostupnosti igara na različitim store-ovima, samo ne znam da li je ovo trenutni problem ili ću morati da se selim na neku treću zemlju
Pređi na Čile. I ja sam bio na TR za GPU, ali je na Čileu tipa 2 evra skuplje, nešto tako, a kartica prolazi lagano.

Na listi nema Koreje, ne znam zašto. Možda neke regulative, možda će stići tek za koju nedelju.

U što nova CEO ekipa...

Effective August 1, 2026, we will be updating prices worldwide. The price of XBOX consoles will increase by US$100 for 512 GB models and US$150 for 1 TB models. We will also be sunsetting our 2 TB model.

Series S 512GB: $399 ➡️ $499
Series S 1TB: $449 ➡️ $599
Series X 1TB Digital: $599 ➡️ $749
Series X 1TB: $649 ➡️ $799

Poslednja izmena:
Series X (i CD ROM) na release bio 499$. Nakon šest godina toliko košta S bez čitača... Da mi je neko ovo pričao pljunuo bi ga.
Udri Sharma, pobi gi svi V3 😍
P.S: nemoj više ko da priča da S ne valja, pogle cene! 😎

Oko 65eur ispadne, ja sam uzeo prekjuce kada je krenuo preorder na Koreji, a standard izadje oko 52eur..

Top, nisam znao za Koreju, svaka čast momci 🙂 odoh da uzmem jos jedan

Verujem da i Japanci i Koreanci uzimaju tu cenovnu politiku prema njima kao nešto najnormalnije. Garant te damping cene više znače nama njego njima 😁

Ako unište ID Software onda stvarno...

Pa neka otpustaju, koga briga sta radi neka korporativna firma sa svojim radnicima, sve dok stancaju redovne i dobre igre. Ako ce im to pomoci da se vrate na iole stari put, neka otpuste sve, i ovako su samo kupovali studije, a ulagali nula, zato su tu gde jesu. Ali sumnjam da ce im ista pomoci da isplivaju sa dna kante. Igrace treba da brinu igre, i samo igre, a ne PR i Corpo bullshit.

Oko 65eur ispadne, ja sam uzeo prekjuce kada je krenuo preorder na Koreji, a standard izadje oko 52eur..
Vala razmišljam i ja da opalim ovaj pre-order kod komšija Kim Jonga a inače nisam nikad. Sve jurim neke popuste. Ne treba mi ultimate. Biće igra zanimljiva i da se čovek samo vozika po gradu ako neće da radi nešto drugo.
No se bojim da mi kartica neće proći 😢

Pa neka otpustaju, koga briga sta radi neka korporativna firma sa svojim radnicima, sve dok stancaju redovne i dobre igre. Ako ce im to pomoci da se vrate na iole stari put, neka otpuste sve, i ovako su samo kupovali studije, a ulagali nula, zato su tu gde jesu. Ali sumnjam da ce im ista pomoci da isplivaju sa dna kante. Igrace treba da brinu igre, i samo igre, a ne PR i Corpo bullshit.
Velika većina studija koji će biti pogašeni-unakaženi nisu ništa dobro izbacili preko 5 godina. South of Midnight je navodno imao budžet od 100 miliona, što je suludo. Jedno je baviti se "umetničkim" igrama kao Keeper ili šta god, ali svi ti studiji su US-based (ili Kanada u slučaju South of Midnight), što znači da su im plate prenaduvane u poređenju sa kvalitetom "outputa."

Ljudi vole da pljuju po XBOX-u i Microsoftu ali u slučaju Double Fine na primer, koji su genijalni, bukvalno su se sprdali od Psychonauts 2. Ni profita od tih par sitnih igara, ni nagrada, ni dizanja interesovanja za Game Pass. Akvicizija kao takva potpuni fejl.

Sve je to ok, ali sto su ih onda kupovali?

I opet kazem, ako ugase ID software onda padaju u vodu opravdanja tog tipa

Vala razmišljam i ja da opalim ovaj pre-order kod komšija Kim Jonga a inače nisam nikad. Sve jurim neke popuste. Ne treba mi ultimate. Biće igra zanimljiva i da se čovek samo vozika po gradu ako neće da radi nešto drugo.
No se bojim da mi kartica neće proći 😢
Prolazi najlaganije na Koreji, kao da si na US, sve regulare prolazi.

Svakako ja volim preorder na Xbox-u jer ne skida pare odmah nego tek 10-ak dana pred izlazak i do tada natenane skupljam parice da ne bude ono na boom 🙂

Ove godine tri preordera, na Koreji GTA VI, i CoD MW4, obe najjače verzije i u Games-u The Blood of Dawnwalker collector edition, biće ovo top godina!

A sada čekam AC Black Flag taman preko Ubi+ da je izigram slatko i da zamislim da sam na Karibima 😀

Sve je to ok, ali sto su ih onda kupovali?

I opet kazem, ako ugase ID software onda padaju u vodu opravdanja tog tipa
Jer su naivno mislili — Phil Spencer verovatno — da će ta šarenolikost dati Game Passu neki dodatan sjaj i primamljivost, za svakog po nešto, kao što Neftlix ima sve za svakog. Šta se ispostavilo, krajnje očigledno, je da dominantan deo gejming ekipe to jednostavno ne želi. Indie igre žive na Steamu i Nintendo platformama (što se kupovina tiče), ekipa na konzolama želi spektakl.

Double Fine i Compulsion su svakako bili na ivici bankrota, Psychonauts 2 je dobio deo fundinga preko Kickstartera, jedino su i mogli da završe kako treba jer je MS uleteo. Tako da su imali dobru ideju, samo se ništa nije isplatilo. Isto i Ninja Theory. Koliko već godina za high-end tech demo maltene. Walking simulatori sa brutalnom grafikom.

Meni je drago što je sve to izašlo, i nešto od toga i vredi igrati, ali više su ti studiji i njihovi zaposleni dobili benefita, kao i igrači. Jedino je MS izgubio. Pa me zato i buni količina drame i hejta, gase developere koji više ne prate tu AAA viziju. Opšte "zdravlje" platforme je propatilo zbog toga, da, ali nije zbog toga XBOX propao, odnosno došao do problema u kojima je sada.

Udri Sharma pobi gi svi V5.0 🤣
Kako je krenulo ovo se dešava na "satnom" nivou 😎

Ko ga će šutnuti,
Nema dokaza,
Stala je proizvodnja,
I biće otkaza
🎶 🎶 🎶 🎶 (nije AI 😉)

Toddu od Howarda je nedavno rekao da je navodno video Blade igru i da je tim apsolutno sjajan. Samo da gi ne urekne 😛
Mislio sam da će 2027 biti koncentracija na ovu igru a sledeća na TES 2028, ako Sharma ne ugasi i njega do release-a 😈
.......... što možda i ne bi bilo loše ako će biti k'o zvezdano polje...

Pozdrav, da ne vracam stranice unazad, ako bi neko bio ljubazan da mi kaze preko kojeg regiona trenutno prolaze nase kartice? Ja sam ranije uzimao preko Turske, ali znam da je s vremena na vreme bilo blokirano.

Rek'o bi sad nešto nego će mi Korvus zameriti 😉 a zna da sam dobar 😊

Btw iz sekcije "preživeli" 😎

Metal Gear Solid Yes GIF by Kinda Funny

Nazad
Vrh Dno