Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Lewandowskom odlicno ide cele karijere sa tim start-stop-start-stop. 86% penale gadja
Jedan od meni najboljih za penale je bio Gaizka Mendieta, nema zastajkivanja ide direkno i gleda stalno u golmana. Naravno uz njega Žuti, ne znam da je par promašio

Matt Le Tissier, nekadasnji igrac Sautemptona, realizacija penala 47/48. Totti je bio odlican suter, ali ima dvadesetak promasenih penala na stotinak sutnutih. Od ovih sadasnjih Kane spada u vrhunske izvodjace, ali je kod njih broj izvedenih penala vec preko 100 pa samim tim je i broj promasenih penala veci.

I Batituta je dosta penala promasio, iako vrhunski napadac kao penaldzija se nije bas proslavio. A Pancev je sutirao penal u finalu kupa sampiona zatvorenih ociju.

Matt Le Tissier, nekadasnji igrac Sautemptona, realizacija penala 47/48. Totti je bio odlican suter, ali ima dvadesetak promasenih penala na stotinak sutnutih. Od ovih sadasnjih Kane spada u vrhunske izvodjace, ali je kod njih broj izvedenih penala vec preko 100 pa samim tim je i broj promasenih penala veci.
Nađoh podatak Toti u Seriji A 71/72.

Mozda, imam utisak da je imao dosta promasaja. Sad cu da bacim pogled.

Ako je tacna statistika sa transfermarkta, u svim takmicenjima datih 86 od 106. U serie A 71/88. Za Le Tissiera je statistika na transfermarktu 43 od 44.

Poslednja izmena:
Suker i Badjo su u karijeri 100% na penalu (nikad nisu promasili) i obojica su sutirali normalno. Zaletis se - sutnes.
Koliko je samo ovo netačno...

Bađo ne samo da nije na 100% i da nikad nije promašio već je promašio najbitniji penal svoje karijere zbog kog je Italija ostala bez titule svetskog prvaka - ostalih 20+ promašenih penala su u poređenju sa ovim nebitni... Šuker je da nekih 90% uspešnosti ipak bio nešto bolji a čak i ptice na grani znaju da je jedan od najpouzdanijih izvođača penala bio Met Letisje iz Sautemptona da samo jednim promašenim penalima u karijeri (golman posle rekao da mu je to najveća odbrana karijere baš zato što je odbranio Letisjeu).

Btw. u vreme kada su oni izvodili penale sasvim je bilo normalno da se zalete i šutnu jer je ostalo bilo pravilima zabranjeno (zastajkivanje etc).

Matt Le Tissier je generalno genije ko nije gledao neka obavezno pogleda njegove golove na YT.
Gledam izjavu ovog I.Afellaya "marokanskog Holanđanina" pa se opet nameće ono kako se igra za grad i državu rođenja i za zemlju odakle ti je porodica.

Prilozi

• Screenshot_2026-06-30-11-32-40-130_com.brave.browser-edit.webp
    Screenshot_2026-06-30-11-32-40-130_com.brave.browser-edit.webp
    58.3 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Korekcija - klupski, suker i badjo su 100% ...

naravno da se secam Badjova promasaja, Mijatove precke, Sergio Ramos koji pogadja vanzemaljce i vraca ih na planetu Vikler iz jednog udarca ... 🙂

Kad smo kod statistike, da se spomene i da je neko odradio free kick statistiku, i da na 10 suteva, samo Mihajlovic prelazi jedinicu, sa 1.05 uspehom. Prvi sledeci je Hojdonk i Zunjijno sa 0.76. Cisto da znate kad se potegne prica ko je najbolji slobodnjak ikada.
I ovo je potpuno netačno pošto je Bađo u reprezentaciji Italije promašio samo taj jedan penal dok je u klubovima promašio još dvadesetak.

Takođe Siniša jeste bio jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca na svetu i u vrhu u skoro svakoj kategoriji ali nije jedini sa uspešnošću od preko 10% (kako kažeš 1,05), čak ni među onima koji su šutnuli preko 100 slobodnih...

Ne znam čemu ovde silni statistiki podaci koji su netačni, naročito kada ih je sada izuzetno lako proveriti pre postavljanja?

Hmmmm, kad bi igrači imali neku oznaku na sebi po čemu bismo mogli da ih razlikujemo, osim po crtama lica 🤔😄
Južnokorejci su to skoro pa dobro iskoristili 🙂

Korejci su u pripremnim utakmicama uoči SP protiv Trinidada i Tobaga te El Salvadora nastupali s brojevima koji nisu odgovarali njihovim službenim brojevima za Svjetsko prvenstvo.

Tako je Son Heung-min umjesto svoje sedmice nosio broj 13, Kim Min-jae dvojku umjesto četvorke, a Cho Gue-sung 14 umjesto devetke.
Cilj je bio otežati posao protivničkim analitičarima i skautima uoči turnira. Pomalo bizarna metoda.

Zanimljivo, nije im to prvi put. Južna Koreja istu je metodu koristila i prije Svjetskog prvenstva 2018. godine. Tadašnji izbornik Shin Tae-yong otvoreno je priznao da su namjerno mijenjali brojeve kako bi zbunili protivnike: "Protivnici nas ne mogu lako prepoznati jer Azijci zapadnjacima izgledaju slično."

Kod Japanaca samo onaj igrac sa delom bele obrve i trepavica moze da se zapamti. Jedino ako ne farbaju kosu.

Jedino farbanje kao Hidetoshi Nakata i zanimljivo nema puno ćelavih ili brkatih, bradatih, pa da mu daš nadimak.

Mali Buda je sutnuo 126 penala, promasio 18 (ako je verovati statistici transfermarkt-a). Mada mislim da u ovu statistiku ne ulaze penali posle produzetaka. Na zalost, promasio je onaj najbitniji po cemu je i ostao upamcen umesto po brilijantnoj karijeri, u finalu svetskog kupa protiv Brazila 94te godine.

Gledam sad statistiku za Pedju Mijatovica. Sutnuo 21 penal, samo dva puta promasio. Od toga onaj jedan penal na jucerasnji dan pre 28 godina mnogi od nas su dugo preboljevali.

Taj turnir '94-te mi je ostao u sećanju po meni lično najboljoj ekipi ikad na SP.. 😁

4261.webp

kud vi odoste sa tom istorijom...

ajmo prognoze za sledeće dve današnje utakmice
  • ko prolazi?
  • kako prolazi: regularno/produžeci/penali?

Nazad
Vrh Dno