Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Мене интересује пар ствари у овој серији:
  • одакле им гориво сваки пут када им треба да возе возила?
  • Шта раде за храну? Нешто су пар пута провлачили да као сеју, али су се жалили да им приноси нису добри.
  • Како су им поједини ликови увек уредни? На првом месту мушкарци који немају браду су свеже обријани. Чиме се брију? Одакле женама нокти уредно маникирани (додуше не и налакирани, али уредни).
  • Шта се десило са глиненим ликом којег је ова правила на тавану неколико епизода? Одустали од идеје, или ће да се појави у "последњој" сезони?

Могао бих овако да набрајам нелогичности колико хоћеш.

Pa i nisu ti neka pitanja 😂
- moj auto ima domet oko 800km sa punim rezervoarom. Svako ko završi tamo dođe kolima.
A oni prelaze tim kolima koliko, po par kilometara kad ih koriste? Do the math.

- našli su na kraju ono povrće kod jezera + imaju životinje valjda

- ...brijačima? Mislim, svi su bili na nekom putu kad su završili tu, imaju stvari.

- zašto misliš da je ovo bitno uopšte?

Elem, mene zanima jel sad moramo da čekamo april 2027 za novu sezonu?

Pa nisu rekli tacan datum jos uvek, moguce i kasnije. Sem ako mi je promaklo.

Odličan Widows Bay 👌👏

Pogotovo ovo sa zvonima.

U drugoj epizodi se čuje 9 zvona, na kraju ove 10 epizode 8 zvona.

U onom filmu se kaže svako zvono je jedna žrtva.

Znači domar u električnoj stolici je prva žrtva

Kao klinac vreme sam ubijao stripovima (dobro, sad, i knjige su se čitale) i stvar koja me je dovodila do ludila je kada se jedna epizoda završi na pola sveske, onda počne sledeća i na kraju sveske bude ono "Nastavak u sledećem broju".
Odgledali sinoć From S4E10 i ponovo mi se vratio taj osećaj.
Uz uvažavanje različitih mišljenja ljudi koji su je gledali i pored svih nedostataka koje sam primetio, meni je From ubijanje vremena posle posla i nije mi apsolutno loša i nepodnošljiva.
I, slažem se sa svim komentarima da je tegle kao žvaku i da je ovih deset lagano moglo da se smesti u dve (dobro, tri) epizode.
Ali, na kraju naprave jednu epizodu koja vraća dinamiku i onaj vajb sa početka, koja drži pažnju i na kraju ostave upravo "nastavak u sledećem broju".
S tom razlikom što je Zagor ili Komandant Mark bio na kioscima za nedelju dana a ovo ću morati da čekam godinu dana.
Zad zamislite one animirane emotikone koji udaraju glavom o zid, jer ih ovde nisam našao.

Jos jedna preporuka za Widow's Bay, serija je po meni pravo osvezenje, cak i ta doza humora prilicno prija iako nije fokus na humoru.

Preporuka i za prilicno potcenjenu seriju Midnight Mass iz slicnog opusa 😀

Midnight Mass serija uopste nema radnju. 7 ep nicega. Napravljena da Flanaganova zena negde glumi.
Tipicna 1 X-Files epizoda razvodnjena u celu seriju.

Midnight Mass je odlična serija. Mada me ne podseća baš na Widows Bay osim jednog glumca i radnje u izolovanoj zajednici.

Midnight Mass serija uopste nema radnju. 7 ep nicega. Napravljena da Flanaganova zena negde glumi.
Tipicna 1 X-Files epizoda razvodnjena u celu seriju.
Iskreno mi je drago sto ne znam ko je cija zena i sto mi takve stvari i slican overthinking nije kriterijum u ocenjivanju onoga sto gledam 😀

Postujem naravno tudje misljenje, sve okej 🙂

Prva asocijacija na Midnight Mass mi je Samantha Sloyan kao Bev, apsolutno maestralna antagonistkinja.
Baš mi nedostaje ta era Flanagan Netflix serija, sve su mi u lepom sećanju.

Krenuo gledati taj Widow's Bay, ali nije me nešto zakačila, nakon nepune prve epizode stavio na standby...
Prethodno odgledah domaći naslov "Zvaćeš se Varvara". Privuklo me to što ju je radio Lazar Ristovski, pa sam otprilike i dobio šta sam očekivao, nekakav miks Kusturice, Crne svadbe i prstohvat Južnog Vetra...Ocjena, nemam pojma, možda 6,9...

Au ljudi, ne videh da se pominje ovde, jel gledao neko "I Will Find You" na netflixu? kakva serija, meni je ostavila baš dobar utisak, 10 epizoda samo ali svaka top.

Ne znam gde si gledao 10 kad je bilo 8? 😁. Dobro je pocelo a onda se nesto mlako zavrsilo. Rekao bih 7/10.

👆
Odgledao čim je izašla, ima tempo i vuče na bindz ali to je otprilike to, nisam čitao knjigu pa je mogu da poredim. Realna ocena 5/10 i to samo zbog dobre glumačke postave.

Neko je ovde pitao za The Great. Pogledao sam prvu sezonu i bila mi je ok, druga me smorila na pola, nekako je usporeno i dosadno, nista se ne desava :/ Ima i dalje dobru ocenu, mozda ja nisam trenutno u fazonu da je gledam, probacu opet za par dana.

Kuća Zmaja posle 2 epizode: sa strane scenarija tj. razvoja događaja teško da više posle gejmotrona i prve dve sezone ima šta da se kaže. Uglavnom se sve vrti u krug, neko kao bitan al' suštinski nebitan povremeno 'mre, malo jedni malo drugi sede na prestolu, spletkarenja i nameštaljke itd itd. Ono što primećujem je povećan budžet, i da ovo više nije sirotinjska serija gde se skoro sve dešava unutra sa par izuzetaka, već ima dosta otvorenog prostora, masovnih bitaka i slično. Jeste uglavnom sve cgi ali je makar solidan, nije neka jeftinoća. Svakako ovo do sada što sam video mi je bolje od prve dve sezone, nekako je dinamičnije, gledljivije, iako suštinski ispod te fasade nije ništa specijalno i svakako smo sve ovo već videli ranije.

Silo Sezona 3 - Uf, kako mrzim "Protagonist compromised" trope, znaci ja bi zakonom zabranio taj klise u Holivudu

Aj sto su skratili pricu iz knjiga (tako mi je receno, nisam citao) nego sto jedva cekas da Juliette otkrije sve sto moze, i sad cu da je gledam pola sezone kako pokusava da se sabere ... Ma daj ...

Inace, Flash-Back mi je otkrio ceo Plot, cele Knjige. Mozda gresim, ali sam vise nego siguran da je ovo u pitanju:

Nanobotovi. Oblak "ulja" iznad Irana su Nanobots. Iza cele price stoje po svemu sudeci 2 instance:

- Rogue ekipa pacifista koja je zbog rata i nuklearki dizajnirala AI koji kontrolise Nanobotove

- Paperclip theory AI koji je imao zadatak da sacuva Humnity i jedini nacin da to uradi a da se ljudi ne samo-uniste je da ih posadi u zemlju u SIlose

AI koji 300+ godina u buducnosti prezivljava, je AI koji i dalje kontrolise Nanobotove. Svet nije unisten Nuklearkama, svet je unisten Nanobotovima u Atmosferi koji imaju zadatak da cim se na povrsini pojavi bilo sta organsko, samelju isto u prah.

Sto dalje implicira da ce prica da ima tuzan kraj, jer takav AI ne mozes da pobedis.

Nazad
Vrh Dno