Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tebi nije a starijim ljudima je frka čim može da izađe iz TV aplikacija ili u njoj da ode u neku podsekciju iz koje ne zna da izađe i vrati na fullscreen prikaz TV kanala.

Zaboravio sam na jedan od najvećih problema kod a1 što sam mislio da su rešili pošto odavno nisam imao sa tim problema. Ali izgleda da nisu pošto se pre neki dan opet sama od sebe odjavila aplikacija. Mnoge stvari mogu telefonom nekako da im objasnim kako da odrade ali objasni ti nekom starijem kako da unese podatke da se ponovo prijavi.

@nenadjow
Hvala najlepše na komentaru! Moja majka ima D3 i D3 mini, a drug ima A1 net + TV i kaže da sve "jasno i super radi", mada ne znam da li on zna šta su 83 godine i koliko je teško naučiti korišćenje novog upravljača.
Moj SBB akviziter mi je ranije pravio SBB ponude 12 mesec 1din + 12 meseci puna cena, ali kaže da toga više nema, nema nikakvih SBB akcija i da je ovog meseca zbog toga prestao da radi sa njima. Znaš li, ima li dobre akcije? Mogu još 5 dana da raskinem ugovor
Kako nema? Bas na ovom forumu u SBB temi svima koji podnesu zahtev za raskid zovu i dobijaju 8, 10 i 12 meseci za dinar. Mislim da ti je to najbezbolnija opcija.

Xplore nije težak za korišćenje sam po sebi, ima bagova svakako. Kod starijih ljudi problem su prvenstveno dva daljinska da se popamti šta gde kako a onda i opcije na samom tv-u. Ja sam to familijarno rešio putem 2 metode:
1. kopiranja osnovnih funkcija daljinskog tv-a na box uređaj pa onda učimo samo jedan daljinski jer je tv setovan unapred i nema diranja

2. Pametni televizori novije generacije uglavnom imaju u ponudi sve app za gledanje, pa se opet kod nekih može namestiti da pri paljenju pokrene zadnju korišćenu app a to je app za tv željenog operatera. I opet samo 1 daljinski

Kakva su vam iskustva sa A1?

Predlažem ujaku da pošto mu ističe UO sa SBB (zvali ga da obnove UO) pošto od njih koristi samo kablovsku TV, čuo sam i za poskupljenje da će na kraju da izađe pretplata oko 2.200 dinara u takvoj kombinaciji, ja sam mu rekao da sačeka i razmisli o obnovi tj. raskidu sa SBB pošto A1 ima OptičkiNet i TV ponudu za 2.799 dinara 24 meseca, pa mislim da se za taj novac ipak isplati da ima i kućni internet, do njega dolazi optika.

On koristi A1 prepaid, Mesečni plan od 1.000 dinara, ali pošto je većinu vremena kod kuće, uglavnom pristup internetu koristi na telefonu za surfovanje, Youtube i Viber pozive, a takođe ima i fiksnu telefonsku liniju od Telekoma. Ako mu treba da čisto ima internet i pozive/sms na telefonu u okviru msečnog plana, prebacio bih ga na niži od 400 dinara. Inače je korisnik invalidske penzije, pa ne znam da li to može da utiče na dodatno snižavanje cene kod A1 i ostalih operatera.

Prilozi

• 1782468985529.webp
    1782468985529.webp
    33.8 KB · Pregleda: 30
  • 1782469768183.webp
    1782469768183.webp
    48.4 KB · Pregleda: 30
Tebi nije a starijim ljudima je frka čim može da izađe iz TV aplikacija ili u njoj da ode u neku podsekciju iz koje ne zna da izađe i vrati na fullscreen prikaz TV kanala.
Сад јесте мало незгодно раније је притисак на програм +/- или број програма аутоматски враћао на програм уживо.

Ima li još neko situaciju (na Dorćolu sam), da već više od 2 meseca čeka da mogu da mu uvedu A1 optički; jer u A1 kažu da ih MTS blokira za nove korisnike pod izgovorom da uvode u sistem bivše Orion korisnike pa tek kad to završe.
I ja sam sa SBB-a koaksijalnog, te nije da sam ikad bio na optici pa da je to izgovor.

A najbolje je da kad nazovem MTS, prave se ludi, "nisu u toku" za takve prepreke ali moguće je; a kod njih mogu uzeti paket odmah! Kakav monopol i kakva zemlja. 😅

Razmišljam da se obratim RATEL-u, jer šta drugo da mi padne na pamet. Sada se kačim na komšiju za net (da SBB je odavno otkazan i raskinut ugovor pre no što ću preći na A1 sa nekim buferom od nedelju dana, a kad je trebalo da dođu da me priključe cvrc i sada KO je odgovoran - a ugovor sa A1 naravno još nemam!) dok se ne reši....

Poslednja izmena:
Ima li još neko situaciju (na Dorćolu sam), da već više od 2 meseca čeka da mogu da mu uvedu A1 optički; jer u A1 kažu da ih MTS blokira za nove korisnike pod izgovorom da uvode u sistem bivše Orion korisnike pa tek kad to završe.
I ja sam sa SBB-a koaksijalnog, te nije da sam ikad bio na optici pa da je to izgovor.

A najbolje je da kad nazovem MTS, prave se ludi, "nisu u toku" za takve prepreke ali moguće je; a kod njih mogu uzeti paket odmah! Kakav monopol i kakva zemlja. 😅

Razmišljam da se obratim RATEL-u, jer šta drugo da mi padne na pamet. Sada se kačim na komšiju za net (da SBB je odavno otkazan i raskinut ugovor pre no što ću preći na A1 sa nekim buferom od nedelju dana, a kad je trebalo da dođu da me priključe cvrc i sada KO je odgovoran - a ugovor sa A1 naravno još nemam!) dok se ne reši....
Da li znaš da li možda igde na Dorćolu A1 ima/planira direkt svoju infrastrukturu?

Trazite od akvizitera ruter sa 5g ili 4g karticom da imate internet dok neresite optiku. Nije kao optika ali posluzice.

Trazite od akvizitera ruter sa 5g ili 4g karticom da imate internet dok neresite optiku. Nije kao optika ali posluzice.
Hvala na ideji. Ali Tu je komšija već pomogao😉
No izgleda da će se konačno odglaviti situacija, odmah sam na PM kontaktiran sa info da se izgleda napokon MTS smilovao! 😁

Hvala na ideji. Ali Tu je komšija već pomogao😉
No izgleda da će se konačno odglaviti situacija, odmah sam na PM kontaktiran sa info da se izgleda napokon MTS smilovao! 😁

Nazalost provajderi sto koriste mtc infrastrukturu uvek su u milosti od toga da li ce 'biti' kapaciteta...

Ima li A1 onu kao zastitu od iskljucenja usluge ako recimo zelim da platim racun 5.og u mesecu, tj ako je racun za maj da ga platim do 5og u julu.

Postoji za mobilne pakete:
Neko bi morao da potvrdi radi li za internet, ali ima smisla da radi. Mada je sve moguće, jer npr. sa net + TV paketa ne može da se šalje kredit, dok npr. za fiksnog može.

Nazad
Vrh Dno