Šta je novo?

Mobilni telefon Koji telefon

Koji mobilni telefon kupiti

alex1974

Slavan
Učlanjen(a)
30.05.2007
Poena
375
Uvek sam kupovao samsung telefone u zadnje vreme S seriju,posto mi je juce S21FE tokom apdejta upao u bootloop i ne mogu da povratim podatke iz njega razmisljam se sta drugo da kupim?
Nevezano sa ovim dogadjajem od juce,milslio sam da predjem na S25 ultru ali posle ovoga od juce nisam vise siguran u samsunga.
Sta bi ste mi preporucili i da bude veci od s21fe?

Do koliko para izdvajas? Za 300€ imas A57 kao sto spomenuse u nekoj tebi ovde danas.

Moja preporuka za Motorola edge 60 imam gaboko godinu dana savrsen je ako ne volis egde onda serija 70 koja je novija. Cist android.

Poslednja izmena:
Da ponovim kolegin komentar, može da se desi sa svakim telefonom, naročito starosti 4+ godine.
Sve je to konfekcija i ne treba se uzdati u kvalitet van garancije, nego samo šta ti više odgovara i, naravno, backup

9249+349+200 i vaucer -1500 din ali nisam to pitao nego radi li to cudo ikako? 🙂

Poslednja izmena:
Kum je svom klincu kupio neki jeftini zeleni Xiaomi, zabo je softver prvi dan, otisao nazad u Yettel na stavljanje novog softvera...na moje je ime, pa sam morao ja da ga pokupim.

Prilozi

• Screenshot 2026-06-21 161815.webp
    Screenshot 2026-06-21 161815.webp
    110.3 KB · Pregleda: 64
@Nes* druze, bolje kupi polovnjak neki sa oglasa nego ovaj Blackview ...

Telefon ima Unisoc Tiger T616, sto je zastareo procesor u smislu da je bio Entry level pre 3 godine.

Cisto radi poredjenja - Pixel 2 koji je telefon iz 2017te, ima oko 10% jaci procesor

Ovakvi telefoni su navlaka za ljude koji ne bi da potrose puno a sajtovi prakticno "ciste stari lot" stavljajuci cene od 8-9-10 hiljada, dok ti telefoni realno i novi - ne vrede vise od 40 eura

Ako hoces da ti smislim najbolje polovno za 70-80 eura, javi, verovao ili ne mozes i u toj kategoriji da nadjes polovnjak koji je primetno bolji uredjaj od ovako neceg

@Nes* druze, bolje kupi polovnjak neki sa oglasa nego ovaj Blackview ...

Telefon ima Unisoc Tiger T616, sto je zastareo procesor u smislu da je bio Entry level pre 3 godine.

Cisto radi poredjenja - Pixel 2 koji je telefon iz 2017te, ima oko 10% jaci procesor

Ovakvi telefoni su navlaka za ljude koji ne bi da potrose puno a sajtovi prakticno "ciste stari lot" stavljajuci cene od 8-9-10 hiljada, dok ti telefoni realno i novi - ne vrede vise od 40 eura

Ako hoces da ti smislim najbolje polovno za 70-80 eura, javi, verovao ili ne mozes i u toj kategoriji da nadjes polovnjak koji je primetno bolji uredjaj od ovako neceg

Ako mi verujes dobio sam ZTE Blade A35 na poklon, jedina prednost sto mu baterija drzi sasvim OK.

Jedva podrzava i kada se povezem na Anydesk da bih kopirao neki link 😅

Za drzanje gmail i outlook naloga i povremen light browsing je dovoljan, za sve ostalo je kanta.

Katastrofalno baguje i spor.

Uporedio sam ga protiv Samsung S10 i on je skoro 10x brzi u testovima..

Jedina mana S10 sto mu baterija drzi kao da na je probusena rupa na dnu kofe.. 😁

Koliko je S10 stariji, toliko je puta brzi i bolji od te kante Zte Blade A35.

Finalna odluka pred narucivanje: koji?! 😎

1. TCL Mobilni telefon 50 SE, 6/256GB, Space Grey 11.049 din

2. Samsung Mobilni telefon Galaxy A07 6/128GB, Crni 12.040 din

3. Xiaomi Mobilni telefon Redmi 15C, 8/256GB, Plavi 12.549 din

p.s krajnje cene sa dostavom. tnx

Nekim ljudima ne vredi govoriti, jer na jedno uvo udje a na drugo izadje 🙂

Necu vise da te ubedjujem koliko bi bolje prosao sa polovnjakom i to u garanciji, ako ti je "finalna" odluka, idi na 15C jer ima malo jaci procesor od ostala 2, plus ima 8GB ram-a

cek cek 🙂

Čipset:
• MediaTek Helio G81 Ultra (12 nm)
• CPU: Octa-core (2x 2.0 GHz Cortex-A75 + 6x 1.8 GHz Cortex-A55)
• GPU: Mali-G52 MC2

je bolji od

• Pokreće ga MediaTek Helio G99 (6 nm) procesor uz 6 GB RAM-a, pružajući stabilne performanse za svakodnevne zadatke i multimediju

?

GSMArena navodi da Redmi 15C ima Dimensity 6300 a ne G81 Ultra

Sto upravo vidim da je GRESKA, jer Kimovil navodi da Redmi 15C zapravo ima G81 Ultra

Sto dovodi do daljeg zakljucka da su sva tri telefona djubre brate i ne mogu da ti preporucim nijedan

G88 i G99 su ... stariji proizvodni proces, stariji chipseti kojima fali brdo stvari, to su telefoni koji nemaju ni 5G, ni brzi UFS, stari LTE standard ....

Za 100 evra brate kupi polovan Edge 50 fusion ili Xiaomi 11T. dodaj 20 evra ako fali.

Ne mogu da ti objasnim koja je razlika

Mozda ovako mogu da ti objasnim -

Redmi 15C protiv Motorola 50 Fusion je isto kao da se bije kasirka iz Maksija protiv Prajm Majk Tajsona, do smrti

Dešava se, posebno kod low-end Android telefona, da izbor čipseta varira u zavisnosti od tržišta. Tako da je veoma moguće da Redmi 15C ima raspad G81 Ultra na većini tržišta, a samo na malobrojnim MTK Dimensity 6300, koji je bolji i brži čipset. Po sećanju bih rekao da 15c verzije za indijsko tržište imaju 6300 SOC.

@Nes*
Svi telefoni koje si naveo su jako slabi, da ne kažem loši. Nažalost, ali je tako.
Lovi polovnu Motorolu Edge 50 Fusion po oglasima, ili skupljaj novac za novu, dešava se da im spuste cene na 19-20k din (8/128GB). To je znatno bolji telefon od svih nabrojanih.

Postoji i ova opcija - pošto je budžet takav da su kompromisi neizbežni, pogledaj ponudu refabrikovanih telefona na ananasu, ima ih na desetine. Recimo, juče je bila Moto Edge 40 za 16k din, A klasa (navodno bez vidljivih tragova upotrebe).

Poslednja izmena:
Finalna odluka pred narucivanje: koji?! 😎

1. TCL Mobilni telefon 50 SE, 6/256GB, Space Grey 11.049 din

2. Samsung Mobilni telefon Galaxy A07 6/128GB, Crni 12.040 din

3. Xiaomi Mobilni telefon Redmi 15C, 8/256GB, Plavi 12.549 din

p.s krajnje cene sa dostavom. tnx
Ti samsunzi a0 nesto ne vrede ni da im napises ime.

Nazad
Vrh Dno