Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Сасвим солидна шпијунска франшиза која варира од котектних до одличних филмова, претпостављам да је већина гледала али врв има неко ко није погледао све делове. Препорука за фанове овог жанра.
7,5/10 за све ђутуре.
Први део је био крвав и забаван, други очајан. Од исфорсираних акционих секвенци, до Руса који причају Енглески са Руским акцентом, тежак крш. По мом мишљењу не заслужује прелазну оцену, једва сам одгледао цео филм.
4/10.

Ni meni se Sisu 2 uopste nije svideo.
Na stranu lokalni jezici i dijalekti, film ima mnogo vecih problema a to su over the top gluposti koje bi bile smesne i u crtacu a kamo li filmu.
Kec je mnogo prizemniji i naravno bolji, mada je i on naduvan ali ni blizu kao 2.

Kako je Nuno Gomes omatoreo. Zapravo je mnogo starijo nego što sam mislio. Smestio sam ga u neku mladju generaciju u glavi a om '76.

Pressure odlican film. I jeste po istinitom dogadjaju.

Kraken

Volim monster filmove ali brate...
Ovo je jos jedan predstavnik jedinstvenog Norveskog pravca "siti pa besni".
Pricu gotovo da nema ali ima glavnu zenetinu. A ona je odma se vidi, tipicna autohtona norvezanka jos tipicnije lepote i verovatno je poslovna odluka da i pored dosta projekata nema nijednu sliku na IMDB, veoma mudro.
Od Krakena nema ni K jer se gotovo ni ne pojavljuje a ono sto vidimo bolje i da ne gledamo jer je sve blurovan mrak. Takodje njegova velicina varira od 30m do 15km.
Norvezani kad pokusavaju da imitiraju holivud grdji su od Rusa i Turaka kombinovano.

Undertone (2025)

Ključni element kod ovog filma je minimalistički i auditivni pristup, pa ga je idealno gledati sa nekim kvalitetnijim soundbar sistemom ili dobrim slušalicama. Radnja i tematska suština filma dele se na nekoliko nivoa i tu dolazi do izražaja taj inovativni koncept 3 i 1 - podkast, paranormalno i audiofistvo.

Prvi nivo je psihološka studija o generacijskoj traumi, verskoj krivici i teretu brige o umirućem roditelju, protkana simbolikom. Drugi, tehnički nivo, ogleda se u samom dizajnu zvuka i onome što filmski kritičari nazivaju „negativnim prostorom“.
I tu ima deo koji me podsetio na vreme kad smo kao mlađani metalci muku mučili sa okretanjem naopako audio trake radi slušanja skrivenih poruka u audio zapisu. Danas je sve pojednostavljeno sa tehničkim uređajima od koga te deli samo jedan klik, hoćeš li revers ili ne.

Što se ovog paranormalnog u filmu tiče, nije entitet u klasičnom smislu, već fenomen - frekvencija koja utiče na ljudsku percepciju
Gledao sam ga sa potpunim uživanjem i mogu reći da se horor žanr polako budi iz mrtvih. Bez razmišljanja daću mu hororskih 7/10, nije mi ista težina ocene kao i kod filmova sa drugim tematikama, a možda kod reprize bude i korigovana na više...

Da li je neko odgledao Abigail i da li bi ste preporucili ?

Izlete mi na instagram scena kad kidnapuju malu (pocetak filma) i em je dobar / solidan glumacki cast, em deluje bas .. zanimljivo

Citizen Vigilante, 7/10.

Pustati ovaj film jednom nedeljno u EU parlamentu. Jasno je zasto su ga zabranili u nekim zemljama, pogadja gde treba.

Uwe Boll. 😍
Uwe Boll zasluženo uživa reputaciju jednog od gorih režisera u modernom dobu.
Tako da nije iznenađenje da ide sa jeftinom provokacijom, svako dela u skladu sa svojim mogućnostima.

A Elon Musk je jedva dočekao da šeruje, opet zbog zna se kojih svojih stavova.

I da me neko ne shvati pogrešno najezda emigranata jeste ozbiljna stvar.
Ja znam da me bilo šta oduševi što je Elon Muska oduševilo zabrinuo bih se i preispitao triput, za svaki slučaj.
lUxEJZY5eQ.gif

Odgledao Citizen Vigilante, dajem mu 8,5/10

Da li je neko odgledao Abigail i da li bi ste preporucili ?

Izlete mi na instagram scena kad kidnapuju malu (pocetak filma) i em je dobar / solidan glumacki cast, em deluje bas .. zanimljivo
I mene je zaintrigirao i odgledao sam ga, vec sam pisao ranije, prva polovina je korektna , ali generalno tanko poprilicno, ocena previsoka na imdb. Ne znam koji solidan cast , ja sam cuo samo za Dan Stevensa

Ne znam koji solidan cast , ja sam cuo samo za Dan Stevensa
Dan Stevens stvarno fenomenalan u svemu sto se pojavi

Kevin Durand brate moras da znas ko je lik. Keamy iz LOST-a, Lord Zipacna iz Stargate SG-1

Matthew Goode - Ozimandijas licno. Meni nejasno kako posle Ozimandijasa ovaj covek nije postao mega-zvezda u Holivudu

Nazad
Vrh Dno