Šta je novo?

Yunet optika - mts

U drugom stanu koji izdajem sam juče uveo Yunet (novi sad) i maksimalna preporuka za ekipu koja radi. Potrudili su se da kroz postojeće instalacije kuda prolazi telefon i koaks provuku optiku bez bušenja. Jesu se napatili ali nema busenja i haosa. Konačno se rešio gomile koaks kablova od SBBa, rutera uređaja i gluposti. Čist net i statička IP adresa \o/

Zbog poskupljenja SBB-a planiram prelaz, našao sam YuNet-ov paket TV Set-up Box + 300/150 Mb/s koji uz 12m ugovor iznosi 3790din mesečno. Zanima me kakva im je ova MOVE app? Ne želim da koristim nikakve boxeve i čudesa, samo app na Android (Google) TV-u. Dakle pitanje da li je app upotrebljiva i kakva je u poreðenju sa EON app? Ne treba mi ništa posebno, samo sportski kanali i nekada Prva TV za Masterchef-a.
Javi se u DM , imam jedan slobodan slot za MOVE ako zelis da isprobas.

Zahvaljujem se @NTodorovic, probao sam MOVE, iskreno meni je bolji nego EON.

Navigacija kroz app je intuitivnija i dosta brže radi sama app. Što se kvaliteta slike tiče isto je, nije ništa specijalno ni na EON-u ni na MOVE-u.

Yunet definitivno bolja opcija nego SBB

Nažalost nema pogodne optike u mojoj zgradi, ima samo Supernova, mislio sam da je to isto jer koriste MTS optiku ali nije, izgleda sam osuđen na SBB...

Napokon posle 9 dana instaliran Nokia ruter i Huawei ONT. Samo nakaceno na vec postojecu MTS optiku,za sad sve OK. Cekalo se malo duze odobrenje.

Prosli utorak se cuo sa agentom da zelim da predjem sa mts optike na 500/250 za 1990 dinara. U cetvrtak odobren IDP. Danas instalirana oprema. Na wi-fi sa 4-5 metara udaljenosti kroz zid speed test pokazuje 493/220 mbps.
Dakle, za 6 dana sve gotovo od prvog kontakta. Za sada sam veoma zadovoljan kako je sve proslo.

Jel moze na PM broj nekog agenta za Bg? Na 0800.. mi se cini nemogucim dobiti ih. Hvala

Kacili su ljudi vec broj agenta na prosloj strani. Ja sam isto isao preko njega:

Imam i ja broj agenta, ne bih da ga kačim javno, ko želi može PP.

Jel YuNet mode da preuzima infrastrukturu GPON SN jer je u delimicnom vlasnistvu Telekoma?

Šta da iznajmljuju sami od sebe kad si oni mts? 🙂

Jel YuNet mode da preuzima infrastrukturu GPON SN jer je u delimicnom vlasnistvu Telekoma?
Ako pogledate sve dokumente za ponudu veleprodaje, zakone i ratelove odluke - da. Ali ako pogledate realnost - ne.

Takođe SN nije u delimičnom vlasništvu već je i mts i supernova i globaltel ista firma - Telekom Srbija a.d.

Pozdrav svima.

Moze li proverena informacija da li eon aplikacija za smart tv radi na yunet optici?

To mi je presudno, za sad koristim uz yettel optiku bez problema.

Na yunet optici radi sve a i radilo je sve dok je jos sve bilo po starom.

Pozdrav jedno pitanje što se Yunet interneta tiče, jel postoji način da se smanji upload ping bez kupovine dodatnog rutera? Odnosno samo preko ovog rutera što yunet da.

Čisto da se razumijemo, igram cs2 i to poprilično hardcore, znači ping mora da bude što manji mogući.

Pozdrav, korisnik sam Yunet optickog interneta od prosle nedelje, radi brzo i stabilno sve sem jedne stvari, povezivanje na wifi mrezu Nokia Beacon 3.1 rutera traje predugo, toliko dugo da mi se pojavi APIPA adresa (169.254.x.x). Na ruteru sam odvojio bezicne mreze, zakucao kanal i enkripciju podesio na WPA2-Personal, ali nista nije pomoglo DHCP handshake jednostavno traje predugo iz nekog razloga.

Nisam primetio ovaj problem.
Da li se dešava na svim uređajima?

Pozdrav jedno pitanje što se Yunet interneta tiče, jel postoji način da se smanji upload ping bez kupovine dodatnog rutera? Odnosno samo preko ovog rutera što yunet da.

Čisto da se razumijemo, igram cs2 i to poprilično hardcore, znači ping mora da bude što manji mogući.
Koristim svoj ruter, instaliran OpenWRT i podešen cake SQM, nisam ni instalirao Nokia ruter koji sam dobio od Yunet.

Igram povremeno cs2, ping do Vienna servera je 10-11ms, do Warsaw oko 30ms, Stockholm 40-45ms, London oko 50ms. Slične vrednosti sam imao i kada sam bio kod Oriona.

Koje vrednosti za ping ti imaš?

Pozdrav, korisnik sam Yunet optickog interneta od prosle nedelje, radi brzo i stabilno sve sem jedne stvari, povezivanje na wifi mrezu Nokia Beacon 3.1 rutera traje predugo, toliko dugo da mi se pojavi APIPA adresa (169.254.x.x). Na ruteru sam odvojio bezicne mreze, zakucao kanal i enkripciju podesio na WPA2-Personal, ali nista nije pomoglo DHCP handshake jednostavno traje predugo iz nekog razloga.
Kojim uredjajima se kacis i sta si izabrao od protokola(ako nisi ostavi smo ac)?

Koristim svoj ruter, instaliran OpenWRT i podešen cake SQM, nisam ni instalirao Nokia ruter koji sam dobio od Yunet.

Igram povremeno cs2, ping do Vienna servera je 10-11ms, do Warsaw oko 30ms, Stockholm 40-45ms, London oko 50ms. Slične vrednosti sam imao i kada sam bio kod Oriona.

Koje vrednosti za ping ti imaš?
Jel moguće podesiti cake SQM na Nokia ruteru koji se dobije od Yuneta?

Nisam primetio ovaj problem.
Da li se dešava na svim uređajima?
Na svim uređajima.
Kojim uredjajima se kacis i sta si izabrao od protokola(ako nisi ostavi smo ac)?
Stavio sam sad na 802.11a/n/ac ali sve je isto, bukvalno je samo DHCP problem jer kad stavim statičku adresu iz opsega poveže se instant.
Telefoni, laptopovi, tv. Probao sam i ETH kabl, isto se dešava, treba mu preko 2 minuta da dobije adresu...

Mislio sam da ostavis samo na ac,recimo za 5gHz a na 2,4 stavi ovo sto si napisao. Jesi gledao koji je lease time?

Koga (na koji telefon ili mail) kontaktirati da bi se dobio račun za plaćanje 12 meseci unapred uz popust? Imam 500/250 za 1990 dinara i jos uvek nisam platio prvi račun.

Nazad
Vrh Dno