Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sve zavisi, negde gde nije imala nikakva infrastruktura tu su provukli optiku, a na mestima gde je imala koaksijalna, nisu dirali ništa jer jelte što bi.

Meni i mnogima u gradu je optika do kuće (Gornji Milanovac). Da nemam optiku, verovatno bih pre uzeo kućni net nego koaksijalac, jer je sramota da bude tako paprena cena za tu vrstu mreže. Skoro sam video na sajtu supernove da je ista cena (4500 dinara) za optiku 600/600 i za koaksijalni 100/10 hahahaha, takve stvari se kose sa zdravim razumom i logikom, pa kućni internet u A1 300/50 izlazi 2150din sa onim promo kodom, ali ajde da ne idem u off I od kulina bana do današnjeg dana.

Edit: zaboravih da dodam, prošlo više od 7 dana od dogovora za produžetak ugovora, nema ih i dalje da zovu da dođu da ugrade Mesh uređaj i donesu ugovor. Koliko ste vi čekali? Mislim, nije ni da se žalim, ako ništa drugo i dalje imam staru brzinu 🤣

Poslednja izmena:
“GIGA” grad je oznaka gde je svojevremeno ugasen analogni TV signal, a ostao samo digitalni signal, jer je analogni TV bio smetnja za vece coax brzine, ukljucujuci i 1000Mbps dodatak. I vremenom je svuda ukinut (mozda negde nije, ali je to retkost).

Da, da, istražio sam malopre, hvala na dodatnim informacijama. Nisam baš u to vreme bio u ovoj priči, tako da sam nekad kasnije pogrešno poveden reklamom (kod mene su reklamirali usluge na potpuno novoj optičkoj infrastrukturi pod premisom GIGA grada), kao i ovom stranicom sa njihovog sajta, gde su oba slučaja podvedena pod GIGA gradove, pa sam mislio da je drugi slučaj primaran (poput navedenih SU i GM), a da je prvi (poput BG i KG) sekundaran, ali danas sam naučio da je zapravo suprotno, makar na početku bilo.

Mislim, nije ni da se žalim, ako ništa drugo i dalje imam staru brzinu 🤣
A što im nisi tražio zadržavanje brzine? Budući da si u mestu sa FTTH tehnologijom i rasterećenom mrežom, mogao si lagano, kao što si i na EON Full imao promociju.

Poslednja izmena:
Pitao sam u startu, kaže ne može to da mi ponudi, jedino da pređem na ovaj jači paket, a to mi je već bilo preskupo, onda mi je palo na pamet da pređem na jači paket koji ne obuhvata fiksni telefon, i onda bi cena bila skoro ista a brzine bi ostale. Dogovorili se da me zovne sutradan nakon što proveri da li može tako nešto, ispostavilo se da može, ali onda ne može da mi ponudi isto tih 9 meseci po dinar već maksimalno 6.

Ogromna brzina mi nije uopšte neki previše bitan faktor, bitnija mi je stabilnost. Do pre ne tako davno sam bio na 20/4 tako da je ovih 300/150 spejs šatl, a iskreno rečeno, nije ni kao da imam neke druge preterane mogućnosti na mojoj adresi.
Dogovorili smo se da ostane isti broj slotova i da mi ubaci Mesh uređaj na korišćenje, meni dosta.

Ljudi moji,dzabe optika u zgradi ,u stanu kada je danas tacno mesec dana kako cekam da dodju iz sbb-a,to jest njihovog pod izvodjaca SET UP iz Kragujevca i otklone kvar......da zalepe kanalice koje su pale i spoje opticki kabl u hodniku.....Posao od max 30 minuta.........Jagodina je u pitanju.....Mesec dana zvanja oba kol centra,pisanja mejlova.....samo cujes prosledjeno-urgentno i tako u krug.......Da mi je neko pricao ne bih mu verovao...... A da bih raskinuo moracu ili u Paracin ili u Kragujevac......Dzaba sve kada nema ko da odrzava postavljenu mrezu

Slažem se, imam sličnih iskustava, a isti tehničari su zaduženi za moju oblast, i uopšteno se previše uzdaju u tu kragujevačku firmu (za preveliko područje), pa navodno ne stižu, a korisnici ispaštaju. Svakako, ja sam zbog tehničkih problema i raskinuo, pominjao sam već, dok mi je povećanje cena taman poslužilo kao dobar izgovor da raskid prođe bez penala i sličnih problema. Mesec dana jeste previše, pogotovu što to i nije isti tip tehničkog problema. Kod mene razlog smetnji nije ni utvrđen, a kod tebe je jasno šta je i lako popravljivo.

Ljudi moji,dzabe optika u zgradi ,u stanu kada je danas tacno mesec dana kako cekam da dodju iz sbb-a,to jest njihovog pod izvodjaca SET UP iz Kragujevca i otklone kvar......da zalepe kanalice koje su pale i spoje opticki kabl u hodniku.....Posao od max 30 minuta.........Jagodina je u pitanju.....Mesec dana zvanja oba kol centra,pisanja mejlova.....samo cujes prosledjeno-urgentno i tako u krug.......Da mi je neko pricao ne bih mu verovao...... A da bih raskinuo moracu ili u Paracin ili u Kragujevac......Dzaba sve kada nema ko da odrzava postavljenu mrezu
Da li su u Jagodini postali dostupni kada je otvorena poslovnica u Paraćinu 2020. ili to nema veze jedno s drugim?

Posto se nisam dogovorio oko nastavka saradnje planiram da vratim opremu i raskinem ugovor do kraja meseca. A imam optiku do stana pa me zanima kako da zastitim onaj zeleni konektor sto je u ruteru bar zbog prasine, ako ikad opet budem hteo da se vratim u sbb.

@rovello
Covek je trenutno preko leta na jugu srbije.Nekih 20-tak kilometara od kursumlije.
U kursumliji postoji samo yetel i pitao je kod njih u poslovnici da li moze da najavi raskid i naravno da ne moze.Kaze mora u sbb poslovnicu.
Pretpostavljam da je mozda u prokuplju ili nisu imao sbb poslovnicu ali on je hteo da odmah vrati i opremu.Zato je potegao skoro 300km do beograda,kad ono sipak.Ne moze oprema da se vrati dok ne prodje 7 dana.
Inace i dole u selu mu u julu istice ugovor za mts kablovsku, fiksni i internet koji placa mislim oko 3500 ili 4000 dinara i to ce da otkaci sledeci mesec.
Fora je sto je on dole u selu pola godine a drugu polovinu godine je ovde u beogradu.I placa sve duplo a koristi ih samo po pola godine.To mu dodje nekih 7-8 soma mesecno a vrlo slabo koristi tako da je resio da otkaci i mts i sbb.
Gledace ono preko loge onih 15-tak kanala sa nacionalnom frekfencijom.

Posto se nisam dogovorio oko nastavka saradnje planiram da vratim opremu i raskinem ugovor do kraja meseca. A imam optiku do stana pa me zanima kako da zastitim onaj zeleni konektor sto je u ruteru bar zbog prasine, ako ikad opet budem hteo da se vratim u sbb.
Zašto bi uopšte razmišljao o tome? Postaviće novi. Možeš i ceo kabl da isečeš, što je meni tehničar A1 hteo da uradi, ali ipak mu nisam dao, jer ne smeta. Prethodno je SBB-ov tehničar isekao MTS-ov kabl, ali to, naravno, nije bio veliki problem za ovoga iz A1, samo je morao opet da ga spušta sa tavana.

Kaze mora u sbb poslovnicu.
Istina, bez veze je što je i dalje tako, ali ni ne čudi previše.

Pretpostavljam da je mozda u prokuplju ili nisu imao sbb poslovnicu
Jeste imao u Nišu. Ako ništa, tamo može da vrati opremu, za slučaj da nije ostala kod tebe ili nekog drugog.

ali on je hteo da odmah vrati i opremu.
Aha, znači nije znao da nema razlike. Bez veze stvarno, budući da je pređen ogroman put.

Gledace ono preko loge onih 15-tak kanala sa nacionalnom frekfencijom.
Stvarno jeste najbolje rešenje za one kojima kućni internet ne treba, dok mi kod kojih je obrnut slučaj često prelazimo samo na pakete sa internetom. Nekako mi se čini da je razvoj telekomunikacionih usluga obrnuo krug: od klasičnih odvojenih usluga, preko forsiranih paketiranih (BOX tip), pa do povratka na odvojene usluge (koja kome treba).

Jedno pitanje, u slučaju da se zakasni sa vraćanjem opreme par dana, šta se dešava onda ?

Ppdneo danas zahtev za raskid . Da li i eon box moze da se nakaci kao d3mini u drugi stan gde nema ugovor ali postoji coax kabal ?
Pitam u slucaju da se dogovorim sa njima da mi daju jos jedan box

Poslednja izmena:
Укинули су аналогну телевизију и то су рекламирали као гига градове, супернова је раније укинула а нису чак ни обавештење послали.

Укинули су аналогну телевизију и то су рекламирали као гига градове, супернова је раније укинула а нису чак ни обавештење послали.
Delimično tačno giga gradovi su oni gradovi gde je dovedena optika do čvorišta i uveden DOCSIS 3.1 koji im je omogućio u teoriji gigabitne brzine preko koaksijalnog kabla.

Nije uveden 3.1 nigde, pa ni u giga gradovima. 1000 mbps guraju preko docsis 3.0 .

U prošlu subotu 20. 6. sam vratio opremu, a 7 dana ranije raskinuo ugovor. Međutim i dalje mogu da pristupim SBB portalu sa mojim nalogom, a i dalje mi radi EON aplikacija. Kada planiraju sve to da pogase?

Postoje kapice za te konektore, npr. ja sam moje sačuvao u kutiji od opreme pa kad sam razdužio opremu a hteo sam da koristim isti kabl kod drugog operatera, samo sam vratio kapicu na konektor. Moguće da ima i da se kupe.

Konektor sa kapicama košta 30-50din u domaćim prodavnicana - zove se SC/APC ali verovatno bi plaćao dostavu, može da posluži i nastavak (coupler) i to verovatno košta 100din.

Zvao danas 19900, nude samo istu cenu do kraja UO. Pitao sam za novu obnovu na dve godine uz neke benefite ili raskid ugovora. Kaže ne bave se oni time ali može da prosledi moj broj kolegama, pa će me pozvati do petka verovatno. Sad čekam.

U prošlu subotu 20. 6. sam vratio opremu, a 7 dana ranije raskinuo ugovor. Međutim i dalje mogu da pristupim SBB portalu sa mojim nalogom, a i dalje mi radi EON aplikacija. Kada planiraju sve to da pogase?
Proveri ti to. Ja kad sam vratio opremu nije prošlo ni 20min sve je bilo proglašeno a u aplikaciji sam mogao da pristupim samo u delu sa računom

Isto tako je i kod mene, eon i dalje radi.

Ppdneo danas zahtev za raskid . Da li i eon box moze da se nakaci kao d3mini u drugi stan gde nema ugovor ali postoji coax kabal ?
Pitam u slucaju da se dogovorim sa njima da mi daju jos jedan box
Za to je sigurnija opcija d3 box jer postoje eon box modeli koji zahtevaju internet za televiziju i ne koriste coax.

Imam EON TV premium van mreže. Ako raskinem ugovor ali ne mogu da vratim opremu (EON smart box) koliko se naplaćuje EON smart box?

Nazad
Vrh Dno