Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kod mene je prikazalo 37€, a zetu iz Slovenije 45€ pretpostavljam da je to ta razlika u pdv-u, sto je opet povoljnije za 2.5-3000din od nasih sajtova.
Slicna guma na jednom nasem sajtu 7800din

Sad sam merio imam i vise mesta od 50mm tako da bi 50bilo taman.

Plan mi je zato da idem na ravan sredisnji deo gume, da u uz veci pritisak na asfaltu nemam otpor toliki kao kad su sa kramponima.
Dok kad izadjem van puta spustam pritisak, pumpica mala je uvek uz mene da korigujem pritisak po potrebi.

Samo ne znam kod takvih guma kako se ocenjuje potrosenost gume ako po sredini nemam krampone koji se trose 😃

Za potrošenost guma, trebalo bi da na gumi postoje rupice. Kada ih više ne vidiš, to znači da je vreme za zamenu.

Da ki su to u ovom slucaju ove linije na kramponima?

IMG_7144.webp

Ne, ovde ne možeš da vidiš po rupicama, ovde gledaš na istrošenost krampona. Kada imaš ovakve gume, izbegavaj asfalt, on ti je pojeo ova tri reda ili ako već voziš asfalt, kupi gume baš za to.

Tesko, gde god da krenem asfalt je 80% voznje…nemamo mi kod nas gravel puteve posebno u Sremu.
Atarski putevi su uzas, traktorske gume ostavljaju udubljenja koja su jeziva
Zato i hocu sa bike24 da porucim sa ravnim sredisnjim delom poput ovih:

Prilozi

• IMG_7145.webp
    IMG_7145.webp
    30.3 KB · Pregleda: 35
  • IMG_7148.webp
    IMG_7148.webp
    17.6 KB · Pregleda: 37
Kako će se ponašati ta guma u krivinama, sa nešto višim brzinama? Meni ne deluje nešto stabilno i pouzdano.

Ne znam, zato sam i pisao za savet😃 kako dumska guma bez ikakvih krampona drzi u krivini?

Dok ne stignu nove, zamenio sam im mesta posto se prednja skoro i ne trosi
Zadnja dosta brze gubi krampone
I znam da je bolje da napred bude guma sa boljim kramponima, ali ako bih ovu sezonu nastavio da vozim ovu potrosenu nazad ne bi izdrzala dugo

Počeo sam sam sebi bike fiting da radim .

Eliminišem problem po problem. Lik koji mi radio bike fiting mi stavio da budem u aero položaju a to meni ne treba.

Plus mi se javljali bilovi i trnjenje, on kao telo treba da se navikne ali se nikad nije naviklo.

Na kraju odlučio sa spuštanjem sedišta, pomeranjem pločica do pete. Ovo mi rešilo trnjenje stopala.

No, pojavio se problem u kolenima i kičmi pa za narednu rutu sedište pomeram za pola santima napred i podižem sedište za pola santima.

Ne znam, zato sam i pisao za savet😃 kako dumska guma bez ikakvih krampona drzi u krivini?

Dok ne stignu nove, zamenio sam im mesta posto se prednja skoro i ne trosi
Zadnja dosta brze gubi krampone
I znam da je bolje da napred bude guma sa boljim kramponima, ali ako bih ovu sezonu nastavio da vozim ovu potrosenu nazad ne bi izdrzala dugo
pa hoces gravel gumu ili road gumu?

Gravel, bez obzira sto sam vecinom na asfaltu necu da me ogranicava drumska guma.
Volim silazak na off road😃

@dean87 to je schwalbe g-one all round 700x35
Brza jeste.

ako se zbog nekog cudnog razloga plasis tih bocnih krampona mozes uzeti i ovu

jedino sto je max 40mm.

ali ne vidim kakav bi mogao da imas problem sa onom koju si prvobitno planirao, planiras da ides 40km/h u krivinama?
ljudi voze ulicama 2.25" maxxis i sl pa jos nisam video da je neko pao u krivini na asfaltu.

naravno nema takav grip kao prava drumska guma, ali ako ti to treba onda uzmes pravu drumsku gumu, imas Vitoria 42mm road tire

A kakav je ovo teren?

Prilozi

• SGCAM_20260607_132103328.webp
    SGCAM_20260607_132103328.webp
    475 KB · Pregleda: 29
  • SGCAM_20260607_122808388.webp
    SGCAM_20260607_122808388.webp
    659.4 KB · Pregleda: 30
  • SGCAM_20260607_112834993.webp
    SGCAM_20260607_112834993.webp
    828.5 KB · Pregleda: 28
  • SGCAM_20260607_102020514.webp
    SGCAM_20260607_102020514.webp
    846.6 KB · Pregleda: 33
sumski 🙂

Ova je za asfalt i manji ofroad. Ja sam je imao. Možda malo drugačija šara ali to je taj fazon.

Prilozi

• Screenshot_20260623_213718_Chrome.webp
    Screenshot_20260623_213718_Chrome.webp
    30.2 KB · Pregleda: 32
I koju gumu da kupim za ovakve terene i da bude dobra i za asfalt?
da ides brzo i po ovom terenu i asfaltu?

Specialized Pathfinder Pro
Pirelli Cinturato Gravel S
Schwalbe G-One RS
Continental Terra Adventure

ali ne dobra kao road guma na asfatlu i mtb guma po sumi

ako bas hoces best, onda dva seta tockova, neki Conti Cross King za sumu i Conti GP5000 za drum. ili Vitoria Mezcal za sumu i Vitoria Corsa za drum

ovo recimo ne mozes sa gravel gumama 😀

Da li je ova prodavnica legit, da li je neko kupovao tu? https://mybike.rs/

Treba da naručim neke delove, koje samo oni (navodno) imaju na stanju.

Unavailable
This video can't be embedded because it may contain content owned by someone else.

Nazad
Vrh Dno