Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Nije mi jasno zašto ne možemo da dobijemo odmah konverziju u PJ....RS broj onog trenutka kad pošta dobije status "B2B - elektronski prispela", nego tek na dan dostave, eventualno dan pre ako daju opciju da se preusmeri na paketomat.

Nije mi jasno zašto ne možemo da dobijemo odmah konverziju u PJ....RS broj onog trenutka kad pošta dobije status "B2B - elektronski prispela", nego tek na dan dostave, eventualno dan pre ako daju opciju da se preusmeri na paketomat.

Zavisi od toga kako ide najava pošiljke kod Post Express-a.
Kod BeX-a, Daily-ja i sl. možeš da zakažeš/registruješ pošiljku unapred, dobiješ broj i posle je predaš ili je oni preuzmu.

Meni jedna manja pošiljka koja je stigla na aerodrom 27 maja, još uvek nije stigla, niti imam nade da će stići.
Poslednji treking info je bio 1. juna (Arrived at local delivery center) i od tada joj se gubi trag.
Pitao sam u lokalnoj pošti, nisu našli ništa.
Srećom vrednost je baš mala i nije previše bitno, zato neću da se žalim paypalu, imam drugu koju čekam, nju im neću oprostiti. 😉

Meni jedan manja pošiljka koja je stigla na aerodrom 27 maja, još uvek nje stigla, niti imam nade da će stići.
Poslednji treking info je bio 1. juna (Arrived at local delivery center) i od tada joj se gubi trag.
Pitao sam u lokalnoj pošti, nisu našli ništa.
Srećom vrednost je baš mala i nije previše bitno, zato neću da se žalim paypalu, imam drugu koju čekam, nju im neću oprostiti. 😉
Ako ti išta znači, meni je ova pošiljka stigla prošle nedelje tek.

Poslato iz UK 12 Maja, tracking pokazao da je stiglo za ~5 dana kod nas

Prilozi

• Screenshot 2026-06-23 162104.webp
    Screenshot 2026-06-23 162104.webp
    5.7 KB · Pregleda: 4
Izgleda da je strpljenje jedino što preostaje.
A kad se setim da su mi royal mail pošiljke znale da stignu i za nedelju dana...

@G17 Da.
moje pitanje na koje je @dedamrsoje odgovorio je vise bilo retoricko, sumnjam da ce feiliks da nas udostoji suvislog odgovora.

Jutros se CN paketi pokrenuli, prosli carinu.
12 dana od stizanja na BEG.

Da, prošli su jutros carinu i ovi noviji, koji su stigli na aerodrom 20. juna.
Kakav je dalji put pošiljki, koliko sad otprilike treba dok se ne proslede lokalnim poštama ?

Ko su ovi GW dostava?

Gebruder Weiss, dobri su

Gde se to GW vidi, na cainiao stranici piše samo:
Received by local delivery company
Carrier note: Picked up by Last Mile

Nisam poručivao ranije s Temu-a, pa ako neko može da mi kaže dokle je ovo došlo i preko transfere ide sve, jel to oni isporučuju ili se menja nešto kasnije?

Pogledajte prilog 543929
Idi na sajt transfere pa izaberi opciju "pratite vasu posiljku" skroz dole desno. Kada pritisnes dobijes novi ekran gde biras drzavu koja te zanima. U tvom slucaju pretpostavljam Srbija. Kada se otvori novi ekran upises broj posiljke koji si dobio. I dobijes ovo isto sto si objavio sliku samo na srpskom.
Najvaznije je da je predato kuriru, posto transfera ne nosi sama posiljke.
Sada na vrhu imas broj posiljke i novi broj za pracenje. Po tom broju treba pratiti posiljku kod novog kurira.
Ako je broj 6XXXX samo brojevi onda je AKS.
U sustini i M-One ima isti takav broj ali oni mi nikada ne donese paket vec ostave u paketsopu.

Poslednja izmena:
Evo jedno odlicno iskustvo sa 16 paketa od CN-a od kojih je pola stiglo 12. a ostali 20. u Srbiju: Bukvalno svaki paket je "ocarinjen" na vrednost koja je mnogo niza od placene. Jesam svakog prodavca zamolio da napise manje vrednosti ali su izgleda neki to sami radili ili Feiliks vecinu paketa generalisao kao "slusalice" pa je vecina dobila 100-150 dinara naplate. 16 paketa 3100 ukupno a sledece nedelje ocekujem 16 LR...NL paketa i mislim da cu bankrotirati

Evo jedno odlicno iskustvo sa 16 paketa od CN-a od kojih je pola stiglo 12. a ostali 20. u Srbiju: Bukvalno svaki paket je "ocarinjen" na vrednost koja je mnogo niza od placene. Jesam svakog prodavca zamolio da napise manje vrednosti ali su izgleda neki to sami radili ili Feiliks vecinu paketa generalisao kao "slusalice" pa je vecina dobila 100-150 dinara naplate. 16 paketa 3100 ukupno a sledece nedelje ocekujem 16 LR...NL paketa i mislim da cu bankrotirati
Paket preko Feliksa isto 100 mozda koriste deklarisane cene, a posta po katalogu pa kome kod koga zapadne
Kako feliks onda zaradjuje ako samo lupa PDV koji ionako ide drzavi?

Otprilike par dana je bilo do sada, Beograd..
Sve je bilo kako si rekao, paket stigao danas, samo dan nakon što je prošao carinu i peti dan od kad je pristigao na aerodrom, inače naručen 8. juna.
Jedino što su me fino odrapili sa oko 600 dinara troškova, za narudžbu od 30 evra, ali eto, makar su bili brzi za promenu.

Sve je bilo kako si rekao, paket stigao danas, samo dan nakon što je prošao carinu i peti dan od kad je pristigao na aerodrom, inače naručen 8. juna.
Jedino što su me fino odrapili sa oko 600 dinara troškova, za narudžbu od 30 evra, ali eto, makar su bili brzi za promenu.
20% PDV ti sada ide na sve. Uvek je tako bilo zakonski ali su paketi često prolazili bez ikakve naplate. Sada generalno ništa ne prođe bez nekih taksi.

Ti si u stvari dobro prošao, jer ti nisu naplatili otvaranje i slično, em je 20% od 30e nekih 700 dinara 🙂

Nazad
Vrh Dno