Šta je novo?

Odrzavanje i ciscenje klime

• Začetnik teme Začetnik teme frrka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Želim da očistim klimu. Koristiću Aksel Sgraso, a zatim sredstvo za dezinfekciju. Koliko vremena ostavljate da odstoji Aksel? I da li ga koristite direktno ili ga razblažujete vodom?

Takođe me zanima, posle čišćenja, da li odmah uključujete klimu ili čekate nekoliko sati/dan da se kompletno osuši. Gledao sam YouTube video snimke, oni je posle čišćenja puštaju na najnižoj temperaturi.

Sjutra mi dolaze da ugrade inverter nadam se da će poslužiti za ove prelazne mjesece prije zime 14957.webp

Želim da očistim klimu. Koristiću Aksel Sgraso, a zatim sredstvo za dezinfekciju. Koliko vremena ostavljate da odstoji Aksel? I da li ga koristite direktno ili ga razblažujete vodom?

Takođe me zanima, posle čišćenja, da li odmah uključujete klimu ili čekate nekoliko sati/dan da se kompletno osuši. Gledao sam YouTube video snimke, oni je posle čišćenja puštaju na najnižoj temperaturi.
U prskalicu sa toplom vodom, pola-pola voda i Axel. Nakon par minuta se ispira toplom vodom, pa onda dezinfekcija pa opet sipiranje vodom. Kad se dobro ispere vodom (ja skrkam 10L po klimi), uključi se na hlađenje, minimalna temperatura i minimalni FAN, da se dodatno ispere kondenzacijom. I ače prestao sam da koristim Axel, ne pušimo u kući, aspirator radi u kuhinji, ne masti se izmenjivač. Samo Mobosan, dezinfekcija i pranje u jednom potezu. Onda isprerm i to je to.

Četkica mora da radi po turbini, izmenjivač ne četkam, ali ga usisam pre pranja ako mi deluje prašnjav

Nazad
Vrh Dno