Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Škoti i Bosanci kad bi se sreli negde, ne bi pogledao taj meč ni da mi neko plati, imam utisak da bi igrali 0:0 tri dana. Ljudima treba bod da prođu dalje, jedva da se trude da igraju fudbal, ne znam čemu se nadaju, bodu protiv Brazila?

Škoti i Bosanci kad bi se sreli negde, ne bi pogledao taj meč ni da mi neko plati, imam utisak da bi igrali 0:0 tri dana. Ljudima treba bod da prođu dalje, jedva da se trude da igraju fudbal, ne znam čemu se nadaju, bodu protiv Brazila?
Ali su zato popili svo pivo koje je bilo na lageru u Bostonu. Kazu da se toliko ne popije ni kada je Sveti Patrik.
Možda popiju koje pivo na pauzi za hidrataciju. 🤣

Poslednja izmena:
Колико симулација фаула на текми. Ужас у шта се фудбал претворио.

Ovde će i ostati 1:0. Meni je neverovatno da ljudima ovde treba bod za prolaz grupe, i realno pre će osvojiti protiv Maroka nego protiv Brazila, i opet se i ne trude da izvrše neki presing, nešto...
1000013849.webp
🫪

Прво полувреме мртво море. Друго далеко занимљивије. Шкоти били баш добри у другом. Нису имали шта да изгубе.

Probudim se, vidim rezultat i pomislim da je Brazil dominirao protiv Haitija kad pogledam i vidim da su uputili samo osam udaraca ka golu! Nema od ovakvog Brazila ništa na ovom SP!

Sa druge strane mučena Turska dominira protiv Paragvaja, imala preko 30 šuteva, posed lopte 80:20 i nema šanse da da makar jedan gol i izjednači! Generalno Turci već mogu da pakuju kofere pošto šta god da urade protiv SAD imaju lošiju H2H protiv Australije i Paragvaja.

Paragvaj sa druge strane ogromno razočarenje i u ova dva meča nije pokazao ama baš ništa i opet ima velike šanse za nastavak takmičenja.

Večeras igra SAD, mislim da će biti utakmica vredna gledanja. Još uvek nisu dostigli nivo igrača koji igraju kao na džojstik, ali imaju odlične akcije, tečnu igru i dobre igrače. Očekujem da Maroko udavi Škote i dobije sa 1:0 na kraju. Turska Paragvaj verovatno tvrdo do kraja, juri se to treće mesto za prolaz. Brazil ako ne umuva bar 3 komada Haitiju, može da se pakuje slobodno.
Sinoć bez nekih velikih iznenađenja i oscilacija u prognozama.
Holandija - Švedska će biti prava nokaut utakmica. Holanđanima preko potrebna pobeda. Švedska nakon odlične partije u prvom kolu sigurno gleda da upiše još 3 boda. Možda će odigrati malo zatvorenije jer im i nerešeno završava posao. Nemci nailaze na prvi ozbiljan test. Biće interesantno videti kako se snalaze protiv ekipe koja može da odigra svih 90 minuta. Ekvador bi trebalo da odvali Kurasao, očekujem goleadu, bar 3 komada. Poslednja utakmica dana takođe treba da bude interesantna. Japan lep za gledanje, požrtvovan, kvalitetan, juri pobedu za prolaz u 1/16 finala. Tunis sigurno defanzivnija varijanta sa nadom u kontre. Očekujem pobedu Japana, ali ne toliko lako.

Sa druge strane mučena Turska dominira protiv Paragvaja, imala preko 30 šuteva, posed lopte 80:20 i nema šanse da da makar jedan gol i izjednači! Generalno Turci već mogu da pakuju kofere pošto šta god da urade protiv SAD imaju lošiju H2H protiv Australije i Paragvaja.
Sad sam gledao snimak Paragvaj Turska, pa oni od tih 30 udaraca nisu imali dva opasna po gol, i ta dva su bila pred sam kraj meca!

Znaci ovi nasi krvni srodnici, Bosna, Ceska i Turska, nas dostojno odmenise na ovom SP! Vidi se da imamo neke zajednicke gene za kilav, bezidejan fudbal i talenat da napravis veliku glupost na velikom takmicenju.

Opasan šut ili ne (a imali su sigurno bar tri dobre šanse) ali ljudi bar šutiraju na gol za razliku od nekih reprezentacija koje takođe imaju nepovoljan rezultat, treba im gol ali oni se jalovo, do beskonačnosti dodaju izvan šesnaesterca u želji da uđu u peterac i po mogućstvu odatle daju gol i na kraju izgube loptu i opet Jovo nanovo...

Jel ste videli sto je Almiron dobio crveni?Dobio jer je stavio ruku dok je pricao bilo sta protivniku
Jeste da je to pravilo uvedeno sad na ovom svetskom prvenstvu ali meni je besmisleno,ne znam u sta ce nas dragi fudbal da pretvore 🙂

Meni je čak i ono pravilo da, ako se ne izvrši zamena u najkraćem roku tako što će igrač izaći na najbližem delu terena, dobije se samo minut da novi igrač ne može ući u igru previše blago i realno nesvrsishodno!
Ja bih to sankcionisao sa najmanje 5 minuta, a još bolje 10 minuta sa igračem manje a ti se slobodno razvlači po terenu prilikom izlaska koliko god želiš!

Meni je apsolutno ispravno - znaš da postoji pravilo zbog kog ćeš biti najstrože sankcionisan i ti to ipak uradiš - prijatelju nema šta dalje da diskutujemo, izvoli napolje.
Mozda mu je samo rekao "dobro si odigrao, mogli bi na pice posle ali da ne vide kamere da sam ti ovo rekao" 😉
I messi je to koristio cesto i milion drugih igraca (da ne kazemo da se oduvek koristi to se zna jer smo svi igrali fudbal od malena)

Plasi me koje ce sledece pdavilo da uvedu, mislim da je izuzetno mala granica da ce ili da uniste svaku draz ili nece 🙂

@DukeLander vidim da izbegnu bilo kakvu sumnju oko vredjanja, rasizma ili slicnog. Ispada Vinicous legenda jer je on bio presedan za ovu odluku. Zakljucak je da je danas i pametno i isplativo biti kukavica, placljivko i slicne osobine 🙂

@nikolapfc89 i ne zaboravi hydration break sto su uveli, ako hocemo realni da budemo

Pre tog cirkusa mi je Vinisius i bio ok posle toga navijam uvek da njegovi izgube. Ok za pravilo i ne treba da ae kriju usta lepo ako imaš sta reci ako nemaš ćuti. Ali ono trčanje ka učiteljici...učiteljice učiteljice rekao mi je da sam majmun. Ništa ga ja ovde ne vredjam to je rekao sudiji a i njemu onaj mali iz Benfike.

Mozda mu je samo rekao "dobro si odigrao, mogli bi na pice posle ali da ne vide kamere da sam ti ovo rekao" 😉
I messi je to koristio cesto i milion drugih igraca (da ne kazemo da se oduvek koristi to se zna jer smo svi igrali fudbal od malena)

Plasi me koje ce sledece pdavilo da uvedu, mislim da je izuzetno mala granica da ce ili da uniste svaku draz ili nece 🙂

@DukeLander vidim da izbegnu bilo kakvu sumnju oko vredjanja, rasizma ili slicnog. Ispada Vinicous legenda jer je on bio presedan za ovu odluku. Zakljucak je da je danas i pametno i isplativo biti kukavica, placljivko i slicne osobine 🙂

@nikolapfc89 i ne zaboravi hydration break sto su uveli, ako hocemo realni da budemo
Možda mu je rekao čak i to i plus da još ima prelepe oči - svejedno pravilo kaže da se to ne sme i da će biti sankcionisano i tu se čitava priča završava.
I ne vidim čemu priča da je neko bilo šta radio x puta pre y godina ako je uvedeno ili izmenjeno pravilo kojim se to zabranjuje?
Btw možemo da otvorimo i diskusiju jel kukavica onaj ko je prijavio potencijalni uvredu ili je to ipak onaj ko govori nešto tako da pokriva usta tako da se ne vidi šta kaže ali smatram da je tek to bespredmetno raditi tako da bolje da ne...

Cim ljudi odobravaju ovako nesto, prolazi im, sto vidimo i ovde. Fudbal se ionako srozao na najnize grane poslednjih godina, treba fudbalerima da obuku baletske haljinice, jer za bolje ni nisu, uplakane devojcice.

Bilo bi zanimljivo da neki fudbaler u slobodno vreme vezba trbuhozborstvo, pa kad dobro uvezba da isproba na terenu.

Nego, jel ima neki dobar sajt sa "extended highligts"? Nasao sam australijski SBS, ali me smara malo koriscenje VPN-a. Neko je spomenuo da ima na arena sport YT kanalu, ali je bez komentatora.

Pa zašto onda muškarčine sakrivaju usta dok nekom nešto govore, neka budu face i neka nekom u lice kažu da je "crni majmun"...
Da se razumemo, ne branim ja uopšte Vinisijusa, čak sam više puta rekao šta mislim o Neimarovom, njegovom i njima sličnim foliranju i pokušajima da na prevaru nešto dobiju i da ih uopšte ne volim ali tek ne volim one koji bi nekom nešto da kažu a to čine tako što kriju usta i posle kažu "ma ne nisam ja nikog vređao, časna Titova pionirska"...

Poslednja izmena:
Cim ljudi odobravaju ovako nesto, prolazi im, sto vidimo i ovde. Fudbal se ionako srozao na najnize grane poslednjih godina, treba fudbalerima da obuku baletske haljinice, jer za bolje ni nisu, uplakane devojcice.
Sad i ti...
Prvi bi uleteo da izlomis igraca koji spominje familiju tvom sinu na terenu, i ja za tobom vrv.
U sportu takve stvari ne treba da postoje i to je odavno trebalo uvesti.

Sad i ti...
Prvi bi uleteo da izlomis igraca koji spominje familiju tvom sinu na terenu, i ja za tobom vrv.
U sportu takve stvari ne treba da postoje i to je odavno trebalo uvesti.
Toga je uvek bilo, ko gubi, taj se ljuti. Igrao sam dovoljno dugo fudbal u "beton" ligi da znam kako to ide. Najlepši deo je bio kad jure sudiju lopatama i vilama. 😁

Moj kolega sa faksa je sudio u tim ligama i kaže da prvo što uradi kad dođe na meč jeste da osmotri okolni teren i sagleda sve moguće pravce za potencijalno bekstvo te napravi plan A i backup plan B.
Jednom je sudio mlađim kategorijama Železnika kada su mu na poluvremenu prošla dvojica mrgalja i rekla "Pozdravio te Jusa (Bulić) i rekao da bi bilo lepo da njegovi klinci pobede".

Da je samo u mlađim kategorijama... bilo je lepo i da Obilić pobeđuje te godine. 😄

Nazad
Vrh Dno