Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Što se tiče ove utakmice "regularno" su dobili, sem što naturalizacijom igrača postaje kao da igraju klubovi. Čim je ušao Vargas, Sow, Manzambi, stvara se prednost na terenu, jer takvih igrača nemaju reprezentacije, pogotovo ove iz Ex-Yu. Na kraju svaki od tih golova je išao preko njih.
Koliko taj tip igrača fali najbolje pokazuje Španija, koja je morala uzeti Yamala i Williamsa.

Kako je onom pukla noga? Nije mi jasno. Kao da je zakopao nogu, a ovaj fino malo jače krenuo nogom.

Što se tiče ove utakmice "regularno" su dobili, sem što naturalizacijom igrača postaje kao da igraju klubovi. Čim je ušao Vargas, Sow, Manzambi, stvara se prednost na terenu, jer takvih igrača nemaju reprezentacije, pogotovo ove iz Ex-Yu. Na kraju svaki od tih golova je išao preko njih.
Koliko taj tip igrača fali najbolje pokazuje Španija, koja je morala uzeti Yamala i Williamsa.
"Morala uzeti"...............Yamal i Williams su obojica rodjeni u Spaniji. Isto vazi za sve crnopute svajcarce i albance/kosovare. Svi rodjeni tamo, sto ne bi igrali za tu zemlju koja im je dala sve? Mi nemamo veliku imigrantsku zajednicu jer niko ne zeli da dodje ovde sem ko mora pa necemo ni imati kvalitetne igrace stranih korena da proberemo za reprezentaciju . Ksenofobi mogu biti zadovoljni time

Poslednja izmena:
Jučerašnje utakmice opet pokazale da spore ekipe nemaju šta da traže na SP. Bosna i Češka možda najgori fudbal igraju. Ono što je Bosna igrala juče oduzima mnogo energije i moraš biti koncentrisan 100 minuta maksimalno i imati energiju da istih tih 100 minuta odigraš na najvišem nivou. Bosna nije imala nijedno ni drugo.
Šteta za Južnu Koreju, zaslužili su nerešeno bar, ali greške se skupo plaćaju. Večeras igra SAD, mislim da će biti utakmica vredna gledanja. Još uvek nisu dostigli nivo igrača koji igraju kao na džojstik, ali imaju odlične akcije, tečnu igru i dobre igrače. Očekujem da Maroko udavi Škote i dobije sa 1:0 na kraju. Turska Paragvaj verovatno tvrdo do kraja, juri se to treće mesto za prolaz. Brazil ako ne umuva bar 3 komada Haitiju, može da se pakuje slobodno.

"Morala uzeti"...............Yamal i Williams su obojica rodjeni u Spaniji. Isto vazi za sve crnopute svajcarce i albance/kosovare. Svi rodjeni tamo, sto ne bi igrali za tu zemlju koja im je dala sve? Mi nemamo veliku imigrantsku zajednicu jer niko ne zeli da dodje ovde sem ko mora pa necemo ni imati kvalitetne igrace stranih korena da proberemo za reprezentaciju . Ksenofobi mogu biti zadovoljni time
Inače rođeni brat od Williamsa igra za Ganu, tako da možeš kako hoćeš, isto Yamal i Maroko, odusevljeni su sa njim tamo.
Šta sutra predstavlja problem za ove strance iz naših klubova, imaju pasoše pa da sastavimo ekipu, žive, rade kod nas, ko da je bitno kako se ko preziva.
Najbolji prikaz toga su OI i košarka, kada Ameri moraju da posude i Embida da bi nas dobili.

Poslednja izmena:
Rečeno je da su i Jamal i oba brata Vilijams rođena u Španiji. Sve je regularno, nema nikakve naturalizacije. Recimo Andrej Stojaković ima pravo da igra i za Srbiju i Grčku, ali se još nije odlučio. Stariji Vilijams se odlučio za Ganu, ništa neuobičajeno ili vredno čuđenja. U svetu migracija takve situacije će biti sve češće. Niti je Niko manji Španac od nekog tamo Fernandeza, niti je Injaki manji Ganac od nekog tamo Kunta Kintea.

Generalno se slažem sa tobom mada nije baš ni da su svi oni rođeni tamo jer je npr. Đerdan Šaćiri rođen na Kosovu, Embolo i Mvogo su rođeni u Kamerunu... Lično mi ne smeta previše to što im je reprezentacija prepuna migranata jer su oni ipak u najvećem broju i rođeni u Švajcarskoj ali mi je malo glupo kada jedan brat igra za jednu a drugi za drugu reprezentaciju (Niko i Nikako Vilijams, Granit i Taulant Džaka etc)...

Ne znam, meni se onda gubi smisao reprezentacije, mislim , za većinu država se može reći da su to pre klubovi a ne reprezentacije. Dovedeš kojekoga, daš državljanstva i kao imaš reprezentaciju. Ti šiptari koji igraju za švajcarce, su šiptari, nisu švajcarci i nikada neće biti, komotno se može reći i za mnoge druge.
Ali, bitan je uspeh, da se zaradi lova, da li imaš zaista talentovane likove u svojoj zemlji, nema veze, realno, koga briga, fudbal je samo lova i to je to.
Pogledaš KK zvezdu i partizan, k'o da gledam NBA, kako da se neko naš probije kroz sve to? Jako teško. Aj, poneki stranac, da se pokupe fore, osveži igra, ali da ti prva postava bude inostrana, ono, meni to nije to.
Možete da me zovete i ksenofobom, kako god, uvek ću podržavati naše igrače, naše talente pre nego nekog Mobutua, Džeksona ili šta već.

Uveo bih ja da mora tri kolena unazad da su ti rodjena u zemlji, pa onda da mozes da igras za reprezentaciju.. Gde su ti preci tu ti je poreklo, Dzaka nikada nece biti Svajcarac, mozda tek njegovi unucici.

Mi nemamo genetiku za moderan fudbal, motorika nam je takva kakva jeste i ne mozemo da se merimo sa Afrikancima.
Jel ste videli Cesku i Bosnu juce, kao da smo gledali nasu reprezentaciju?

Ako je neki Sudanac rođen u Srbiji, živeo u Srbiji, školovao se u Srbiji i zna puno toga o toj zemlji apsolutno ne bih imao ništa protiv da igra za reprezentaciju Srbije ali sam definitivno protiv toga da poput nekih za košarkaške reprezentacije zemalja igraju igrači koji sa tom zemljom nemaju nikakvih dodirnih tačaka i ne samo što nisu čak ni igrali tamo već ne bi znali tu državu ni da nađu na karti i takve "usvojene" ne bih nikad želeo da vidim u našem dresu.

I kod nas postoji situacija kao kod braće Williams. Tijana i Dajana Bošković, jedna igra za našu odbojkašku reprezentaciju a druga za reprezentaciju BiH. Ako neko vuče poreklo iz druge države i oseća se kao njihov državljanin, što da ne. Ali bez naturalizacije kao npr. kod rukometne reprezentacije Katara kada su 2015. od 17 igrača imali samo 4 iz Katara.

Niti je Niko manji Španac od nekog tamo Fernandeza, niti je Injaki manji Ganac od nekog tamo Kunta Kintea.
Misliš Niku se deda borio u Španskom ratu kao i Fernandezov pa su egal Španci. Daj druže kako može neki migrant da bude isto Španac kao i neko kome su preci tu vekovima. Nemam problem sa mućkanjem repke ali sa ovime se ne slažem uopšte. Možda na papiru i pasošu su jednaki ali po nasledju nikako nisu jednaki.

Mi nemamo genetiku za moderan fudbal, motorika nam je takva kakva jeste i ne mozemo da se merimo sa Afrikancima.
Jel ste videli Cesku i Bosnu juce, kao da smo gledali nasu reprezentaciju?
Ne bih se složio. Pre bih rekao da se kod nas malo pažnje pridaje fizičkoj kondiciji, pripremi. treninzima...

Ako među ragbistima imaš lika od 2m i 100kg+ a koji je posle silnih treninga uspeo da trči 100m za ispod 10s, onda se tu genetika manje pita. Dakako, afrikanci su po tome ispred.

kud vi odoste... vratimo se na utakmice ovog svetskog prvenstva u fudbalu

samo "malo" se otislo van teme 😀

Da li je neko pratio SAD reprezentaciju skoro? jel ima smisla gledati utakmicu sa australijom ili je neki amaterizam u pitanju?

Pa dobili su prvi meč sa 4:1 i to Paragvaj, što će reći da nisu baš totalni amateri - na stranu to što su igrali zapaženo i na prethodnim kontinentalnim takmičenjima.

1000016956.webp

Zaspah sinoc ... Jel pokusala Koreja nesto od 50 minuta pa nadalje ? Navijam za njih da osvoje 🙂

samo "malo" se otislo van teme 😀

Da li je neko pratio SAD reprezentaciju skoro? jel ima smisla gledati utakmicu sa australijom ili je neki amaterizam u pitanju?
Igralinsu jedan od lepših fudbala na ovom SP.

Što se naše priče tiče kod nas su po napadima i krilima u orvenstvu pretezno afrikanci. Tako da ukoliko ne prisvojimo neke od nih ne piše nam se veselo. Koliko god afrikanac u našoj reprezentaciji mi para uši neminovno je.

Misliš Niku se deda borio u Španskom ratu kao i Fernandezov pa su egal Španci. Daj druže kako može neki migrant da bude isto Španac kao i neko kome su preci tu vekovima. Nemam problem sa mućkanjem repke ali sa ovime se ne slažem uopšte. Možda na papiru i pasošu su jednaki ali po nasledju nikako nisu jednaki.
Rođen je tamo, ima državljanstvo, kraj. Krvna zrnca neću i ne želim da brojim. Pominjao sam već cara Dušana. Šta je sledeće, ukinuti pravo glasa svakome kome deda nije učestvovao na Kolubarskoj bici? Ili Špancima koji su u tom pomenutom ratu bili na strani fašista/komunista oduzeti državljanstvo?
Hoćemo i Srbima iz Republike Srpske da osporimo Srpstvo jer su im se preci u prvom svetskom ratu borili na strani Austrougarske?
Dakle, ako si rođen u Španiij, imaš španski pasoš, legitiman si za repku kao i sveki drugi Španas. Kakvo nasleđe kakvi bakrači.

U jednom kafiću, sto za stoni fudbal, iznad stoji natpis "ustupite mesto boljima". Ne znaš da igraš, to je to, kraj.
Neka afrička zemlja treba da bude šampion i zdravo, zaslužili su, ko ne zna da igra neka bude deseti ili neka se ne kvalifikuje uopšte.
Ovo ostalo bih komotno podveo pod varanje.

Inače, onaj mali što je dao go za bosnu, čim je ušao, kada sam mu video pogled, rekoh, ovaj može da zabije gol, i ne da ga je zabio, jedan od boljih golova koje sam skoro video.
I sa kanadom mi je bila solidna utakmica, nisam neki stručnjak, niti volim fudbal, ali volim da bacim pogled na autsajdere, malo da se razbije šablon, neka se namuče bogatuni.

Ne pratim mnogo fudbal, znam da nisu kanađani nešto, ali sam kontao da su ipak trenutni favoriti, onako subjektivno.

Zaspah sinoc ... Jel pokusala Koreja nesto od 50 minuta pa nadalje ? Navijam za njih da osvoje 🙂
Ja te noćne ni ne pokušavam da gledam. One od ponoći ako je baš dobra izdržim do kraja, većinom već na poluvremenu zadremam.

Imaš na Arena YT kanalu sve utakmice sažete, najzanimljiviji detalji, oko 10 min u proseku. Ustanem, i uz kafu pogledam šta je bilo noću na repertoaru.

U vezi Bosne protiv Svajcarske, Barbarez je veliku gresku napravio sto je u tim ubacio Dzeka koji nije ni igrao protiv Kanade a poslednji gol je postigao tamo marta meseca. Lukic koji je bio najbolje ocenjeni igrac protiv Kanade i strelac gola je usao cetiri minuta pre kraja utakmice. Dzeko ima 40 godina, Lukic 27. Nazalost, vecina trenera balkanskih reprezentacija nije dorasla zadatku, mada toga ima i kod drugih (primer Portugala).

U vezi Bosne protiv Svajcarske, Barbarez je veliku gresku napravio sto je u tim ubacio Dzeka koji nije ni igrao protiv Kanade a poslednji gol je postigao tamo marta meseca. Lukic koji je bio najbolje ocenjeni igrac protiv Kanade i strelac gola je usao cetiri minuta pre kraja utakmice. Dzeko ima 40 godina, Lukic 27. Nazalost, vecina trenera balkanskih reprezentacija nije dorasla zadatku, mada toga ima i kod drugih (primer Portugala).
Nije toliko laka situacija... Demirovic je igrao obe (ne cele izgleda) ali po meni slab igrac, posebno sa onim promasenim zicerom u prvoj utakmici, i dalje se nerviram kad se setim 😀

Demirovic jeste u obe utakmice bio slab. Ako je vec hteo nesto da menja, Barbarez je trebao da krene sa Lukic-Dzeko ili Lukic-Demirovic, nikako Dzeko-Demirovic.

Nazad
Vrh Dno