Šta je novo?

AMD B550 ploče

Nisam pratio pa mi treba pomoc.
Kada sam sastavio konfiguraciju iz profila (kasnije samo zamenjena graficka) uradio sam update biosa. Ne secam se ali da kazemo da sam posle toga uradio jos jednom kad je izasla nova verzija, ali to je bilo 2023 ili najkasnije 2024.

Da li ima potrebe stavljati novi bios na plocu, vidim da ima verzija iz 2025 i 2026

Iskreno, mrzi me posle opet da se bakcem sa PBO, klokovima, bustovima i podesavanjima.
Ali uradicu upgrade ako je pozeljno iz nekih razloga, pa dajte savet.

snimis profil, pa import posle update. najvise zbog AGESA optimizacija, new features neces dobiti. Sumjam da moze biti gore. Mozda ima nekih security patches, i zbog toga ne skodi staviti

jako tesko da ce profil da radi na novom bios u to mozda ima na novijim plocma na starim nema pogotovo kada se menja AGESA a

ne radi import kad je nova verzija biosa, najlakse slikati bios i posle rucno podesavati sve

Da, tako bih i uradio, slika i posle da se namesti isto.
Ali ako su samo neke security patches, onda odustajem.
To je PC samo za gaming i multimediju, ako nema koristi za performanse ili nesto korisno, necu da se drndam.

A trenutno mi deluje da necu da menjam CPU jos par godina. Videcu sta ce da donese nova serija Ryzena, ali sumnjam da ce da me natera na upgrade

Ja sam bas dugo ostao na AGESA 1206c jer sve novije verzije BIOSa imaju bug- kada koristis CO ili LLC podesavanja za procesor, nakon budjena iz sleep-a napon za vCore ne bude isti, ili bude nizi ili visi za neku vrednost u mV.

Nazalsot, novije verzije BIOSa imaju neke ispravke koje su mi trebale, pa sad vise ne koristim sleep

ja nikada nisam koristio sleep na desktopu. ni na windowsu ni sada na linuxu

Nazad
Vrh Dno