vidovdanac
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 30.05.2018
- Poena
- 95
Još kad bismo prestali da se bavimo temom "EV - za i protiv", bilo bi super...
EV nije za svakoga i ne isplati se svakome. Ima brdo faktora. Nadam se da će se ljudi sa tim pomiriti što pre kako ne bih više besumučno čitao i skrolovao ovu temu u nadi da ću naleteti na nešto korisno/zanimljivo.
EV nije za svakoga i ne isplati se svakome. Ima brdo faktora. Nadam se da će se ljudi sa tim pomiriti što pre kako ne bih više besumučno čitao i skrolovao ovu temu u nadi da ću naleteti na nešto korisno/zanimljivo.
Taj punjač je u vlasništvu železare (tačnije HBIS Grupe), ali je bio besplatan za sve. Taksisti su se punili besumučno, naprave red od 3,4 sata, pa im je verovatno to dozlogrdilo. Bila je informacija da su od januara zatvorili punjač samo za potrebe firme, ali ga vidim sad u Charge&Go aplikaciji. Logično je da nema nikog kad se punjenje naplaćuje po minutu + Charge&Go ima svoj novčanik koji moraš prvo da dopuniš (2000 ili 3000 je minimum, ne sećam se sad već). I ja ih izbegavam.Imam jednog drugara iz Smedereva, priča mi za neki punjač kod železare koji je do skoro bio besplatan (nije tesla svakako) a sad je to preuzeo valjda charge&go (ako sam zapamtio). Navodno od kad je tu počelo naplacivanje, nije ni jednom video da se nekome tamo puni auto a do tad je viđao svaki put kad prodje nekoga zakačenog. Logično.
Auto puniš ili iz solara direktno kada je sunčano ili noću iz mreže.A ima li neko iskustva sa solarima i punjenjem automobila na taj način... znači ne interesuje me ugovor sa državom tj EPSom jer su opet nedavno promenili uslove i ide se ka tome da mogu da naplaćuju struju po negativnoj ceni kad je imaju previše 🙂