Jako diskutabilo. Ja nisam nasao za sebe auto kome je pala cena za 50% za 2 godine. Niti sam nasao povoljan auto do 5 godina starosti.Ne o Srbiji, mi nismo relevantni, da ne kazem da smo smesni kao trziste. Pricam o Evropi.
Jako diskutabilo. Ja nisam nasao za sebe auto kome je pala cena za 50% za 2 godine. Niti sam nasao povoljan auto do 5 godina starosti.Ne o Srbiji, mi nismo relevantni, da ne kazem da smo smesni kao trziste. Pricam o Evropi.
Видео сам и ја да су повољни, имају баш танак домет, а можда и неке проблеме, нисам се пуно занимао. 300 километара WLTP зими и по брдима и тешким условима домет можда падне и на испод 200 а то је превише танко за главни велики ауто. За ђирање по крају могу и Zoe да купим.Audi etron, etron GT
Da. Etron koji ima nagruvanu cenu i probleme da ne mozes da ga vozis vise od 200 metra u rikverc jer propusti semering.Ne znam koji auto konkretno si trazio, deprecijacija nije ista za svaki auto - ali recimo Audi etron, etron GT, Q4 izgube i vise od 50% za par godina. Jeftiniji modeli za koje vlada veca zainteresovanost (zbog kupovne moci) naravno sporije gube na vrednosti, ali skoro nijedan ne sacuva vise od 70% vrednosti nakon samo godinu dana.
I sam sam gledao oglase i potvrđujem komentar iznad.Upravo gledam da kupim neki od tih 2 godina starih koji se prodaju za 50% cene i nema ni jedan. Nema čak ni jedan 2 godine star. Ili dosta stariji, ili novi. To je izbor trenutno.
Najmanji problem su dobosi, zapravo i nisu problem uopste, rekuperacija svakako snosi najveci deo kocenja. Osim dometa, problemi su upravljivost i manevrisanje, narocito kod vecih auta koji nemaju pogon na sva 4 tocka, vec samo na zadnjim - Etron, Q4, ID4 su blago receno ocajni u voznji, druge vece bez AWD nisam probao.Na svakom Q4, ID.3, ID.4, ID.5 su nazad dobosi.
Ne mora biti ako se tako mapiraju pogon i invertor.Problem kod EV je velika snaga i instant obrtni momenat, zato i jesu AWD najbolji za voznju, da se ta snaga rasporedi.
Sad se sam premesti u temu samovozeći automobili.. 😉![]()
Exclusive: Tesla presented misleading ‘Full Self-Driving’ safety data to European regulators
In its efforts to secure European approval of its “Full Self-Driving” (FSD) system, Tesla has presented self-published safety statistics to regulators in Sweden and the Netherlands that independent traffic-safety researchers have said amount to misleading marketing.www.reuters.com
Ko bi reko.
![]()
Exclusive: Tesla presented misleading ‘Full Self-Driving’ safety data to European regulators
In its efforts to secure European approval of its “Full Self-Driving” (FSD) system, Tesla has presented self-published safety statistics to regulators in Sweden and the Netherlands that independent traffic-safety researchers have said amount to misleading marketing.www.reuters.com
Ko bi reko.
Sad se sam premesti u temu samovozeći automobili.. 😉
Oglasio se očigledno onaj koji je makno lovu.Netačno, čak je i sam ministar transporta holandije rekao da Reuters lupeta:

Ali ne u ovoj temi?!Hajde da se zadržimo na tehničkim detaljima autonomne vožnje, novim iskustvima i praćenju propisa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari