Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2026) - FAQ u prvoj poruci

Do sada mi je svaka CN pošiljka od statusa "Arrived at linehaul office, Flight arrived at BEG" u roku od maksimalno dva dana dobijala status "Import clearance success" i onda narednog dana donosio Post Express kurir paket.

Sada imam jedan kojem status "Arrived at linehaul office, Flight arrived at BEG" stoji još od 5. 6. 2026. Da li je neko imao sličnu situaciju ili da je eventualno i duže čekao?

U međuvremenu sam poručivao i neke druge CN pošiljke koje su sve stigle pre ove, a naručene kasnije.
Isto je i kod mene, isti datum. Još uvek čekam.

Potvrđujem da se konačno pomerila pošiljka od 5.6.

Hajde da pitam mozda neko ima neko pametan predlog ili savet
Sobzirom da se ove CN pošiljke sa statusom PJ......RS čuvaju samo 5 dana a godišnji odmori su u toku šta raditi ado pošiljka pristigne
kada sam odsutan.
Pitao sam u Pošti i kažu da je njihova obaveza a vrate pošiljku nakon što istekne rok čuvanja od 5 dana 😠

Hajde da pitam mozda neko ima neko pametan predlog ili savet
Sobzirom da se ove CN pošiljke sa statusom PJ......RS čuvaju samo 5 dana a godišnji odmori su u toku šta raditi ado pošiljka pristigne
kada sam odsutan.
Pitao sam u Pošti i kažu da je njihova obaveza a vrate pošiljku nakon što istekne rok čuvanja od 5 dana 😠
Ako planiraš odmor onda poruči na drugo ime i adresu da stigne, barem sada kada su odmori. To ti je najsigurnije.

Oni to vode kao domaću pošiljku , zvati Feliks logistc
Tačno tako, ali šta ima Felix sa time, mislim da rešenje treba tražiti u Pošti.

Ako planiraš odmor onda poruči na drugo ime i adresu da stigne, barem sada kada su odmori. To ti je najsigurnije.

znam da je to najbolje, ali sada šta je tu je, sobzirom da pošiljke kasne i čekaju na aerodrmu tačno ce neka stici kada ne budem tu..

Ne samo što kasne dok ih feiliks pokupi s aerodroma i naplati pdv, vec kasni i preuzimanje od strane pošte, jer su i kod njih krenuli odmori, pa ispadne još duže čekanje.

Do sada mi je svaka CN pošiljka od statusa "Arrived at linehaul office, Flight arrived at BEG" u roku od maksimalno dva dana dobijala status "Import clearance success" i onda narednog dana donosio Post Express kurir paket.

Sada imam jedan kojem status "Arrived at linehaul office, Flight arrived at BEG" stoji još od 5. 6. 2026. Da li je neko imao sličnu situaciju ili da je eventualno i duže čekao?

U međuvremenu sam poručivao i neke druge CN pošiljke koje su sve stigle pre ove, a naručene kasnije.
Kod mene je isto ,od 12.6 ,arrived to BEG.Ranije je bilo dosta brže.

Sta je sa ovim AP pa samo brojevi na AE?
U pitanju je vise stvari u jednom paketu
Evo ga presla je u CN pa brojevi bez slvoa na kraju, da li se moze pratiti preko sajta poste za sada nema nista.
Pre 2 dana flight has taken off.

Kod mene je jedna AE pošiljka stigla 15.6,danas preuzeta,druga je stigla 12.6 i još stoji status BEG aerodrom.Ko tu nadgleda kada se šta preglada po redosledu sletanja na BEG boga pitaj.

Da li je moguće da niko osim mene nije imao problem sa pošiljkama sa MKD regionom? Naručivao xx puta, ali poslednje dve nisu stigle (naručene početkom aprila i maja)
Za prvu sam se žalio Aliju da mi nije stiglo, tražio ponovno slanje ili refund, oni tražili "dodatne dokaze" i zatvorili mi porudžbinu. I to LED napajanja iz FCOB zvanične prodavnice.
Za drugu ne otvaram nikakvu žalbu, posto očekujem isti ishod. Isto MK broj
MK000297511R.
Ispada da su oni stvarno poslali u Makedoniju?

Da li je moguće da niko osim mene nije imao problem sa pošiljkama sa MKD regionom? Naručivao xx puta, ali poslednje dve nisu stigle (naručene početkom aprila i maja)
Za prvu sam se žalio Aliju da mi nije stiglo, tražio ponovno slanje ili refund, oni tražili "dodatne dokaze" i zatvorili mi porudžbinu. I to LED napajanja iz FCOB zvanične prodavnice.
Za drugu ne otvaram nikakvu žalbu, posto očekujem isti ishod. Isto MK broj
MK000297511R.
Ispada da su oni stvarno poslali u Makedoniju?

Ako si u adresi stavio Makedoniju, onda jeste, sudeći po broju za praćenje, otišlo u Makedoniju. Ako je sve regularno i adresa je Srbija, onda je to nešto novo.

Standardno, samo region promenjen. Ulica, Niš, Serbia, Macedonia. Do sada jedno 20-ak porudžbina stiglo tako. Sada se razmišljam da li da naručujem bilo šta. Niti znam da li će stići, niti da li će biti refund ako ne stigne..

• Funny
Reagovanja: G17
Piše u praćenju da ti je to otišlo u Severnu Makedoniju i da se vraća nazad nakon neuspešne isporuke...

2026-05-21 16:42:03

[North Macedonia] Delivered to the central warehouse

2026-05-21 16:12:03

Customs clearance completed in North Macedonia.

U samoj adresi za slanje ne treba nigde da piše Makedonija.
Samo kod jezičkog podešavanja sajta odaberi region Makedonija, ostalo možeš engleski i USD/EUR.

Fenomenalno sam prolazio očigledno 🙂
Ko zna kada sam to promenio, sećam se jedino da sam menjao region, a ne i adresu.
Prepravio sam sada, hvala na sugestijama.

Taj kada sortira u Aziji, gleda samo koja je zemlja u pitanju na adresnici, njemu je svejedno koji su grad i adresa.

Е сад, да сам ја поштар у Македонији, оловком би подвукао Србија, прецртао Македонија, и пошиљка би стигла.
Али нисам.

Imam i ja jednu pošiljku sa alija poručeno 8 juna, broj je CN sa 11 cifara, koji ne može da se prati unutar Srbije.
Trenutno je u statusu "Your package arrived at local airport", sad ne znam da li se misli na Beograd ili Mađarsku.
Da li uopšte ima smisla proveravati u lokalnoj pošti, kad stigne obaveštenje da je stiglo tamo ili čekati poštara ?
U pitanju je Aliexpress Standard shipping.

Da li da se nadam da će ovo stići, ili ide nazad… od 19. evo do sad 22. ovaj poslednji status se ponalvlja, samo promene datum. Ide preko ovog TNT kurira…ko god to bio. Kao problem sa adresom.
IMG_1051.webp

Dve CN posiljke stigle na BEG 12.juna i ni makac od tada.
Obicno je paket u rukama za 2-4 dana od tada.

Poslednja izmena:
Zastoj je neki, i meni kao i kolegi odavde sa foruma su tako stajale od 5. juna, urucene tek pre neki dan.
I ja imam jos 2 od 12. juna, sa istim statusom, ne pomeraju se.

Nisam poručivao ranije s Temu-a, pa ako neko može da mi kaže dokle je ovo došlo i preko transfere ide sve, jel to oni isporučuju ili se menja nešto kasnije?

8444.webp

Nazad
Vrh Dno