Šta je novo?

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2026

Mislim da je ove godine u premijer ligi bilo crvenih kartona baš za ovakve startove.

Kad je bio ovaj start Mesija, u kom minutu da vratim da pogledam? Po slici deluje kao crveni karton, ali jedno je slika a drugo sta se stvarno desilo.

Dogovorio se sa ovim malim od Zidane-a, ovakve golove ne primas ni na terminu, kao maska ga zezala.

Za ovog malog Zidana se vidi da je dobio posao preko veze 😀

Za malog se vidi da je usvojen, pa je izvisio za fudbalske gene.

Idemo Argentinćani, majstor odmah 3 komada. Kako lagano odigrava pasove, odlicno je odigrao. Malo ga je više htelo videćemo sledeće utakmice.

Uh ovo je mogao da bude crveni... Iskreno, na granici je. Neverovatno da mu makar zuti nije pokazan?
Da, gledao sam jutros snimak. Namera nije postojala, to je očigledno i sve se desilo u žaru borbe. Žuti je mogao-morao da dobije zbog grube i nesmotrene igre.

Davali su se crveni za ovakve startove, neko je pomenuo Premijer ligu. Jesu, ali meni je to baš bez ikakve logike. Sudija mora da proceni da li je start bio nameran ili ne. Var može-treba tu da pomogne da sudija ponovo sagleda celu situaciju (što se u slučaju Mesija nije dogodilo 🤣).

Da, gledao sam jutros snimak. Namera nije postojala, to je očigledno i sve se desilo u žaru borbe. Žuti je mogao-morao da dobije zbog grube i nesmotrene igre.

Davali su se crveni za ovakve startove, neko je pomenuo Premijer ligu. Jesu, ali meni je to baš bez ikakve logike. Sudija mora da proceni da li je start bio nameran ili ne. Var može-treba tu da pomogne da sudija ponovo sagleda celu situaciju (što se u slučaju Mesija nije dogodilo 🤣).
Nema veze da li je bila ili nije bila namera . Ako je start okarakterisan kao grub , a jeste trebao je crveni karton . Sudio je Marčinjak i poznaje Mesija , zato mu nije dao , a da je sudio neki Arap , Japanac , ili neko slican on bi mu pokazao crveni i ako se zna da Mesi nije prljav igrac . Mislim da su i ovi iz Wara imali veliko postovanje prema Marčinjaku i da ga nisu zvali , moguce da je bila verbalna komunikacija , ali se nije videlo .

na prvoj utakmici prvenstva 3 crvena podeljena, što ne bi jedan Mesi, i to pri zalasku karijere, dobio crveni? pa Zidan je sa onim čuvenim crvenim završio karijeru

To baš ne može da se progleda kroz prste zar ne? Za razliku od ovog starta koji pola nas nije ni videlo. Ne mislim samo na Mesija već i na Mbapčeta i Ronalda... gledali bi im kroz prste na konto imena a možda bi neki sudija i našiljio pa im namerno dao ali teško

Crveni samo tako, kramponima na nezaštićeni deo noge iznad stopala. Sad kao Mesi pa nema veze, neka pokida mišić ili ligamente nekome. Ovde VAR reaguje i zove glavnog sudiju ako ovaj nije video.

Gledam Austrija - Jordan, ovo je tragikomedija sa VAR-ovima i gledanjem snimaka.

Ja opet nešto mislim da ce biti baš malo golova tu, 0-0 ili 1-0 za Engleze.

Ne bih rekao za Portugal da je sve jasno. Svi evropljani do sada su se mucili sa afrikancima.

To će i da presudi ako ga krene lagano ako ga ne krene i bude forsirao lako može Doktor Kongo da iskoristi to.

Naleteh malopre na ovaj podatak, neverovatno...

Jedan od najnevjerojatnijih detalja velike senzacije Zelenortske Republike protiv Španjolske krije se u rubrici koja često prođe ispod radara: prekršajima.
Na prvi pogled, već je sam podatak djelovao nestvarno: Španjolska je u utakmici napravila 10 prekršaja, a Zelenortska Republika samo - 1 (jedan).
I to u susretu u kojem su debitanti na Svjetskom prvenstvu 90 minuta odolijevali jednom od najvećih favorita turnira i branili se.
Daljnje istraživanje podataka, odnosno potvrda koju je objavila Opta, vodeća svjetska nogometna statistička organizacija, pokazalo je koliko je taj podatak zapravo povijestan.
Zelenortska Republika je s tek jednim napravljenim prekršajem postavila rekord Svjetskih prvenstava otkad se takva statistika prati, dakle od 1966. godine.
Drugim riječima, nijedna reprezentacija u jednoj utakmici Svjetskog prvenstva, barem prema dostupnim podacima od 1966., nije napravila manje prekršaja.
Zato ovaj remi nije fascinantan samo zbog rezultata. Zelenortska Republika nije “preživjela” grubostima, stalnim prekidanjem igre ili razbijanjem ritma. Preživjela je disciplinom, pozicioniranjem, koncentracijom i nevjerojatnom mirnoćom.

Nazad
Vrh Dno