Šta je novo?

Trčanje kao hobi/rekreacija/sport/izgovor za putovanja

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
20.jun Kula, večernja trka, 5 i 10km.

U julu Durmitor (fantastična trka) i Kopaonik (dovoljno dobra trka, do sada je bilo 7 i 15, od ove godine i 24km).

8.avgust, Sremska Mitrovica, prva ulična trka, isto večernja. Ovih dana će da izbace rutu, čekaju odobrenje od grada. Biće 7 i 21km.
Grad sa dobrim atletskim klubovima, pa se rekreativno trčanje tek poslednjih godina izborilo. Pozitivno sam se iznenadio brojem trkača koje sam sreo na keju.

Ja sam odlučio da napravim test i naručim sa Temu patike za trčanje. Izbor mi je pao na Onemix Cloudstep 10, model sličan Anta PG7 modelu koji već imam, a za nekog ko lagano trčkara kao ja ni ne treba ništa bolje. Patike mi stigle danas, broj 45 odgovara broju 45 kod svih normalnih proizvođača. Sad ostaje da istestiram kakve su za lagani džoging koji ja upražnjavam.

20260610_133929.webp

Link neki za njih?

20.jun Kula, večernja trka, 5 i 10km.

U julu Durmitor (fantastična trka) i Kopaonik (dovoljno dobra trka, do sada je bilo 7 i 15, od ove godine i 24km).

8.avgust, Sremska Mitrovica, prva ulična trka, isto večernja. Ovih dana će da izbace rutu, čekaju odobrenje od grada. Biće 7 i 21km.
Grad sa dobrim atletskim klubovima, pa se rekreativno trčanje tek poslednjih godina izborilo. Pozitivno sam se iznenadio brojem trkača koje sam sreo na keju.
Pre će biti da su klub(ove) iskulirali kad smo pre korone predložili da Mitrovica dobije svoj polumaraton. Dosta nas rekreativaca nastupa za AK Srem. A evo treću godinu imamo i planinarsko društvo Pokret, koje je jedno od najboljih u Vojvodini na treking trkama (posebno su juniori dobri). Međutim, u opštini nemaju sluha ni za atletske klubove, a kamoli za planinarsko društvo.

Da, video sam da devojčice iz SM kidaju na trail trkama u okruženju.

Organizacija jedne trke je ozbiljan poduhvat, pa se nadam da ga se prihvatila ekipa koja će da izgura događaj na način da sledeće godine može samo da raste.

Ja jesam rođen u SM, dolazim povremeno, ali nikada nisam tamo živeo, pa i poznajem relativno malo ljudi. U avgustu svakako dolazim na trku sa nekim društvom, samo da vidimo kako se ko uklapa u distance i datum trke.

Obećao sam da ću da ih operem pre slikanja, ali nije mi se dalo. Sad i potvrđeno najkvalitetnija patika koju sam do sad koristio za trčanje. Trenutno 1036.54km i u potpunosti sam ih vratio u rotaciju, jer nemam nikakav problem ni tokom treninga, niti sa oporavkom.

1781676674021.webp

1781676691415.webp

Patika nije jeftina, iako sam je ja dobro kupio, ali na kraju ispadne kao premium guma ko puno prelazi, na kraju kad se svedu računi, najjeftiniji km.

Kupih New Balance 1080 v15. Nikada goru patiku nisam imao. Onaj skromni Adizero Sl2 je izmislio patiku za ovo mekano, nestabilno đubre. Pih !!!

Nisam probao nijedne NB patike, ali zaista sam čuo dobre stvari o 1080. Možda ti samo ne odgovara model?

Ma imao sam 860V13 I bila je fenomenalna patika. Čim sam izakao jedne odmah sam kupio druge, toliko su mi bile dobre. Ovo bre nema nikakav odziv, kao da trčiš po jorganu.

Opisali su je slično tebi na runrepeat, ali energy return ima odličan. Trebalo bi da fino letiš u njoj kad je aktiviraš. To je u rangu patika sa pločom.

@Audio Sacekaj da prodju popusti pa na oglase 🙃
Vomero plus je isto bio na jakom popustu pre neki dan (vise nije) da sam se razmišljao da uzmem jos jedan par za sl godinu, ali sam se suzdrzao. Odlicna patika.

@nidza
Odradio 5k ispod 20 min na threshold treningu malo dodao gas nisam ni planirao nego sam se u tom trenutku osećao nikad jače
Užas vruće bilo muka mi bilo na kraju, nije to za ovo vreme već za proleće jesen, tad ću uz carbon patike ispod 19 min skoro sigurno
Puls išao do 188 mereno sa H10 ludilo...

Prilozi

• Screenshot_20260620_234359_Strava.webp
    Screenshot_20260620_234359_Strava.webp
    26.7 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20260620_234603_Strava.webp
    Screenshot_20260620_234603_Strava.webp
    8.7 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_20260620_234622_Strava.webp
    Screenshot_20260620_234622_Strava.webp
    20.4 KB · Pregleda: 32
Bravo, ja se još ne usuđujem, ali tu sam negde. Pametno raspoređen split.

Stigle Evo SL suprugi i meni. Njene utiske čekam, moji šta znam. Kad se obuva deluje kao dobra patika i okej je na prvo trčanje, ne žulja apsolutno ništa.

Sam odziv patike, osećaj (zasad, možda nije proradila) je u skladu sa ovom cenom koliko koštaju sad, 11-13k, preko toga je krađa. Mach X ekipica bih rekao da je mnogo bolji value za 14-16 koliko mogu da se ćape, na primer puta dva.

Stigle Evo SL suprugi i meni. Njene utiske čekam, moji šta znam. Kad se obuva deluje kao dobra patika i okej je na prvo trčanje, ne žulja apsolutno ništa.

Sam odziv patike, osećaj (zasad, možda nije proradila) je u skladu sa ovom cenom koliko koštaju sad, 11-13k, preko toga je krađa. Mach X ekipica bih rekao da je mnogo bolji value za 14-16 koliko mogu da se ćape, na primer puta dva.
Koji broj patika si uzeo evo sl, a koji mach x?
(Pokusavam da izracunam u glavi da li mi treba pola US broja veci ili ceo US broj veci za hoke.)

Koji broj patika si uzeo evo sl, a koji mach x?
(Pokusavam da izracunam u glavi da li mi treba pola US broja veci ili ceo US broj veci za hoke.)
Isto. Moguće da je Evo malo komotniji. U oba slučaja sam 1cm preko stopala.

Ja ni ne gledam te us eur brojeve na obući više uopšte.

Edit: Mach X1 i 2 su recimo slično komotni, X3 kao da je malo niži oko palca, imaj to u vidu.

X2 mi je i dalje najzabavnija patika do sad, a i fino traje, 566km, bolja je od novog Evo SL, ako se ova malo ne razmrda.

Свакако је боље купити у Ђаку нешто од та 2 кинеска бренда, него наручивати са Алија или Тему, то кад би било бројева (Тему).
Ја сам купио једне 361 за трејл, за око 8000, после су биле на још већем попусту и сад их нема, врв се продало .

Ima i na Temu zanimljivih modela. Ja sam tamo gledao daily trainer modele i najbolji su Qiaodan Wind 3 TR, Xtep 2000 km 5.0, Onemix Cloudstep 10, Bmai March 6. Ali cene su slične kao i cene Anta i 361 modela u Đaku. Ja sam imao kredite, pa sam ih iskoristio i kupio Onemix Cloudstep 10

Na Aliexpress je izbor dosta veći, a i što se tiče brojeva, lakše je naći na Aliexpress, ali Temu je zgodniji ako promašiš veličinu, pa treba da vratiš patike nazad.

Sasvim slučajno i neplanirano kupljene na rođendanu pre neki dan,saucony endorphin pro 4.Sad samo još da krenem da trčim 🤣IMG_20260609_211840.webp

Nazad
Vrh Dno