Šta je novo?

Trčanje kao hobi/rekreacija/sport/izgovor za putovanja

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
20.jun Kula, večernja trka, 5 i 10km.

U julu Durmitor (fantastična trka) i Kopaonik (dovoljno dobra trka, do sada je bilo 7 i 15, od ove godine i 24km).

8.avgust, Sremska Mitrovica, prva ulična trka, isto večernja. Ovih dana će da izbace rutu, čekaju odobrenje od grada. Biće 7 i 21km.
Grad sa dobrim atletskim klubovima, pa se rekreativno trčanje tek poslednjih godina izborilo. Pozitivno sam se iznenadio brojem trkača koje sam sreo na keju.

Ja sam odlučio da napravim test i naručim sa Temu patike za trčanje. Izbor mi je pao na Onemix Cloudstep 10, model sličan Anta PG7 modelu koji već imam, a za nekog ko lagano trčkara kao ja ni ne treba ništa bolje. Patike mi stigle danas, broj 45 odgovara broju 45 kod svih normalnih proizvođača. Sad ostaje da istestiram kakve su za lagani džoging koji ja upražnjavam.

20260610_133929.webp

Link neki za njih?

20.jun Kula, večernja trka, 5 i 10km.

U julu Durmitor (fantastična trka) i Kopaonik (dovoljno dobra trka, do sada je bilo 7 i 15, od ove godine i 24km).

8.avgust, Sremska Mitrovica, prva ulična trka, isto večernja. Ovih dana će da izbace rutu, čekaju odobrenje od grada. Biće 7 i 21km.
Grad sa dobrim atletskim klubovima, pa se rekreativno trčanje tek poslednjih godina izborilo. Pozitivno sam se iznenadio brojem trkača koje sam sreo na keju.
Pre će biti da su klub(ove) iskulirali kad smo pre korone predložili da Mitrovica dobije svoj polumaraton. Dosta nas rekreativaca nastupa za AK Srem. A evo treću godinu imamo i planinarsko društvo Pokret, koje je jedno od najboljih u Vojvodini na treking trkama (posebno su juniori dobri). Međutim, u opštini nemaju sluha ni za atletske klubove, a kamoli za planinarsko društvo.

Da, video sam da devojčice iz SM kidaju na trail trkama u okruženju.

Organizacija jedne trke je ozbiljan poduhvat, pa se nadam da ga se prihvatila ekipa koja će da izgura događaj na način da sledeće godine može samo da raste.

Ja jesam rođen u SM, dolazim povremeno, ali nikada nisam tamo živeo, pa i poznajem relativno malo ljudi. U avgustu svakako dolazim na trku sa nekim društvom, samo da vidimo kako se ko uklapa u distance i datum trke.

Nazad
Vrh Dno