Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Нема где да се оде у принципу, СББ-Јетел-МТС/Супернова-А1-остали небитни се преплићу у свим случајевима.

Sve se razumemo, nije kod svakog ista situacija, jedino moram malo da te ispravim, nije SBB prodat Yetelu, nego njihovom sadašnjem zajedničkom vlasniku, a to su ako se ne varam neke fine čike sa bliskog istoka.
Uz to sam dozvolio sebi da budem malo paranoičan i posumnjam da iza te kupovine stoji i interes još nekog, koga ovde neću pominjati, tako da sam odlučio da odem, pa šta bude.
Nedavno povećanje cene, samo mi je olakšalo odluku.
Aha, nisam upoznat sa time. Znam da je Yettel u vlasništvu PPF grupe (zapravo sam bio zaposlen u Yettelu, odnosno Telenoru pre nego što su odradili rebranding), ali ne znam da li se nešto menjalo od tad. Što se ostalog tiče, da ne dužimo - ali saglasan sam i podržavam odluku!

@blackmore1911
Ima ona stara izreka - ako vam je dobro, onda ništa...
Ja nikad nisam imao fantastičan internet jer preko koaks instalacje koju imam, nikad nisam bio ni blizu deklarisane brzine.
Stabilan je bio uglavnom, ali bilo je i prekida, kvarova, skoro redovno kad je nevreme, kao što i sam kažeš.
Suština je u onome što sam već pisao, a neki još ne mogu da prihvate, a to je činjenica da onaj SBB na kome sam i sam proveo skoro 15 godina više ne postoji.
Da je drugačije, možda bih i ostao, ali kad je vlasnik rešio da ga proda za skupe pare i defacto na taj način ugasi, jer se sad utopio u Yetel, ne mareći za nas korisnike, zašto ja treba da budem sentimentalan i plaćam tuđi ceh hiljadu dinara više mesečno.
Pokazali su nam na delu šta znači njihov lični interes, a ja sada pokazujem njima i novom vlasniku moj i idem tamo gde mi je povoljnije makar i za dinar, ako treba.
Kapitalizam bato ili što neko reče - nisu mi iz oka ispali.
Inače, prostor za pregovore postoji, mene nikad nisu hteli da počaste nekom naročitom ponudom kakve sam čitao ovde, pokušaj možda budeš bolje sreće...
Ono glavno što se promenilo kod SBB-a je da nema više povoljne cene ako nisi pod ugovornom obavezom. Prvo su uveli 300 din povećanja svakome kome istekne minimalni period korišćenja. Zatim su sa nekoliko povećanja cena i izbacivanjem najnižih paketa praktično naterali korisnike da biraju između visoke i najviše cene. Tako da se nikako ne isplati ostajati kad prođe tih 24 meseca, moraju se voditi pregovori kao u slučaju paketa za postpejd. Ranije si mogao godinama da budeš na starom paketu bez cimanja, sada će to biti sve ređa pojava.

Samo da javim, dobio poziv danas, jako ljubazna Jelena ponudila u startu 9 meseci po dinar, posle puna cena.

Nije mi se dopalo to što mi se brzina smanjuje sa trenutnih 500/250 na eon full paketu, na 300/150, pa sam upitao može li da se pređe na onaj NetTv premium paket, bez fiksnog telefona tj da ga izbace jer ga i ne koristim, kako bih zadržao postojeće brzine, reče da će proslediti upit i da će me zvati ujutru, taman i ja imam vremena da izvagam šta mi je najbolja ponuda.

Videh da ste pominjali da bez problema daju da se zadrže slotovi 5/3 za EON, a kakva je situacija sa Wifi Meshom, jesu li voljni da ga daju bez naknade?

Samo da javim, dobio poziv danas, jako ljubazna Jelena ponudila u startu 9 meseci po dinar, posle puna cena.

Nije mi se dopalo to što mi se brzina smanjuje sa trenutnih 500/250 na eon full paketu, na 300/150, pa sam upitao može li da se pređe na onaj NetTv premium paket, bez fiksnog telefona tj da ga izbace jer ga i ne koristim, kako bih zadržao postojeće brzine, reče da će proslediti upit i da će me zvati ujutru, taman i ja imam vremena da izvagam šta mi je najbolja ponuda.

Videh da ste pominjali da bez problema daju da se zadrže slotovi 5/3 za EON, a kakva je situacija sa Wifi Meshom, jesu li voljni da ga daju bez naknade?
Ja sam dobio WiFi Mesh kada sam u avgustu 2025. prešao sa EON Full na NET TV Premium + jer sam tražio i odmah su mi dali, bez plaćanja instalacije i mesečne rente.
Iskoristi ovaj trenutak da dobiješ i WiFi Mesh

Da li se pri ponudi 12 meseci trenutne cene potpisuje novi ugovor ili se samo produžava postojeći?

Jel kod tog novog mozes da biras paket Ako dobijes 9 ili 12 meseci za dz?

Trenutno imam neki nsmunjen, da znam da li bih izgubio nesto

Zavisi kakav si paket imao. Ja sam recimo na EON Full paketu i meni bi se brzine smanjile sa 500/250 na 300/150 na novom paketu tj ovom NetTvBasic+.

Možeš da biraš između tog NetTvBasic+ i NetTvPremium+ bez obzira koju ponudu dobio tj koliko god meseci po dinar dobio, e sad da li možeš da se prebaciš na neki paket bez fiksnog telefona, to ću javiti ovde sutra jer sam ja zatražio tu varijantu.

Ja sam podneo prošle nedelje zahtev za raskid, 8.6. eon van mreže, i rekli su mi da ću morati da platim majski račun i samo 8 dana juna ali imam uslugu i dalje, verovatno do kraja juna, takođe sve je sa portala nestalo osim računa za maj koji nije plaćen još.
Čudno su to rešili, da ima usluge i nakon raskida, ali korisnicima je super. A teško da ćeš platiti samo 8 dana juna. Pre će biti 15, sa uključenih 7 dana "otkaznog roka", ali videćemo. Ne bi me iskreno čudilo ni da naplate više, sve dok ima usluge, tj. dok im se ne vrati oprema (preko koje ima usluge), mada je kod vas van mreže situacija malo drugačija, jer nemate nužno opremu. Ja sam se još 1. juna raspitivao oko raskida (i uživo u poslovnici i preko telefona, tj. kontakt centra), ali sam zbog njihove neinformisanosti (vrteli su me) uspeo da podnesem zvaničan zahtev tek 5. juna, dok sam opremu vratio 12. juna. Očekujem da mi naplate 12 dana, ali lepo bi bilo kad bi naplatili samo 5, mada im je oprema bila raskačena i pre toga...

Ako postoji šansa da koriste infrastrukturu Supernove onda mogu da razmotrim to kao opciju.
Odgovoreno je već, ali da potvrdim i ja, kad mi je već ostalo u citatima: ne postoji, nažalost, ali valjda će se nekad i to promeniti.

Znam da je Yettel u vlasništvu PPF grupe (zapravo sam bio zaposlen u Yettelu, odnosno Telenoru pre nego što su odradili rebranding), ali ne znam da li se nešto menjalo od tad.
Došlo je do značajne promene pre oko godinu i po, o čemu se npr. ovde može pročitati na Yettelovom sajtu. A onda ovde o SBB-u.

Trenutno imam neki nsmunjen, da znam da li bih izgubio nesto
Svakako imaš pravo da zatražiš zadržavanje svake pogodnosti i dobre su šanse da će ti ih ostaviti. Samo znaj šta je nestandardno, da bi im naveo kad te pozovu.

Da podelim naše iskustvo.

Juče su nas zvali sa ponudom 6x50% na TV-Net bez fiksnog ili 8x1 na Tv-Net sa fiksnim. Kaže ono po 12x1 više ne nude. Rekli joj da zove sutra dok razmislimo.

Zvala nas danas, mi ostali pri tome da želimo 12x1 na šta god, ona kaže ne može. Na kraju reče da imamo do 30. juna rok da vratimo opremu.

Pošto su nam alternative A1 kućni 4G i Supernova antena, ostaćemo na SBB do kraja UO (januar 2026).

Napomena: Cene koje nude nisu one sa sajta, već te sa sajta +300 din.

Edit: dodata slika kalkulacije.
1781693210749.webp

Poslednja izmena:
Da podelim naše iskustvo.

Juče su nas zvali sa ponudom 6x50% na TV-Net bez fiksnog ili 8x1 na Tv-Net sa fiksnim. Kaže ono po 12x1 više ne nude. Rekli joj da zove sutra dok razmislimo.

Zvala nas danas, mi ostali pri tome da želimo 12x1 na šta god, ona kaže ne može. Na kraju reče da imamo do 30. juna rok da vratimo opremu.

Pošto su nam alternative A1 kućni 4G i Supernova antena, ostaćemo na SBB do kraja UO (januar 2026).

Napomena: Cene koje nude nisu one sa sajta, već te sa sajta +300 din.

Edit: dodata slika kalkulacije.
Pogledajte prilog 543276
Samo mi reci jesi li podneo zahtev za raskid ugovora pa su zvali, ili si se samo rasptitivao i najavio da ćeš podneti zahtev? Pitam zbog toga što kažeš da ćeš ostati do kraja UO, pa me zanima da li je ta opcija moguća ako si podneo već zahtev za raskid ugovora?

Da se i ja apdejtujem, jutros sam dogovorio nastavak saradnje na 9 meseci po dinar. Ne znam da li je moglo više, ali relativno skoro sam izašao iz promotivnog perioda 12 meseci po dinar tako da verovatno i nije.

Elem, pitao sam i da se prebacim na premium paket ali bez fiksnog telefona kako bih zadržao brzine interneta, kaže može, ali onda ide 6 meseci po dinar.

Pitao da ostanu slotovi za eon 5/3, može. Pitao za Wi-fi Mesh, može.

Sve u svemu, zadovoljan sam, ako tako može da se kaže.

Znači, ako ne vratiš opremu automatski se računa da si odustao od zahteva za raskid, ili ti to pretpostavljaš i samo ćeš tako da uradiš? Zar nisi već potpisao nešto, neki papir dobio od njih?

Moja gospodja mi ponudila 8, kaze ona ne moze nikako 9 I 12....

Kojim putem do 12? Da podnesem zahtev za raskid?

Ja sam podneo zahtev za raskid, zvali me posle 3 dana ponudili 8 meseci po dinar, 5/3 i to je to, ne može više meseci i čak ne može više ni da se traži net boost +100mbit. Prihvatio sam jer nemam drugu opciju na adresi, osuđen sam na SBB.

Da se i ja apdejtujem, jutros sam dogovorio nastavak saradnje na 9 meseci po dinar. Ne znam da li je moglo više, ali relativno skoro sam izašao iz promotivnog perioda 12 meseci po dinar tako da verovatno i nije.

Elem, pitao sam i da se prebacim na premium paket ali bez fiksnog telefona kako bih zadržao brzine interneta, kaže može, ali onda ide 6 meseci po dinar.

Pitao da ostanu slotovi za eon 5/3, može. Pitao za Wi-fi Mesh, može.

Sve u svemu, zadovoljan sam, ako tako može da se kaže.
Jesi li odabrao Basic+ ili Premium+?

Basic+, imaću manje brzine interneta nego što sam imao, ali mnogo mi je važnija stabilnost, a što se toga tiče, stvarno je bilo sve ok do sad.

Na kraju reče da imamo do 30. juna rok da vratimo opremu.
ostaćemo na SBB do kraja UO (januar 2026)
Pa jesi li nekako zvanično odustao od raskida? Koliko shvatam, nisi, a trebalo bi, jer će ti oni u suprotnom za sedam dana od zahteva raskinuti ugovor.

Pitam zbog toga što kažeš da ćeš ostati do kraja UO, pa me zanima da li je ta opcija moguća ako si podneo već zahtev za raskid ugovora?
Uvek može da se povuče, samo je pitanje koje su opcije, tj. mora li i to uživo ili može preko telefona (a bez prihvatanja ponude za zadržavanje).

Znači, ako ne vratiš opremu automatski se računa da si odustao od zahteva za raskid, ili ti to pretpostavljaš i samo ćeš tako da uradiš? Zar nisi već potpisao nešto, neki papir dobio od njih?
Racuna se da si odustao od raskida UO i da si pristao na promenu uslova ugovora .
Budući da provereno nakon sedam dana od zahteva zvanično raskidaju ugovor (nestaje, između ostalog, sa Moj SBB naloga), neće biti da je tako.

Pozdrav
Juna prosle godine sam zakljucio ugovor na 24m, stim da su prvih 12m bili gratis.
Prakticno znaci da od jula ove godine placam punu cenu paketa.
Da li ja ovakav ugovor mogu da raskinem zbog poskupljenja?

Naravno, jer je i tebi cena povećana, nema veze kad ćeš prvi put to da primetiš. Kod tebe pritom čak ni nema razlike, jer poskupljenje svakako kreće od jula, tako da bi odmah primetio, na prvom punom računu. Junski će ti biti po staroj ceni, kao i svima, ali on ti je svakako delimičan, jer će jedan deo pokriti promocija za dinar.

Naravno, jer je i tebi cena povećana, nema veze kad ćeš prvi put to da primetiš. Kod tebe pritom čak ni nema razlike, jer poskupljenje svakako kreće od jula, tako da bi odmah primetio, na prvom punom računu. Junski će ti biti po staroj ceni, kao i svima, ali on ti je svakako delimičan, jer će jedan deo pokriti promocija za dinar.
Hvala na odgovoru.
Uzgled, za ovo sam saznao jer me je agent iz a1 kontaktirao i rekao da imam pravo na raskid ugovora sa sbb i prelazak kod njih uz 6m gratis
Koje su to seme

Svakako svi znaju za poskupljenje (korisnicima piše na računima, to je najposredniji način obaveštavanja), a ostaje pitanje kako je taj agent znao za tvoj broj i to da si u SBB-u. Mada sve je moguće, neki agenti su slali ljudima poruke i na blef. Npr. znam neke kojima su tako stizale ponude za prenos mobilnih brojeva iz A1 u MTS, kad je bilo 15 meseci po dinar, a da ti korisnici uopšte i nisu u A1. Tako da ima i grešaka (iako je za mobilne lako proveriti u kojoj su mreži), ali nevezano za to ostaje pitanje kako tačno prikupljaju brojeve telefona.

Mora uživo da se u poslovnici odnese onaj papir koji ste dobili prilikom raskida UO. Tako je moje iskustvo sa redovnim pošto sam jednom odustao od raskida pa kasnije ponovo podneo zahtev za raskid pa morao da prođe opet procedu od 30 dana,sa ovim vanrednim ovde su pisane različite verzije. Najbolje da vidite u mojoj SBB aplikaciji šta vam piše po isteku tog roka što su vam dali za vraćanje opreme,pošto je tako bilo i meni sve dok nisam vratio opremu u onih dodatnih 7 dana za vraćanje iste,i to sad mnogi naglašavaju da im usluga i dalje radi. Kod mene je posle isteka 30 dana samo u mojoj SBB aplikaciji pisalo da više nemam aktivne usluge. A pošto još 5 dana nisam vratio opremu sve ostalo pa čak i eon aplikacije su i dalje radile čim sam vratio opremu taj dan još par sati mi je čak i dalje radile eon TV aplikacijia i onda sam i tu počeo da dobija obaveštenje prilikom menjanja kanala zanima vas ovaj kanal da okrene neki broj i da izabere pravi paket.

Pre dva meseca kad sam podnosio zahtev za raskid, radnica nije bila bas visprena, pa je izbrljala nesto i nije dobro zavela, i niko me nije zvao sa ponudom, jedva smo rascivijali sa korisnickom sluzbom i drugom radnicom...

Samo da javim da sam malopre opet naleteo na istu, sta ce biti, videcemo...🙄

i to sad mnogi naglašavaju da im usluga i dalje radi. Kod mene je posle isteka 30 dana samo u mojoj SBB aplikaciji pisalo da više nemam aktivne usluge. A pošto još 5 dana nisam vratio opremu sve ostalo pa čak i eon aplikacije su i dalje radile čim sam vratio opremu taj dan još par sati mi je čak i dalje radile eon TV aplikacijia
Aha, pa ovo tvoje iskustvo onda ukazuje na to da je kod njih standard da sve radi dok se ne vrati oprema. Džabe se onda čudimo što se to i sad dešava, ali ja to prosto dosad nisam znao, niti se sećam da je to ikada pominjano. No to je to, sada po pravilu nakon sedam dana od podnošenja zahteva nestane usluga sa aplikacije, što znači da je ugovor raskinut, tj. da nikako nije slučaj da nevraćanje opreme znači odustanak. Možda su sad tolerantniji u smislu da se oprema može vratiti i malo kasnije, samo da je do 30. juna, ali nakon toga bi bez problema i prava žalbe mogli da je fakturišu po punoj ceni, pa se ja s tim ne bih igrao. Treba se ipak držati onoga što je potpisano, ako smo tražili raskid, očekujemo i da se realizuje.

Samo da javim da sam malopre opet naleteo na istu, sta ce biti, videcemo...🙄
Valjda se dosad uhodala, hahah, pogotovu ovih dana, kada je sigurno imala dosta posla tog tipa.

Eon full duo, do februara sam koristio 12x1din. Podneo zahtev za raskid u nedelju, juče me zvala. Ponudila prvo 1god istu cenu, odbio. Ponudila 10 meseci po 1din, prihvatio.

1000020537.webp

Eon van mreze - danas vratio box. Niko nije zvao 7 dana. Eon app na mobilnom radi jos uvek. Videcemo do kada. Ostaje da se plati racun za jun i to je to.

Nazad
Vrh Dno