Šta je novo?

[A1] Kucni net

Za bolje rezultate minimum 4G CAT12 ruter, jer on ima 3CA, 4x4 MIMO i 256QAM u DL. I band lockovati na mid bandove 1, 3 i 7. Čak iako ti bazna stanica nekad zakine agregaciju 4x4 MIMO i 256QAM će uglavnom dati bolje rezultate iz jednog banda nego li neki CAT6/7 iz 2CA.

Za bolje rezultate minimum 4G CAT12 ruter, jer on ima 3CA, 4x4 MIMO i 256QAM u DL. I band lockovati na mid bandove 1, 3 i 7. Čak iako ti bazna stanica nekad zakine agregaciju 4x4 MIMO i 256QAM će uglavnom dati bolje rezultate iz jednog banda nego li neki CAT6/7 iz 2CA.
Prvo sam mislio da je problem u jacini signala te sam kupio ip65 kutiju i stavio ruter na tavan, stavio ga u bridge mode a “glavni” ruter mi je mercysus rm80x. Neda mi se davati jos para na ruter, te cu verovatno i dalje samo rucno udarati skriptu da mi odradi agregaciju. Jednostavno ne razumem zasto operateri “skrtare” na sirenju 5g mreze pa makar u prokletoj vojvodini gde je ravinca stotine kilometara i realno nema nekih prepreka za 5g signal. Nadam se da ce do 2027 A1 imati 5G u mom selu, iako cisto sumnjam.

Koje su ti vrednosti RSRP i SINR? Ja sam imao problem sa gubljenjem agregacije ranije i nekako sam to najviše povezivao sa SINR koji je često išao u minus, iako je RSRP bio dobar. Kad sam uzeo MC888, SINR se dosta popravio, delom verovatno zbog boljih antena koji MC888 ima, a delom verovatno i zbog promenjenih konfiguracija na baznim stanicama.

Ne znam za 4G rutere, ali ja sam samim okretanjem TP-Link NX520 5G rutera oko svoje ose za 45/90/135/180 stepeni dobijao različite vrednosti i po nekoliko puta. Najbolji signal sam ostvario kada sam zadnju stranu rutera okrenuo prema prozoru. A kako sam čitao staklo ima minimalni uticaj ne signal mobilnih mreža, pa se i preporučije da ruter bude što bliže prozoru, ako ne i na samom simsu prozora.

Ne za 5G kućni net. Odmah u poslovnici dobiješ ruter koji nosiš kući i samostalno uključuješ u struju.
Od kad je ovo, ja sam se ovih dana raspitivao za 5g kucni net duo, rekli su mi da mora da dodje njihov covek da proveri brzine.

Dogovaramo se danima oko vremena, jer ja radim, onda je on u guzvi itd.

Od kad je ovo, ja sam se ovih dana raspitivao za 5g kucni net duo, rekli su mi da mora da dodje njihov covek da proveri brzine.

Dogovaramo se danima oko vremena, jer ja radim, onda je on u guzvi itd.
Ja sam uzeo pre desetak dana. Odmah dobio ruter da nosim kući. U pitanju je samo net, bez tv.
Možda treba da dođu ako hoćeš i TV, nisam siguran.

• Like
Reagovanja: M J
Da, duo i tv dakle...

Nazad
Vrh Dno