Šta je novo?

Gothic Remake

• Začetnik teme Začetnik teme Mau53r
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam 9ti nivo....odradio sve questove za Old camp, ali neću još da biram. Ima još questova za odraditi... LP-ove sam trošio na skilove. Istražih sve za lov....pentranje, ronjenje, pesničenje, one-handed oružje, luk i strela. Tragam za nekim amuletom, još nemam ništa... Ne sećam se kad me neka igra ovako prikovala za ekran, a baaaaš ne žurim da je završim.

Drugari, je l' se ja tripujem ili biljke porastu posle nekog vremena?
Čini mi se da sam wild berries 3 puta pokupio na istoj lokaciji ispred ulaza u old camp.

Drugari, je l' se ja tripujem ili biljke porastu posle nekog vremena?
Čini mi se da sam wild berries 3 puta pokupio na istoj lokaciji ispred ulaza u old camp.
One i jos one plave(ne mogu da se setim kako se zovu) se respawnaju.Al brzo postanu beskorisne cim se malo izleveluje.Cak i u corbi kad ih muckas, nemaju neki restore potencijal.Bas su za pocetak i za nedajboze.Vecina koje su retke i vredne(po planinama i pecinama) se ne respawnaju.

Nisam siguran baš za to, primetio sam da se recimo životinje posle nekog vremena ponovo pojave. Prvo njihova trupla trule nekoliko dana (slično kao rdr2) pa tek onda. Sigurno prođe 10 dana, možda i više. Možda važi i za biljke da treba vremena dok ne izrastu ponovo, barem mislim da je tako.
Bilo bi super ako još neko može da potvrdi.

Prvo sam mislio da su se stvarili resetovale nakon što sam prešao u novi chapter ali ne, onda bi trebalo da bude sve resetovano, zar ne?
Životinje koje sam prvo ubio su se prvo resetovale, samo je trebalo da prođe dosta vremena.

Nisam siguran baš za to, primetio sam da se recimo životinje posle nekog vremena ponovo pojave. Prvo njihova trupla trule nekoliko dana (slično kao rdr2) pa tek onda. Sigurno prođe 10 dana, možda i više. Možda važi i za biljke da treba vremena dok ne izrastu ponovo, barem mislim da je tako.
Bilo bi super ako još neko može da potvrdi.

Prvo sam mislio da su se stvarili resetovale nakon što sam prešao u novi chapter ali ne, onda bi trebalo da bude sve resetovano, zar ne?
Životinje koje sam prvo ubio su se prvo resetovale, samo je trebalo da prođe dosta vremena.
Za zivotinje isto mislim da se samo tresh onaj resetuje komarci(sta god da su) krtice, goblini, mozda obicni vukovi. Lurkere/lizarde(svih vrsta) one prerijske pse(i orc dogs) bas nisam vidjao da se respawnaju. Svakako imaju dupe-block tj sto vise komada istog(od svega) prodajes to im je manja cena. Znam da sam pri kraju prodao jedno 25 itema x 15/20kom od zivotinja jedva mi dadose 700 ore-a.

Takodje razlicite cene kod razlicitih prodavaca, jedan kupuje sekiru za 720, drugi istu tu za 250 ora...kao i ostale stvari.
Prodajem dok ne krene mnogo da pada cena, u jednom trenutku sam imao preko 100 oruzija u inventaru, sve u ch1, iznabadao sam ih sve u new, old i swamp kampu 😀
Gomeza sam iznabadao, pustio ga da se podigne i onda sam prihvatio da radim za njega i join-ujem Old Camp, zapocinjuci 2. chapter 😀

Lep Cameo

Al' ***... propustih ga.
To se valjda trigeruje u chapteru 2, kada se juri ona almanah knjiga, a ja sam to već prošao.
Inače, taj bend stvarno postoji i oni su valjda ortaci sa izvornim Gothic developerima.
Neki nemački folk metal bend.

A bilo je i u originalu to isto:

Ja sam ih nasao, ali ispod zamka 😀
Screenshot (360).webp

@vladimirus Obisao sam oko rudnika, samo dobio amulet koji sam vec imao, ali je frost zeznutiji od obicnog definitivno, kao i tundra vukovi.
Minecrawlera ubijam iz 1, orkove iz 2 udarca max, za njih mi treba 3 i solidno su agresivniji od ostalih.
Mislim, imam sada skrolove sa kojima mogu sve da ih slistim bez da me primirisu, ali odlazem igranjem magijama dok ne postanem zvanicno mage u chapteru 3.

Poslednja izmena:
Ja sam ih nasao, ali ispod zamka 😀
Pogledajte prilog 543116

@vladimirus Obisao sam oko rudnika, samo dobio amulet koji sam vec imao, ali je frost zeznutiji od obicnog definitivno, kao i tundra vukovi.
Minecrawlera ubijam iz 1, orkove iz 2 udarca max, za njih mi treba 3 i solidno su agresivniji od ostalih.
Mislim, imam sada skrolove sa kojima mogu sve da ih slistim bez da me primirisu, ali odlazem igranjem magijama dok ne postanem zvanicno mage u chapteru 3.

Sto se tice najglupavijeg hinta, posto su prepisali ceo kod igre iz prvog dela, ostavili su i one osnovne stvari.A to je da ako naletite na amulet koji je odlican(ili smatrate da jeste) kod NPC-eva tj u shopu, kupujte ga odma a razlog je kao sto rekoh ostavili su i to da sve sto moze da se kupi na shopu moze da da se nadje u chestu.Tako da pre postoji sansa da ne lutujete neki chest i da uzmete dobar amulet, pre nego da nemate para da ga kupite.Al dobro kontam po postu da si do sad vec primetio to 😀 E sad ko kako voli da igra..

Nisam u shopu nasao nijedan prsten ili amulet, niko to ne prodaje.

Imaš prstenje i amulete kod water mage Cronos-a.
To ti je onaj što stoji u samom centru pećine u novom kampu iznad magične rude, i on je jedini water mage koji je dostupan u startu igraču.

Kod njega sam baš pazario amulet of strength (+10 strength) i ring of strength (+5 strength).
I za divno čudo, bili su poprilično jeftini, pogotovo amulet. Čini mi se da su u originalu bili mnogo skuplji (ili sam možda pomešao sa Gothic 2)

Oću da spasim snajku, ali čitam po forumima da je negde neminovno da ona pogine. Ja sam sve odradio što je do mene. Pričao prvo sa njom. Iznalupao onog što je maltretira. Onda sačekao kraj chaptera 2, pričao opet sa ženama iz swamp kampa. Pričao sa Syrom opet + sa dve robinje u Gomezovoj kući. Situacija je takva da trenutno mi Syra govori da čeka samo pogodan momenat, a i te dve žene su raspoložne za begstvo. U Logu mi stoji da je čak taj kvest završen, i to uspešno završen. Čitao sam nešto da će valjda pri kraju chaptera 3 da je odruka jedna od robinja i da Syru ubiju Gomezovi ljudi. Može li se to nekako sprečiti? Pogotovo što sam bandit (odnosno, već sam mercenary).
Zna li neko možda?

Oću da spasim snajku, ali čitam po forumima da je negde neminovno da ona pogine. Ja sam sve odradio što je do mene. Pričao prvo sa njom. Iznalupao onog što je maltretira. Onda sačekao kraj chaptera 2, pričao opet sa ženama iz swamp kampa. Pričao sa Syrom opet + sa dve robinje u Gomezovoj kući. Situacija je takva da trenutno mi Syra govori da čeka samo pogodan momenat, a i te dve žene su raspoložne za begstvo. U Logu mi stoji da je čak taj kvest završen, i to uspešno završen. Čitao sam nešto da će valjda pri kraju chaptera 3 da je odruka jedna od robinja i da Syru ubiju Gomezovi ljudi. Može li se to nekako sprečiti? Pogotovo što sam bandit (odnosno, već sam mercenary).
Zna li neko možda?
Trebalo bi da radi sa zadnjim patch-om, navodno su popravili mada ja još nisam stigao do tog dela, još sam u 2.poglavlju.
Sa stima:

Quest Bugfixes:
- Syra's quest is fixed for players who have beaten Bullit before.

Aaa kakva ona*ija, bojao sam se da cu se secati svega, a posle vise od 20 godina zaboravio sam vecinu, sva sreca. Uzivam, ne pamtim ovakav gust jos od Elden ringa ( ili mozda Souls 3).
Inace lvl 4 sam tek udario, a vec sam potamanio sve crawlere u rudniku, gothic tezina. Fire bolt i lisce za regeneraciju mane i sa lukom i strelama, ih. Jednog sam namamio kada mi je nestalo resursa do templara i templar zaginuo, bacio mac 2h ide za 820 kinti.
Inace Miodraga sam bocnuo macem vec na trecem levelu posle jedno 30 pokusaja.
Posto nisam platio pokusali da me namlate, ali avaj, baci lik bow od 40dmg-a oO

Imaš prstenje i amulete kod water mage Cronos-a.
To ti je onaj što stoji u samom centru pećine u novom kampu iznad magične rude, i on je jedini water mage koji je dostupan u startu igraču.

Kod njega sam baš pazario amulet of strength (+10 strength) i ring of strength (+5 strength).
I za divno čudo, bili su poprilično jeftini, pogotovo amulet. Čini mi se da su u originalu bili mnogo skuplji (ili sam možda pomešao sa Gothic 2)

Zna li neko možda?
Ne skriptovana je njena smrt.Jedino sto mozes je da zateknes NESTO u kuhinji kasnije kad se vratis, deo lore-a inace nista korisno.A u patchu su fixovali da ignorise sve posto izmaltretiras lika(da ne mozes da zavrsis quest, morao si par load-a da uradis).

Značu mrka kapa za sirotu Syru?
Eh.. šteta...
Obilaziću povremeno Old Camp u nadi da ću naći možda neki izlaz dok traje ovaj treći chapter
-----------------
Inače, samo što sam postao Mercenary. Sada ću raditi ono što ste vi radili u startu... čistiti malo level. Stavljam main kvest sa focus stones po strani, dok se ne istrebi malo fauna.
Naučio sam 2-handed prvi level. Kupio najbolji mercenary armor... imam 120 strength još poodavno... saću da budžim poene (40 treba) za 2-handed master level.

Au, ala su zaebani ovi water mage-ovi...imaju health-a i defense kao 5 adult trollova 🙂
Znaci, nema sile da ubijem nekog, ne stignem jednog da prebijem, ovi ostali se probude i napadnu.
Inace daju 500xp kada ih ubijes...Gorn-a nasamarao sa 3 udarca, dao mi 1000xp...

Pobio sam sve outlaws, ostavio samo glavnog i onog prodavca kome sam prodao oruzija njegovih mrtvih drugara 😀
U ostalim kampovima sam ih nasamarao, nisam ubijao nikoga do kraja, samo neke guard-ove sa strane...treba bre muski LP-a za ovog mage-a...da sam znao, ostavio bih 10 nivoa samo za to 🙂

Ti si baš rešio sve da rokneš? 🙂
Šta će svetu Beliar i Sleeper, kad ima tebe?
-------------------
Ja sam isto rekao water mageovima da hoću da budem mage, ali više da bih završavao kvestove... biću malo i mage naravno, ali mi je primarno 2 handed skill i strength što jači. Ne znam gde da nađem učitelje za strength veći od 100. Imam trenutno 120 (100 + 20 od amuleta i prstenja)... možda će biti i da se napabirči neki elixir of strength.. ili da ga sam smućkam.

Naduvas se da ti opadne strength i tako naduvan odes da podignes strength, pa kada prodje, imas preko 100str, pa onda stavis +10 amulet i 2x+7 prstenje i to ti je to.
Dodatno, cuvaj sve strength napitke i popij ih tek kada nabudzis max str. sa ili bez ove metode iznad.
Najbolje je nabudzis na 100, pa onda ova metoda iznad, pa onda napitke.

Generalno, zeznuo sam se na pocetku sa bacanjem LP-a na dex i previse str, pa je sada dosta zeznuto da nabudzim nove krugove magija, pogotovo sto igram na hard...te onda gledam da izrabim exp gde god mogu 🙂

Vidiš to za strength.. to je stara boljka još iz Gothic 2.
Moraš da vukljaš elixir of strength sa sobom dokle god ima teachera koji mogu da te uče.
Archolos je to lepo rešio.... možeš eliksire da piješ bez straha da će te limitirati u učenju.

I još jedna stvar.. nadao sam se (pošto je ovo ipak remaster) da će na neke stvari više da obrate pažnju... neke dijaloge da malo dopune.
Ne sećam se kako beše u originalu... ali evo do skoro sam bio bandid kod Laresa i prešao u mercenaries.
I odem do Laresa.. i on nijednu jedinu reč da mi kaže zato što sam prešao.
Ni da mi čestita, ni da se iznervira.... ništa od dijaloga.. makar jedna rečenica dodatna.

Al' dobro, nije to ništa neki veliki propust.

Nazad
Vrh Dno