Sad tek video poruku….Koliko je komotan unutra, jel mozes da uporedis sa nekim drugim SUV-om, da li je za nas visoke i krupne balkance? 😀
RDW said the EU sets stricter requirements for safety during vehicle approvals than the U.S. "This means that the FSD Supervised version in the U.S. is NOT comparable to the FSD Supervised version in the EU,"
The RDW’s statement is explicit: FSD Supervised “can take over many driving tasks” but the vehicles “are NOT autonomous or self-driving.” The driver’s hands don’t need to rest on the steering wheel, but the driver must be able to intervene immediately. Sensors monitor driver attentiveness and eye focus, and if the system detects inattention, it issues warnings and can temporarily disable itself.
[*]Sistem uči direktno od vozača, trenira se konstantno na preko 6 miliona vozila u realnim situacijama vožnje, sve što ljudi koji voze Tesle rade u konkretnim svakodnevnim situacijama tokom vožnje, koristi se u FSD Supervised vožnji.
Koliko sam razumeo, jedino je Tesla blizu ovome, a drugi ozbiljan igrač je Waymo, Googlov projekat. Na Waymo se oslanjanju ostali igrači na robotaxi projektima, uključujući i Verne od Rimca.
Holandija, Litvanija, Estonija i sad Danska. Ubrzo Belgija i Grčka.
Kompletna nezainteresovanost za samovozeće automobile ovde na forumu, razumem da neće uskoro u Srbiji ali barem sa tehnološkog aspekta da se neko zainteresuje.
Nisam osoba sklona riziku, ali čim bude moguće kod nas, i ako budem mogao da priuštim, kupljeno.Da, super je to. Volim i ja novotarije. Ali sigurno nisam spreman da rizikujem svoj život učestvujući kao beta tester u razvoju FSD softvera.
Nazovi me staromodnim, ali to što nijedan tvorac FSD-a nije spreman da odgovara pred zakonom za svoju fantastičnu umotvorinu mi je dovoljan razlog.Ček, ti stvarno misliš da se FSD nije susretao već sa tim situacijama, kako u Srbiji tako i van nje? Jel znaš kako se FSD trenira i uči? Sve Tesle koje si ikada video na putu bilo gde ga treniraju baš u momentu kako ovo pišemo, i video je nebrojan put vožnji u kontra smeru, udarne rupe, vožnje u kontra smeru na kružnim tokovima, preticanja, ma situacije koje ni tebi ne bi pale na pamet, sve je to video i naučen je kako da odreaguje na njih... Milioni Tesla na putu u svim državama su ga godinama trenirale, snimajući milijarde kilometara pređenih od vlasnika koji nisu ni čuli za FSD. To što govoriš da nećeš da budeš "beta tester" i da rizikuješ život vozeći se na istom upravo potvrđuje ono što sam pisao na početku posta - skepticizam usled neobaveštenosti.
Njima bi trebalo momentalno doživotno oduzeti vozačku dozvolu, a u medjuvremenu dok ne dodje FSD neka se voze taksijem i javnim prevozom..Nisam osoba sklona riziku, ali čim bude moguće kod nas, i ako budem mogao da priuštim, kupljeno.
Nažalost, važnije je da FSD dobiju ovi što voze u tuđem gepeku i u pogrešnom smeru na autoputu, ali moraćemo led da probijemo mi "normalni".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari