Šta je novo?

MSAT Inženjering

Jel ima nekoga da je uzeo paket koji uključuje i TV, a ne samo NET?
Šta koriste od hardvera/softvera, i koliko je lošije od EON-a? 🙂

Kao što sam i sumnjao daju krš box i TV je lošeg kvaliteta.

X96 MAX PLUS (2/16GB) android v9 box 🙂

spec_2_16_eng.jpg

Znači očekivano televizija krš, ali opet 300 dinara više (START vs PRO) i to samo druge godine. 🙂

Poslednja izmena:
Je l' su to po obecanju pustili javne adrese ?

Screenshot 2026-06-08 at 11-03-47 What is my IP address IPinfo.webpScreenshot 2026-06-08 at 11-03-05 HG8245W5-6T.webp

Opseg 188.238.244.0 - 188.238.247.255 je iz AS209130 MSAT Inzenjering DOO, tako da ukratko, da imaš javnu IPv4 adresu.

Sza sam skemabao odje ?

Screenshot 2026-06-08 at 16-50-27 HG8245W5-6T.webp

A ***a, uzeo sam samo net 🙂 .

Pa ok, ti mozda u profesinalne svrhe koristis razne servise pa ti je potrebno da nemas te zezancije sa natom. 🙂
Pozdrav, vidim iz tvojih objava a vezano za operatora MSAT inženjering da si sa njima u ugovornom odnosu za uslugu „optički internet“ pa bih te molio za informaciju:

1. Da li je forma ugovora koju si sa njima zaključio isto ona koja je dostupna na njihovom sajtu na linku https://www.msat.rs/assets/pdfs/model-ugovora.pdf ?

2. Da li su Opšti uslovi ,a koje si pretpostavljam dobio prilikom potpisivanja ugovora, isti oni koji su javno dostupni na njihovom sajtu na linku https://www.msat.rs/assets/pdfs/opsti-uslovi.pdf ?

3. Da li si podnosio poseban zahtev u formi dokumenta sa potpisom za uvođenje usluge optičkog interneta ili si se samo usmeno dogovarao sa njihovim agentom?​

Pročitaj prvu poruku ove teme i videćeš PROMO ponudu, ukratko ispadne:

ONE TV: (samo TV): 650 din mesečno

START: 600/300 Mbps optika: 650 din mesečno
PLUS: 1000/500 Mbps optika: 950 din mesečno

PRO: 600/300 Mbps optika + TV: 800 din mesečno
MAX: 1000/500 Mbps optika + TV: 1130 din mesečno

Poslednja izmena:
@alobaby

Provericu tekst i javim.

@Stock

PLUS ( samo net) 1000/500 je 1890 dinara svih 24 mes. ILI prvi 12 po 1 dinar a preostalih 12 je 3780 dinara.

@Hattala
Odakle ti to?
Bukvalno mi je rečeno, a i video sam ugovor za PRO (net+tv) paket:

20260604-184718-2.jpg

12 x 1590din + 12din = 19092din/24 = to je oko 800 dinara mesečno.

To im i piše na onom flajeru: "12 meseci za 1 dinar i sledećih 12 meseci 50% popusta".

Da nisam video papir ni je ne bih verovao, kako god okreneš je baš povoljno 🙂

Poslednja izmena:
Kod mene ( i jos jednog u komsiluku koji je uzeo samo net 1000/500 ) izadje 1890 dindzi mesecno kako god okrenemo.Sad, ko uzima i TV u paketu mozda ide fleksibilnije 🙂. Retko ko pazari TV izgleda. A cene na sajtu im uopste nisu uskladjene sa flajerima i ugovorima.

Ma pusti krš sajt, gledaj šta piše na onom papiru i šta su ti rekli 🙂
Nego šta si ti koristio pre njih, jel SBB ili nešto drugo?
Možda ciljaju trenutne SBB korisnike i za njih daju poseban cenovnik!?

Da, prvi put kad su bili kod mene rekli su da su im prioritet SBB korisnici i da ima pogodnosti dodatnih.Ja sam sa Yettela presao.

Model ugovora je isti ali ima i Aneks sa 6 clanova, gde pise ono oko popusta, trajanja ugovora..Nema ga na sajtu .

To nisam dobio .

To nisam dobio .
Uh, to je njihov veliki propust imajući u vidu da Opšti uslovi čine sastavni deo ugovora.

Opšti uslovi koji su im dostupni na sajtu su iz 2019. godine i isti se pozivaju u pojedinim delovima na Zakon o zaštiti potrošača iz 2014.godine, na Zakon o elektronskim komunikacijama („Službeni glasnikRS” br. 44/10, 60/13 - US i 62/14) ,na Zakon o zaštiti podataka o ličnosti (”SI. glasnikRS”, br. 97/2008, 104/2009 - dr. zakon, 68/2012 - odluka US i 107/2012) a koji su svi prestali da važe​

Da, prvi put kad su bili kod mene rekli su da su im prioritet SBB korisnici i da ima pogodnosti dodatnih.Ja sam sa Yettela presao.
Ukratko to je, ko je trenutno na SBB-u i uzima njihov paket koji sadrži TV+NET dobija PROMO ponudu: prvih 12 meseci za dinar, drugih 12 meseci 50% popusta (ona niža cena sa flajera) 🙂
Dakle računica iz prethodnih komentara je dobra:

PRO: 600/300 Mbps optika + TV: 800 din mesečno
MAX
: 1000/500 Mbps optika + TV: 1130 din mesečno

Dobra vest je da su potrošili one buđave i stare X96 MAX PLUS android v9 bokseve, pa sada korisnici dobijaju nove i odlične MOVE OTT-Box 3:

Amlogic S905X5M
2/32GB
AndroidTV v14
Widevine L1 (Netflix, Amazon Prime...)
Dolby Audio (očekivano nema Dolby Vision i Dolby Atmos)
USB-C i USB v2

@Hattala
Kako tebi radi net njihov, vidim da više nisi iza NAT-a, tako da je i to super!?

Poslednja izmena:
Ispravka, tačnije IMA Dolby Atmos, ali nema Dolby Vision što i nije neki problem ili iznenađenje za besplatan box, pogotovo što podržava HDR10+
Kako god bilo, bolji box od operatera u Srbiji trenutno ne postoji. 🙂

@Stock

Net radi odlicno, no ja nikako da upisem drugi DNS u ruter, nije deafult pass za admin pristup.A mrzi me ono sa resetom na fabricka podesavanja pa ...

Uh, to je njihov veliki propust imajući u vidu da Opšti uslovi čine sastavni deo ugovora.

Opšti uslovi koji su im dostupni na sajtu su iz 2019. godine i isti se pozivaju u pojedinim delovima na Zakon o zaštiti potrošača iz 2014.godine, na Zakon o elektronskim komunikacijama („Službeni glasnikRS” br. 44/10, 60/13 - US i 62/14) ,na Zakon o zaštiti podataka o ličnosti (”SI. glasnikRS”, br. 97/2008, 104/2009 - dr. zakon, 68/2012 - odluka US i 107/2012) a koji su svi prestali da važe​
Na sajtu su i stare cene i slicno.Nisu mnogo oko sajta radili.Izgleda da su " upali" u pricu sa MTS i krenuli iz zaleta na teren odmah.

Jos nisam resio otvaraje portova 🙂. Gde sam zabrljao ?
Podešavanja sw screenshot-a su uneta kako treba. E sad nekoliko mogućnosti zašto ne radi ili "ne radi".

1) nisi rezervisao LAN IP adresu pa sad više taj komp nije na 192.168.1.3 adresi

2) torrent? klijent ti koristi UDP protokol a koristiš port checker sajt koji ne podržava / ne radi kako treba proveru UDP portova (npr ovaj NE radi to kako treba)

3) dok radiš port check program koji treba da sluša na tom portu ti je ugašen

4) brljavi firmware na ruteru / ONT-u (probao?? restart rutera/ONT-a posle kreiranje port forward pravila)

5) oprema provajdera "uzvodno" blokida port?

Nazad
Vrh Dno