Šta je novo?

Gothic Remake

• Začetnik teme Začetnik teme Mau53r
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lockpick mehanika je zapravo jedna od boljih što sam imao priliku da vidim ali mora makar jednom da se uloži u lockpick skil.

Inače, ko hoće brz keš, pravac Old Mine, nađi venu rude, izvadi pijuk i umesto da tradicionalno klikćeš F dugme (na pc) pa da čekaš smor animaciju, zamahni na rudu levim klikom (kao kad napadaš) i pre nego što se završi animacija brzo pritiskaj F F F F. Odmah automatski pokupiš skoro sve grumene. Nakon toga F5 i F9, quick reload i cela vena se resetuje iznova.

Jedna vena rude daje po 15 grumena/rude (ore) tj. 4 puta po 3 grumena a zatim 3 puta po 1 grumen.

Nije lošo... NIJE LOŠOOO...

Eto, desilo se i to čudo da developeri poslušaju fanove posle onog prvog krš demoa od pre 5-6 godina. Za sada, posle nekoliko sati igranja, ovo mi se baš prilično dojmi. Hehe, nema više eksploatacije gličeva ko u originalu, nego te pretuku ako probaš u tuđoj baraci da spavaš. 🙂 Sinoć baš tumaram u sect kampu u ponoć tražeći negde da prespavam do jutra (nakon što sam zdipio recept Cor Calomu), i ne nađoh nigde. Verovatno ima makar jedan krevet, zna li neko gde? Za old camp znam gde da zanoćim.
Borba mi se jako sviđa, jer su gledali da ispoštuju original, a da opet novi igrači mogu da se snađu.
Lockpicking? Hmmm... još nisam odlučio šta da mislim. Nisam besan kao većina i donekle mi je zanimljiv princip. Još nisam naučio skill, ali uspeo sam da provalim dve brave (Skatty i Cor Calom).
Grafika mi je dobra, ali imam utisak da je neretko prezasićena assetima. Eto baš kad sam išao u Sect camp. Negde mi se više sviđala ona ravnica u originalu, nego ovo načičkano svim i svakojakim čudima. Malo su mogli da upeglaju teksture (da su manje kontrasne), jer svako malo, pomislim za neki beli deo kamena, da je nešto što mogu da pokupim. I naravno (generalna) gamma. Bukvalno su mogli da dobiju next gen look, samo da to crno nije toliko crno.... no dobro... da ne zakeram puno.

Još se nisam odlučio kojem ću se prikloniti carstvu. Verovatno za ovo prvo igranje Old Campu... mada.. hmmm.. ja sam još iz Gothica 2 uvek gotivio mercenary. Ima još vremena dok se odlučim, i dok završim kvestove za sve kampove i kada svi budu želeli da im se priključim.
Za sada sam samo kupio 1 handed skill, i imam 10 poena neiskorišćenih koje ću dati Diegu za strength... pa ćemo videti dalje... verovatno ću sledećih 10 dati onom liku iz New Campa da me nauči da uzimam trofeje sa životinja. Pare mi trebaju.. a ko što rekoh, ne mogu se sad eksploatisati neki gličevi iz keca, a nešto me smara noću da idem i pljačkam kovčege dok raja spava.

Sve u svemu, solidnih 8.5 ili 9 od 10.
I nadam se da nećemo čekati još jedno 7 godina za Gothic 2 remake.

Ajde kad ste navalili, uzeo sam je 🙂 mada sam planirao da sacekam bar prvi patch

Povedite racuna da ako hocete da igrate kao mage, nemojte se pridruziti kultu, jer cete biti zakljucani od poslednja 2 nivoa magija.
Dakle, new ili old camp, zavisno od toga da li hocete water ili fire mage.
I da napomenem novim igracima, prvo levelujte lockpicking na prvi nivo, posle pljackate sanduke i skupite lovu za sve ostalo, jer svi skillovi kostaju LP(learning points), kojih dobijate 10 po nivou i odredjenu kolicinu Ore Nuggets-a, mnogi idu na 150-300.

Ja sam igrao krekovanu verziju i onda presao na original, sejvove nisam morao ni da kopiram, bukvalno je identicno, samo se ucitalo 🙂

Prilozi

• Screenshot (219).webp
    Screenshot (219).webp
    201.9 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot (220).webp
    Screenshot (220).webp
    73.4 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot (221).webp
    Screenshot (221).webp
    91 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Upravo sam ušao u taj kamp i popeo se na merdevine odmah desno od ulaza i gore ima krevet koji nije crven, pa verovatno može da se spava tu
Nije lošo... NIJE LOŠOOO...

Eto, desilo se i to čudo da developeri poslušaju fanove posle onog prvog krš demoa od pre 5-6 godina. Za sada, posle nekoliko sati igranja, ovo mi se baš prilično dojmi. Hehe, nema više eksploatacije gličeva ko u originalu, nego te pretuku ako probaš u tuđoj baraci da spavaš. 🙂 Sinoć baš tumaram u sect kampu u ponoć tražeći negde da prespavam do jutra (nakon što sam zdipio recept Cor Calomu), i ne nađoh nigde. Verovatno ima makar jedan krevet, zna li neko gde? Za old camp znam gde da zanoćim.
Borba mi se jako sviđa, jer su gledali da ispoštuju original, a da opet novi igrači mogu da se snađu.
Lockpicking? Hmmm... još nisam odlučio šta da mislim. Nisam besan kao većina i donekle mi je zanimljiv princip. Još nisam naučio skill, ali uspeo sam da provalim dve brave (Skatty i Cor Calom).
Grafika mi je dobra, ali imam utisak da je neretko prezasićena assetima. Eto baš kad sam išao u Sect camp. Negde mi se više sviđala ona ravnica u originalu, nego ovo načičkano svim i svakojakim čudima. Malo su mogli da upeglaju teksture (da su manje kontrasne), jer svako malo, pomislim za neki beli deo kamena, da je nešto što mogu da pokupim. I naravno (generalna) gamma. Bukvalno su mogli da dobiju next gen look, samo da to crno nije toliko crno.... no dobro... da ne zakeram puno.

Još se nisam odlučio kojem ću se prikloniti carstvu. Verovatno za ovo prvo igranje Old Campu... mada.. hmmm.. ja sam još iz Gothica 2 uvek gotivio mercenary. Ima još vremena dok se odlučim, i dok završim kvestove za sve kampove i kada svi budu želeli da im se priključim.
Za sada sam samo kupio 1 handed skill, i imam 10 poena neiskorišćenih koje ću dati Diegu za strength... pa ćemo videti dalje... verovatno ću sledećih 10 dati onom liku iz New Campa da me nauči da uzimam trofeje sa životinja. Pare mi trebaju.. a ko što rekoh, ne mogu se sad eksploatisati neki gličevi iz keca, a nešto me smara noću da idem i pljačkam kovčege dok raja spava.

Sve u svemu, solidnih 8.5 ili 9 od 10.
I nadam se da nećemo čekati još jedno 7 godina za Gothic 2 remake.

Sinoć baš tumaram u sect kampu u ponoć tražeći negde da prespavam do jutra (nakon što sam zdipio recept Cor Calomu), i ne nađoh nigde. Verovatno ima makar jedan krevet, zna li neko gde?
Imaš 2 kreveta u močvari, jedan odmah nakon ulaza u kamp (popneš se na stražarnicu) a drugi je na vrhu stabla pored stabla na kome se nalazi glavna alhemičareva laboratorija (spojena su visećim mostem). Prepoznaćeš tako što dva lika uvek stoje pored merdevina, pa kad se popneš na te merdevine ima još jedne gde se nalazi tvoj krevet. Prilično je visoko.

Inače, sve više se oduševljavam igrom, tj. mehanikom igranja, jako mi se dopada levelovanje i borba, sad sam unapredio mačevanje pa mogu da koristim i komboe a otključao sam i dublje disanje u vodi i penjanje po stenama. Istraživanje je odlično ali ti igra isto tako bukvalno stavi do znanja gde si preslab da ideš.
Jedino što mi smeta je što igra dosta krešuje posle čestog loadinga, valjda će to ispeglati.

Poslednja izmena:
Au, baš mi je drago što je ovaj remake izgleda pun pogodak. Igrao sam keca pre par godina po prvi put, i definitivno se vidi suvi kvalitet igre, ali pregazilo je vreme.

Ovo izgleda sjajno, čim završim sa Crimson Desert (za jedno mesec dana lol), upuštam se u ovo.
I štopped kažu ljudi, daj bože da se prodaje lepo, pa da dočekamo i remake dvojke i trojke.

Uh nostalgije 🤩 Usao sam kratko i deluje mi sve OK. Samo mi difolt kontrole nekako kontra, X desna ruka, Y napad odozdo itd... Valjda ce moci da se okrene 🙂 Vuce me kao ona verzija pre 108967807 godina da se vratim igri

Uh nostalgije 🤩 Usao sam kratko i deluje mi sve OK. Samo mi difolt kontrole nekako kontra, X desna ruka, Y napad odozdo itd... Valjda ce moci da se okrene 🙂 Vuce me kao ona verzija pre 108967807 godina da se vratim igri

Pa logicne su ako pogled malo bolje.
X ti je najnize dugme, znaci udar odozdole - aperkat prakticno.
Trougao ti je odozgore na dole (napad na glavu).
Ostali su ti sa leve na desnu stranu (kvadrat) i kontra (krug).. prosto, i intuitivno, ali jeste potrebno privikavanje narocito ako koristis nekoliko melee oruzja.

Meni su veci problem dodge attack/roll na LB1 sto nikad u ni jednoj igri nije bilo a block na LT sto je kriminal.
Decenije souls like serijala su učinile svoje i ne znam kako su devovi napravili ovakav propust.
Mada originanla igra nije ni imala podrsku za joypad a i na tastaturi je bio kriminal (tenkovske kontrole).

Iskreno se nadam da će ovo da uspe kako bi smo došli do Gothic 2 igre. Nisam igrao, čekaću ako izbace neku poboljšanu verziju za PS5 i eventualno odigram zbog nostalgije i onoga šta Gothic predstavlja, pogotovo Gothic 2.

Gledao sam malo na strimovima, onaj chapter 5 deluje jezivo loše. Ne sam izgled, to je tako kako je, već borba. Malo sam pozaboravljao radnju ali to je u principu to što su prikazali. Po meni je borba i AI trebao da se kreira u skladu sa nekim igrama današnjice.

Definitivno.
Borba nije dosadna i ta ogranicenost te tera da mozda vise koristis okolinu i da "poravnas" protivnike i kako ti prilaze.
Ali fali taj neki flow i raznovrsnost.
Do duse ja sam jos na pocetku igre, imam mozda 4-5 sati, mozda mi se to promeni kada istreniram roll i critical udarce (znam da ih ima).
Igram blind svaki prvi prelaz u svakoj igri pa ako se odlucim da odigram ponovo - igram da posetim/pokupim sve i vidim sta sam propustio koristeci yt/streamove.

Ma da, pa zive od toga, em dobiju 2 nedelje ranije, em igraju po ceo dan.
Neki su i uhvaceni da lazu da su prešli 100 posto (achievement znak u thumbnailu ne znaci nista jer se lako nadje i kopira sa neta).

Igrao juče ceo dan. 🙂

New Camp je stvarno majka za prebroditi početak. Čim se nabudži jedno 30 strength, 1 handed skill, i nabavi Morning Star ili slična topuzina, stvari postaju umnogome lakše.
Prednost Novog Kampa je i u tome što možete tući bandite (i budžiti dragoceni XP), jer ih niko neće braniti, odnosno, tamo je svako za sebe.

Sviđa mi se ovaj novi kvest (nestanak Brena), koji nije bio u originalu, i sviđa mi se što se kvest grana na nekoliko različitih mogućnosti, poput nekih kvestova iz Gothic 2.

Dakle, da bi ušli u kafanu u Novom Kampu, stražar vas neće pustiti (jedino možda uz basnoslovne pare da mu date). Fora je što vam treba šljakersko odelo. I onda će vas pustiti kada vidi da nosite scrapper odelo. Jedan način je da ga pazarite od Wolfa. Ali još bolje je da zapičite ka novom rudniku, i tamo će vam lik besplatno dati isto to odelo (jer će predpostavljati da ste običan šljaker). Takođe, to odelo i nosi nešto malo zaštite, tako da je šipčenje do novog rudnika win win situacija (ima nešto usput malo vukova i scavengera)

Pošto se klijenti ne javljaju, odo da nastavim da pičim igru, jer ne može se barijer sam od sebe urušiti. 🙂

U Sekti najkorisnije sto se uci je wall climbing, posle toga sam dosao do zombija kojima ne mogu da nanesem dmg(sa 29dmg sekirom i 23str), pa uleteo, protrcao i maznuo im luk sa 48 dmg 🙂
Resio sam da odigram sve kampove, pa onda da join-ujem Old, jer hocu da budem fire wizard.

Elem, obavezno prvo naucite 3 skilla kod Drax-a za lov, pa onda idite i ubijajte cudovista, nenormalno koliko se love gubi bez toga.
Ima jos skillova koje naucite blizu old camp-a za skidanje delova sa cudovista, ali vam za to trebaju knjige beasts of khorinis.

Sta ce ti lova kad imas swampweed.

Ja ne znam ni kome bih prodavao sve te stvari i ovo što imam ne mogu da prodam jer svi trejderiimaju par desetina evra kod sebe i to je to

Nazad
Vrh Dno