I unutrašnja je Fuji. Po oznakama na unutrašnjoj se raspoznaju:Istina, unutrašnja je baš velika. I ja sam nabavio jednu, unutrašnja jedinica je proizvedena decembra 2021. godine, a spoljna juna 2022. godine. Obe su Made in Thailand. Spoljna jedinica je Fuji.
Kad vec koristis Tapo, pusti grafik da vidimo njen rad 🙂I jos jedan zanimljiv podatak, 12KHCAN na standby tapo uticnica meri 3W potrosnje dok 7KETA meri 1W potrosnje
Inace, 12KHCAN na hladjenju najnize sto sam video da modulira je 79W stabilno, bez off-on ciklusa.
Jel' to sa ili bez spoljašnjeg ventilatora? Ako je radio spoljašnji ventilator (manje verovatno) kompredor sigurno nije mogao da se uklopi u toh zbirnih 79WI jos jedan zanimljiv podatak, 12KHCAN na standby tapo uticnica meri 3W potrosnje dok 7KETA meri 1W potrosnje.
Inace, 12KHCAN na hladjenju najnize sto sam video da modulira je 79W stabilno, bez off-on ciklusa.
Ubeđen sad da isključi ventilator spoljašnje jedinice, jer joj ni ne treba na tako malom opterećenju. Tako bar radi matori 12LTCABez economy i low noise opcija, ako na to mislis.
Evo ga grafikon od sinoc, klima je radila nesto manje od 2 sata. Ovde se vidi i niza potrosnja nego sto sam rekao juce. Fan 2/4.
Pogledajte prilog 543361
Nemoj samo da je ugasis posle hladjenje, brzo ce ti se usmrdeti!Bas cu pogledati sledeci put pre gasenja sta se desava napolju.
Muka natera pa mora nekad da se ugasi.Ja ne razumem ljude koji gase klimu. Neka radi, kad ugasi kompresor i ventilatore ne troši ništa
U technical manual pise:Može li neko ko ima fujitsu 9-ku da izmeri tačne dimenzije spoljašnje jedinice?
Uzeo bih KN Eco series ASEH09KNCA 9000 btu piše da je spoljna širine 66 cm. Bitno mi je zbog prostora i kačenja da bude što manja spoljna jedinica. Znam da sigurno ode još 5-6cm na onu plastiku što pokriva priključak za kablove.
Ae ista situacija i kod mene. KHCAN zna na hladjenju da spusti i do 60w AutoFan.I jos jedan zanimljiv podatak, 12KHCAN na standby tapo uticnica meri 3W potrosnje dok 7KETA meri 1W potrosnje.
Pretpostavljam50W ti vuce samo ventilator spoljasnje jedinice, ne radi kompresor kada je klima na 60W.
Ako ima neku promenjivu brzinu, moze biti nize od toga i dodas na to ostalu elektroniku i turbinu unutrasnje i to je to...
Da ali vrti vec nekih 45 minuta na 80w i oped hladnjikavo duva. Pustim je samo na vent upravo i ona odmah drugacije duva. Nije istoNaravno da se razlikuje, vrti i dalje kroz prohladjen izmenjivac koji je do skoro bio zamrznut 🙂
Otvorena vrata od balkonca na kratko i evo je na 95w i ne mrdaDa ali vrti vec nekih 45 minuta na 80w i oped hladnjikavo duva. Pustim je samo na vent upravo i ona odmah drugacije duva. Nije isto
Meni dole kevi sa llce nije polazilo za rukom da objasnim, a i velika su mi ocekivanja bila kome pokusavam da objasnim ( zeni, ali bez uvrede zenama, ovo se odnosi na samo 89% zena ), evo treca valjda sezona, kao, zasto sad da radi kad je napolju 20c ( to u piku 20c u prelaznom periodu, inace zima jos uvek )I meni je moja muka stalno čvakala po daljinskom, palila, gasila, menjala temperaturu, itd, ali sam joj objasnio da se to ne dira, i da klima najbolje radi kad sama konta šta i kako treba.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari