Da, znam da podrzava, ali mislio sam na pravi 5g bez ogranicenja brzina. Mozda jedino ovi čisto internet paketi imaju full brzine, ali nemaš ništa drugo u paketu.Kod Yettela čini mi se da svaki pri pejd paket podržava 5G.
Bas na ovoj strani imas sitna slova: https://www.yettel.rs/sr/privatni/ponuda/tarifni-paketi/pripejd/esim-paketi
“5G brzine su dostupne kada si na lokaciji koja je pokrivena 5G mrežom.”
A opet su svuda brzine cap-ovane na 50 Mbit/s.
Zasto je toliko loše SNR tamo? Ja pratim samo od juče SNR, kad pisao ovo ta toliko nje loše . Ovde kod mene generalno iznad 0, u sobu, ako idem napolje onda još bolje.Gemini kaže, loš SNR je kao kada si na koncertu gde pevač peva normalno ali ljudi oko tebe ti urlaju u uši i ti ništa ne čuješ 🤣
Pogledajte prilog 541983
4G 800+1800+2100 50 mhz BW
Pa maksimum koji 4G pruža jeste LTE 800, 1800, 2100, 2600, i ta kombinacija frekvencija može da izvlači i preko 300mb/s. Oni u mom mestu imaju samo LTE 800+1800, što mi daje 60-80mb/s. Što znači da sa Yettelom ne mogu da dobijem ni četvrtinu 4g kapaciteta, da ne pričam o 5g...@Novatech: na šta tačno misliš kad kažeš da Yettel ima "zastarelu opremu"?
Pozdrav
Moja greska, mislio sam da je ugasen taj eNB jer nije snimljen dugo a taj novi 3757 ima slicno usmerene sektore pa sam mislio da je tu. Sad je 3151 vracen da bude “u upotrebi”.Pozdrav, pitao bi nešto, zanima me kako se kačim na ćeliju, za koju piše na cellmaperu da je van pogona, u čemu je caka. Zaključao sam je, bilo mi je čudno jer se više ne vidi na cellmaperu a do skoro sam je video. Kad se štiklira u meniju "Decommissioned towers" pojavi se, znači da nije van upotrebe.
Kolko mi je poznato, Yettel je krajem 2024 i tokom 2025 uložio 60 miliona EUR u generacijsku zamenu mreže. Telekom je tek u aprilu dobio kredit, a A1 menja sukcesivno.@Novatech: na šta tačno misliš kad kažeš da Yettel ima "zastarelu opremu"?
Pozdrav
Ma ja sam je malo pomerio da bi se videla, na istom su tornju sva tri operatera. U pravu si slične sektore imaju, samo što ne bacaju više na moju lokaciju i ne mogu da se zakačim na B7. Nije 3151 nego 3161,Moja greska, mislio sam da je ugasen taj eNB jer nije snimljen dugo a taj novi 3757 ima slicno usmerene sektore pa sam mislio da je tu. Sad je 3151 vracen da bude “u upotrebi”.
Samo ako budes prolazio vidi gde je ta 3757 i snimi je da se pozicionira na pravo mesto.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari