Šta je novo?

Kućna multimedija Koji TV izabrati

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

obren24

Poznat
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
42
Pozdrav ljudi, gledam da zamenim svoj TCL C715 i nasao sam par modela koji mi se svidjaju, pa me zanima vase misljenje i sta bi vi uzeli

1. TCL 65C735 - 90.000
2. Hisense 55U8HQ - 90.000
3. Hisense 65U7HQ - 75.000

Ovo sam ja nasao da mi je privuklo paznju, uglavnom bih koristio za gaming, filmove itd. Gledam na neko daljini od 1.5m do 3.5m zavisno gde sednem.
Ako neko ima iskustva sa nekim od modela bio bih zahvalan. Naravno ako znate za neku bolju ponudu do 100k dobrodosla. Trenutni tv mi je 50 inca, nisam imao veci pa nzm sta bih pre jurio.
Bitno mi je da je 120hz.

Pozdrav,
Imam dileme za kupovinu tv-a od 65 inča.
Dvoumim se između HISENSE U8Q i TCL C8K.

Tv bi se najviše koristio za stremio, tv (yettel), youtube.
Da napomenem da imam i hisense soundbox ax5140q pa bi hi concerto na hisense tv bio plus.

Bitna stvar je i da mi je prozor direktno naspram tv-a i da sada pravi problem odsjaj (kao ogledalo je) na trenutnom LG niže srednje klase starom 6 godina.

Svakako možete preporučiti i neki drugi tv, da je u ovom cenovnom segmentu 🙂

Hvala!
Verujem da nećeš pogrešiti ni sa jednim od ta dva. TCL ima bolji kontrast, Hisense bolji Peak Brightness. Da li si za Google TV ili VIDAA, to možda odluči.
Ako ne, možda presudi točilica za pivo koja se dobija uz Hisense, taman pred svetsko prvenstvo. 😀
1779959045651.webp

Verujem da nećeš pogrešiti ni sa jednim od ta dva. TCL ima bolji kontrast, Hisense bolji Peak Brightness. Da li si za Google TV ili VIDAA, to možda odluči.
Ako ne, možda presudi točilica za pivo koja se dobija uz Hisense, taman pred svetsko prvenstvo. 😀
Pogledajte prilog 541008
Više bi mi leglo da ide 3 litra neke dobre rakije uz tv 😀

Da li na VIDAA može da se instaliraju stremio, nuvio i wu play bez problema? takođe koristim i SmartTube, da li on može?
Koji su najveći problemi vidaa-e tj. benefiti google tv-a?

Imam 65U8Q, vrhunski tv što se tiče slike, zvuka i izrade, ali VIDAA za mene jeste downgrade u odnosu na Android (Google tv). Proverio sam sad, nema SmartTube, Nuvio i Wu Play, a Stremio ima neki Lite (nisam probao). Od aplikacija koje mi nedostaju su i Spotify i Surfshark. Iris radi katastrofa, zaglavljuje slika stalno, Move nešto bolje. EON ima ali ga nisam probao. HBO, Max, NBA i Deezer rade odlično. Pošto mi je komp na drugom kraju iste sobe povezao sam ga optičkim HDMI kablom, pa preko njega gledam šta mi nedostaje na VIDAA.

U vrlo sličnoj situaciji sam kao @borisns , samo što tražim77" ili 75" . Najradije bih TCL C8K , ali too je nemoguće izgleda naći.

Cene OLED-a u toj dijagonali su jake baš. Iako na KP oglasu stoji jedna cena, kad pozovete prodavca kaže da je nabavna cena otišla gore 10% , samo kod nas se izgleda nabavljaju TV-i starije gen. kojima skače cena.....

Udaljenost do TV-a preko 4m , ali iza leđa dok sedim 2 velika prozora.... dijagonalno od TV-a veliki balkonac....

Ako nemas zavese na prozorima/balkonskim vratima i sl... imas VELIKI problem , bez obzira koji TV uzimas . Ja sam uvek pre za OLED ukoliko finansije dozvoljavaju.
Ako ne nalazis C8K , C7K je sasvim ok, razlika je brightnes piku i u vise dimming zona . Osvetljenje ces ionako smanjiti na pola ... a dimming zone hmm

Trenutno nemam , samo roletne na prozorima i uglavnom ih držimo " na pola " , tu će i biti zavese nekad. Sa balkonca će uvek ulaziti svetlost, tu neće biti zavesa sigurno.
I ja sam za OLED jer sam imao 1 ranije, ali mi je jako bezobrazno da su cene ovakve za modele od prošle godine....

A sta pitas kada si vec narucio, imao si 50put8530,koji je malo bolji ima Google sistem naspram titana, bolju sliku, bolji zvuk.... Za 36k.Mada ako imas box nisi lose prosao, cena je bas dobra, jer Philips ima dosta bolju sliku od tih jeftinijih modela za taj novac.
Pa da krenem na vreme da se kajem... 😄

Ja čekao taj model da se pojavi po normalnoj ceni mesec dana i na kraju uzeh na KP 65C9K. 🙂

Nego kad pišete ovo C7 obavezno i slovo iza jer bitno menja stvari..
C7K (2025 god.)
C7L (2026 god.)

Kod C6K modela tu je i onaj slabiji sa S na kraju...

Malopre bio do G da pogledam uživo 65c6k. Deluje baš dobro. U7Q mi nekako deluje isprano, kao da je smanjen brightness. Pitao sam jel na svim tv-ima brightness na max, kažu ništa oni ne podešavaju, samo uključe tv kako je stigao. Uglovi gledanja su odlični na oba. Pro verziju nisu imali. Cenim da isto izgleda kao i obična. Ali U8Q izgleda brutalno dobro!! Oduševio sam se. Ali 45 hiljada je skuplji od c6k. Baš velika razlika u ceni.

Meni se baš čini da su uglovi gledanja na oba poprilično loši. Jesam gledao u prodavnici ali bih rekao da se dosta menja prikaz u zavisnosti od ugla, što je i logično za taj tip displeja

Ne znam iskreno zasto to mislis. Imalo je na tom zidu preko 30 TV-a i bukvalno sam stajao na metar od televizora na pocetku reda i gledao iz tog nemoguceg ugla. Jedino se na ovim televizorima videla slika, na svim ostalima je samo sivo bilo, nigde slike.

Hm, zanimljivo zapažanje. Pogotovo što je 30% dosta mali ugao, pa se iz ovoga može zaključiti da su im očajni uglovi vidljivosti. Ja imam potpuno drugačiji zaključak. Moraću da prošetam ponovo.

@Nabukodonosor

Izvini ako sam te sada pokolebao ali to je moj utisak. Neko možda ne primećuje takve stvari ali ja da. Recimo imao sam philips sa va ekranom i smetalo mi je, a npr moja žena uopšte nije primećivala i maltene rekla ti si lud. Na kraju sam ga prebacio u sobu u kojoj može da se gleda samo pravo.
Što se više pomeram u stranu boje deluju nekako bleđe.
Savet je pogledaj još jednom, ako ne primećuješ uzimaj, uzimaš ga sebi a ne nekom drugom

Bench recenzija je baš nahvalila video, ali realno njihova recenzija je samo suvoparno iznošenje fabričkih podataka koji verovatno nisu blizu istine. Treba tv koristiti nekoliko dana barem, u svim uslovima, pa onda uraditi recenziju. Ovako samo dovodiš svoje gledaoce u zabludu. Mene su doveli.

Nazad
Vrh Dno