Šta je novo?

Microsoft konačno ubrzava Windows 11: novo ažuriranje donosi primetno brži sistem

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Windows-11-laptop-ilus-210326.webp

Microsoft konačno ubrzava Windows 11: novo ažuriranje donosi primetno brži sistem​

Microsoft je počeo da isporučuje Windows 11 KB5089573 ažuriranje koje donosi značajna poboljšanja performansi, kao i brže otvaranje aplikacija i odziv interfejsa kroz novi “Low Latency Profile” sistem optimizacije

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...-novo-azuriranje-donosi-primetno-brzi-sistem/

Bolje da ste ovo kopirali gde se vidi kako se to može uključiti jer ta opcija za sada nije dostupna velikoj većini korisnika 🙂

Type the following command to activate the feature and press Enter:
Kod:
vivetool /enable /id:58989092

Баш сам синоћ приметио убрзање у раду. Помислио сам да сам нешто умислио, али сад видим да нисам. Неколико апликација сам покренуо, и приметно је било брже покретање. Једна од њих је била и Visual Studio 2026.

Е, сад, нисам никакву команду покретао, изгледа да је мени то убрзање било укључено, тај low latency.

Bruka i sramota.. mogao sam i ja da napravim bolji sistem da nisam gurao raspalo Copilot i ostali cron taskovi pa i mrtvi Chrome u pozadini što radi i neadekvatna preraspodela i virtualizacija memorije i radnog okruženja. Malim optimizacijama task menadžera i debloat od mrtvo Copilota isto bi dobio rezultate ako ne i bolje a nisam IT stručnjak i ne trebam da budem, ali bi pobedio KOGA OĆETE JER BOLJE ZNAM WINDOWS RASPALI NEGO BILO KO U RASPALOJ SRBIJI!

Da isprobamo ovo kasnije a ubrzanje uvijek dobro došlo

Bruka i sramota.. mogao sam i ja da napravim bolji sistem da nisam gurao raspalo Copilot i ostali cron taskovi pa i mrtvi Chrome u pozadini što radi i neadekvatna preraspodela i virtualizacija memorije i radnog okruženja. Malim optimizacijama task menadžera i debloat od mrtvo Copilota isto bi dobio rezultate ako ne i bolje a nisam IT stručnjak i ne trebam da budem, ali bi pobedio KOGA OĆETE JER BOLJE ZNAM WINDOWS RASPALI NEGO BILO KO U RASPALOJ SRBIJI!
Da se javis MS officu u BG steta da atakav strucnjak trune ...

Cini mi se da za nijasnu brze otvara aplikacije, vise je "snappy". Start meni bolje ne gledajte, sta uradise ljudi... ne verujem...

ne trebaju mi dosta mi problema u životu.. samo Linux Rust i Zig

Cini mi se da za nijasnu brze otvara aplikacije, vise je "snappy". Start meni bolje ne gledajte, sta uradise ljudi... ne verujem...
upropastili ga i onaj search u fajlovima Clippy bio bolji je.. ti život

izvini Ivice ragebaitujem malo.. nego mi se bukvalno smucilo vise što više bezveze ažuriranja ubacuju toliko resursa mi jede ne znam na šta a hardware nikad skuplji.. i skupilo se sve.. izvinjavam se.. inače im održavam ponekad bazu za Rust ali me ne zanima jer nikad u životu mi nisu pomogli i sve preko veze zapošljavaju.

Čist, lepo održavan windows na isto tako odražavanom i skockanom hardveru i nema brige.

Bolje da ste ovo kopirali gde se vidi kako se to može uključiti jer ta opcija za sada nije dostupna velikoj većini korisnika 🙂

Type the following command to activate the feature and press Enter:
Kod:
vivetool /enable /id:58989092

sta mora da se koristi 3rd app da ubrzam win? 😀 ahhahahaha btw ne primecujem ama bas nista 😀 totalno isto radi.

Ne mora, možeš da sačekaš neko vreme kada će sama bila aktivirana. 🙂
Na neke funkcije u prošlosti se čekalo i po par meseci:

Probao sam ali benefita nema na starom laptopu… kapiram da desk masina ne moze biti brza od ovoga sto jeste😂

Broži od hardvera sigurno ne može.😊

Preko aplikacije da se isključi kopilot i Ai ,i eto bržeg rada. Ja lično verovatno neću preći na sledeći Win. Moram da se nakanim da sredim tri mašine na Zorin ili CachyOS. Još se nisam odlučio.

Nešto nisam primetio ikakvu razliku sa uključenim ili isključenim A1 ali sam izbacio iz principa jerbo mi ič ne treba. Ko zna, možda bi i bilo bolje na sistemu sa NPU akceleraciom u CPU i/ili GPU ?

Nazad
Vrh Dno