Ne verujem. Mislim da se ove zalihe dovlače iz Bugarske. Tamo Fujitsu nije toliko jeftin, tj nigde nije povoljan kao u Srbiji, pa ima šanse da stoji duže u magacinu. Ko zna...Trebalo bi da je ok, sem ako im magacin nije pola potopljen u Nisavi da kazemo 🙂
2 godine imaš po zakonu bez ikakvog servisa. Pod uslovom da rade u normalnim kućnim uslovima. Sve preko toga mora redovan servisDa se i ja zapljunem, uzeh u hladnoj KETA 12 i 9. Malo mi cudno, napisali mi na nekom kartoncicu ime servisera koji im ugradjuje klime (Milovan). Da li neko ima iskustva sa majstorom i kako ste vi prosli sa ugradnjom vasih?
Takode su rekli 2+3 godine garancija uz redovan servis.
U Srbiji 76000 din ta klima u hladnoj radnjiMalo da kopiketiram.
BAŠ dobra ponuda u BIH trenutno.
Trenutno po 1650 KM na akciji 14KMCC.
31 kg vanjska dvoredni izmjenjivač
850 g R32 koje gura 900 W kompresora ,
Unutrašnja ima 2.5 reda izmjenjivač...
u suštini, kao baš solidna 12ka za grijanje, za nepristojno malo novca, trenutno.
Na operativnoj granica -15 garantuje 3.34 kW konstantne snage, dakle, veoma ozbiljnja priča glede kapaciteta, što znači da sa na bivalentnoj tački u kojoj daje 3.54 kW na -7 neće ni sekunde naprezati da ostvari taj kapacitet, a ako se napregne, daće puuno više toplote, ali naravno uz obaranje COPa, po modelima Fujitsua, oko 4,7 kW zasigurno.
Zbog čak 7 kg veće mase spoljnje kao i daleko jačeg kompresora nego 550 W kod 12KMCC, prilično sam siguran da joj je čest defrost (ili barem dug) veoma nepoznat pojam.
Kad se pogode vremenski uslovi, ide i ona ceste u DF, kao i druge klime 🙂Zbog čak 7 kg veće mase spoljnje kao i daleko jačeg kompresora nego 550 W kod 12KMCC, prilično sam siguran da joj je čest defrost (ili barem dug) veoma nepoznat pojam.
Izoluj krovnu ploču 🫣Krece hladjenje polako, zavisi od orijentacije, ja juce otvorio sezonu, cool 23c, Quiet, i to se najverovatnije ne gasi do kraja leta.
Skoro sam pisao ovde da meni uredjaj odmara od prilike 15 dana godisnje, i evo, tako je.
Stavi spoljašnje brisoleje koje mogu da menjaju ugao na prekidač iznutra. Pa podesiš da Sunce ne bije u staklo direktno a opet i da ima svetla.Ima izolacije, ali ima i preko 8 kvadrata u staklu na juznoj strani.
Ako stavim roletne gubim dnevnu svetlost ( nema prozora na drugim stranama sem kupatila ) a ovamo kod grejanja nevidjeno pomaze, tako da, to je sto je 🙂
To nisam ni imao pojma da postoji, pogledacu. Dupla stakla, premaz je neki stop soul ( ako je to uopste i premaz ) koliko se secam, i Rehau profili, jos pre 20 godina ugradjivano tako da ne verujem da to bas i ima nekog efekta.Stavi spoljašnje brisoleje koje mogu da menjaju ugao na prekidač iznutra. Pa podesiš da Sunce ne bije u staklo direktno a opet i da ima svetla.
PS: kakav si paket stakla ugradio? Koliko stakala i koji premazi?
KETA jeste bolji model od KPCA, ali s obzirom na povrat PDV-a za tu razliku u ceni uzmi KPCA i ne brini brigu.Pozdrav svima. Definitivno sam odlučio da uzimam Fujitsu sedmicu jer mi to nekako ima najviše smisla za malu sobu u stanu. Ali sad je dilema koji model?
KPCA ima u hladnoj za 36000, a u istoj imaju i ove dve:
Fujitsu FUJI RSG07KETA-B/ROG07KETA za 39000din
Fujitsu GENERAL ASHG07KETA-B/ AOHG07KETA za 44000din
Prvo što me zbunjuje je koja je uopšte razlika između ove dve klime? Zar to nije isti model samo pod različitim brendom?
I drugo, da li je primetno bolji od KPCA? Ja sam iz Srpske pa za KPCA mogu da dobijem povrat pdv-a i ne plaćam carinu jer je ispod 300e, pa bi me izašla 240e, dok bi za ketu morao plaćati i carinu i pdv pa bi izašla nešto više od cene u prodavnici. Ne znam isplati li se ta razlika? Lično mi je nebitan dizajn, ali vidim da keta ima bolji izmenjivač, a negde sam našao i da ima twin kompresor (ne znam je li tačno) a KPCA obični od LG-a. Bitna mi je niska modulacija i tih rad, da mogu da spavam ko čovek. Dodatni plus bi išao onoj koja se lakše rasklopi za temeljno čišćenje.
Loša ti je pozicija u dnevnoj sobi, klima u grejanju duva na dole, i ispred nje (u visini poda) treba da bude prazan prostor da bi topao vazduh mogao da se prostire dalje po sobi.Pozdrav, poptuno sam nov clan na forumu kupio sam nov stan i potrebno mi je resenje za grejanje/hladjenje ali prvenstveno za grejanje.
Planiram da to budu dva zasebna klima uredjaja koja su postavljena kao na slici (crvena boja) jednau dnevnoj sobi jedna u hodniku koja ce grejai/hladiti dve sobe i taj deo hodnika.
Citam zadnjih dana dosta po forumima jer sam prvo hteo da uzmem Hisense Energy Pro X, medjutim mnogo ljudi je pisalo da dosta cesto odlazi u defrost prilikom grejanja (na 45min).
Da li je to situacija sa svim klimama kada vlaznost postavne velika pa je ovaj podatak irelevantan prilikom odabira klime?
Ne bih placao klime preko 70k rsd jer mislim da mi nije potrebno za ovaj prostor i s obizrom da je jedini spoljni zid donja strana na slici.
Ciljao sam da budu A+++/A++ ali ne znam sta od Fujitsu ima u toj ponudi i da li ima nesto u tom cenovnom rangu.
Takodje bi mi znacilo da klima ima automatsko pomeranje zakrilca u levo/desno zbog duvanja u obe sobe.
Takodje da li neko ko ima iskustva moze da mi predlozi Fujitsu klimu 12 ili 9 koje bih mogao da stavim na ovim pozicijama?
Voleo bih da je grejanje jaca strana, manje vise sve klime hlade veoma dobro.
Znacilo bi mi da klima zaista moze dobro da ugreje prostor i odrzava tu temperaturu kao i da modulacija u tom slucjau odrzavanja bude niska (ispod 500w).
Ako neko ima bolje idejno resenje ili bolju prepouku za klime slobodno neka kaze svoje misljenje 🙂
Klima u hodnik je glupa opcija, ili stavi u veliku sobu, pored prozora, ili u obje sobe po klimu.Pozdrav, poptuno sam nov clan na forumu kupio sam nov stan i potrebno mi je resenje za grejanje/hladjenje ali prvenstveno za grejanje.
Planiram da to budu dva zasebna klima uredjaja koja su postavljena kao na slici (crvena boja) jednau dnevnoj sobi jedna u hodniku koja ce grejai/hladiti dve sobe i taj deo hodnika.
Citam zadnjih dana dosta po forumima jer sam prvo hteo da uzmem Hisense Energy Pro X, medjutim mnogo ljudi je pisalo da dosta cesto odlazi u defrost prilikom grejanja (na 45min).
Da li je to situacija sa svim klimama kada vlaznost postavne velika pa je ovaj podatak irelevantan prilikom odabira klime?
Ne bih placao klime preko 70k rsd jer mislim da mi nije potrebno za ovaj prostor i s obizrom da je jedini spoljni zid donja strana na slici.
Ciljao sam da budu A+++/A++ ali ne znam sta od Fujitsu ima u toj ponudi i da li ima nesto u tom cenovnom rangu.
Takodje bi mi znacilo da klima ima automatsko pomeranje zakrilca u levo/desno zbog duvanja u obe sobe.
Takodje da li neko ko ima iskustva moze da mi predlozi Fujitsu klimu 12 ili 9 koje bih mogao da stavim na ovim pozicijama?
Voleo bih da je grejanje jaca strana, manje vise sve klime hlade veoma dobro.
Znacilo bi mi da klima zaista moze dobro da ugreje prostor i odrzava tu temperaturu kao i da modulacija u tom slucjau odrzavanja bude niska (ispod 500w).
Ako neko ima bolje idejno resenje ili bolju prepouku za klime slobodno neka kaze svoje misljenje 🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari