Iskreno nisam video. Video sam grdosiju ...Ne radi se backflush na lever masini
Podseti me, gde sam to napisao?nema nikakve veze skrin sa backflush
Evo ovde.To i pihtije dolaze s godinama 🙂
Imaš ozbiljnu mašinu i za nju ti ne treba puk skrin za održavanje kad imaš mogućnost bekfluša.
Evo fotografije:

Vau, što lepa slika! Definitivno su tamnije, ali ako je ukus dobar, to je najbitnijeEvo fotografije:
Pogledajte prilog 540722
Da dodam ono što fotografija ne može preneti. Kad otvorim kesu LM Pink Bourbon-a zaplahne me miris voća. Kad otvorim kesu sa CRM Pink Bourbon oseća se miris prženja, što bi rekli tradicionalni miris kafe. Takođe, za CRM Pink Bourbon sam primetio zrna u dve nijanse braon boje, kao da su pomešane dve šarže prženja neznatno različite.
Hvala @nidza, ekstrakcija 1:2 - 1:2,3, stepen sitnije mlevenje, cirka 18,2 umesto 19,2 (sa koliko sam krenuo) je popravilo stanje, znatno. I dalje se oseća blaga karamela, slatkoća od prženja (da je tako nazovem), nije lajt voćno-cvetni ukus, ali sada dosta bolje od prvih šoljica sa ovim zrnom.
Moram da naglasim da moja preferencija naginje ka srednjem do svetlom prženju, voćne i cvetne arome. I pored izražavanja kritičnih tonova naspram CRM (iz mog subjektivnog ugla), ovo je i dalje jako dobra i kvalitetna kafa, a svakoj kafi treba pogoditi optimalnu recepturu pripreme. Samo žalim da naglasim razliku između moje lične preferencije, tj. subjektivne slike i objektivnog stanja.
Ekspert ne sme da greši jer piše "ne treba puk skrin za održavanje" kako je napisao, da koristi da bi zaštitio grupu. Ali nema bekfluš pa ga puk skrinom štiti. Što je ispravno i između ostalog i to mu je funkcija pored drugih.Evo ovde.To i pihtije dolaze s godinama
Imaš ozbiljnu mašinu i za nju ti ne treba puk skrin za održavanje kad imaš mogućnost bekfluša.
Da li ste culi za moka pot koji se zove 9barista, 9 zato sto proizvodi 9 bara koliko je potrebno za ektrakst kreme tj ulja iz kafe
Zaboravio sam da 9 bara nije standard... Ja lično merkam Gaggia Classic Pro i da sam ručno promenim opruge, ima da se poruči, mislim zajedno ispadne manje od 9Barista (u zavisnosti šta tačno uzmeš). Na KupujemProdajem ima za 385-525 evra trenutno + 10 funti opruge + isporuka. Sage Bambino Plus se često preporučuje, slična priča, bez modificikacija ima 9 bara, oko 500 evra ide cena kod nas, koliko vidim (mislio sam da je jeftiniji 🤨).Jeste skupo, ali ne zauzima toliko prostora koliko zauzima espreso masina.
Jel mozes da mi nadjes espreso uredjaj koji pravi pritisak od 9bara da bi ekstraktovao ulje(kremu) iz kafe a da je jeftiniji od 9Barista?
Evo mene bas zanima.
Brate, kol'ko ovo košta? XD A Flair ili Robot? To preporučuju od full manuelaca. Takođe, da li voliš gorku kafu? Sad čak preporučuju skidanje kreme ako ne voliš gorku...Ja sam godinama hteo da uzmem ovu Italijansku lepoticu ali kako sam se vise udubljivao u svet kafe brzo sam shvatio da ne mogu da ekstraktuju kremu koju ja zelim 🙂
Pogledajte prilog 540910
Takodje mi je bitno koje je zrno kafe, da li je robusta ili arabica, nekom je svejedno, nekom nije
Zavisi od finisa, 1300 do 2000 euraBrate, kol'ko ovo košta? XD A Flair ili Robot? To preporučuju od full manuelaca. Takođe, da li voliš gorku kafu? Sad čak preporučuju skidanje kreme ako ne voliš gorku...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari