Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

… nisam siguran da oni to uopšte znaju… samo ih interesuje razlog prelaska i kako da te ubede da ostaneš…

Evo iskustva od jutros, nakon zahteva za prenos u a1. Prvo su ponduli 60% za 5s, prva tri meseca 350din, nakon toga 850din. Ja pitao za 5xs, jer roditeljima ne treba veci paket i tu su ponudli 50%. Ja rekoh, moze 5xs i odmah nove ponude za 5s na 70% za 800din i prva 3 meseca po 230din. Na kraju sam to i prihvatio. 😀

Kolko na kraju placas 5s 3x230+21x800?
Sto mu dodje 729 prosecno za dve godine, sto je super cena.

Imam MOVE besplatno, ističe 22.05.
Sad deaktiviram (jer realno nisam ni koristio) jer ne planiram da to plaćam, ali dobijam poruku "Paket je otkazan i ostaje aktivan do kraja meseca"
. Dakle pretpostavljam da će da naplate ovih 9 dana jer ne postoji opcija da se otkaže pre kraja meseca.

Imam MOVE besplatno, ističe 22.05.
Sad deaktiviram (jer realno nisam ni koristio) jer ne planiram da to plaćam, ali dobijam poruku "Paket je otkazan i ostaje aktivan do kraja meseca"
. Dakle pretpostavljam da će da naplate ovih 9 dana jer ne postoji opcija da se otkaže pre kraja meseca.
Tako je
Trebao si ga prošlog meseca otkazati, ako nisi hteo uopšte da to platiš

a šta si ti očekivao poštenje od telekoma.... pa oni su poznati po tome da gledaju da izvuku svaki dinar gde mogu da bi pokrili dubiozu u kojoj su

a šta si ti očekivao poštenje od telekoma.... pa oni su poznati po tome da gledaju da izvuku svaki dinar gde mogu da bi pokrili dubiozu u kojoj su
istina. nema meseca da se ne žalim na neosnovano povećanje računa. uvek izmisle neku naknadu, bar 20 din, samo da uzmu nešto preko računa. kad se žalim onda to uvaže. to je ona parola APP

Evo da potvrdim i ja.
Ugovorna obaveza mi je istekla u ponedeljak, danas podneo u A1 zahtev za prenos, zvali su posle 2h, trazio i dobio 5S sa 60% popusta.Izadje to na kraju dosta povoljno (da ne kazem bagatela kakve su im redovne cene).
Ali koji je to pijac, sta reci.

Evo da potvrdim i ja.
Ugovorna obaveza mi je istekla u ponedeljak, danas podneo u A1 zahtev za prenos, zvali su posle 2h, trazio i dobio 5S sa 60% popusta.Izadje to na kraju dosta povoljno (da ne kazem bagatela kakve su im redovne cene).
Ali koji je to pijac, sta reci.
I koliko to izadje mesecno?.

Moze tu 70% da se izvuce ko kolega iznad sto je uspeo.
Ista fora ko sto su davali za Omoriku S 70% a Omoriku M 60%, preslikali na 5S i 5M.

Kad se prebacuje sa A1 pripejd na MTS postpejd, sta je bolje zvati ili ici u poslovnicu?

Poslednja izmena:
Upravo su me zvali iz MTS-a sa 0648879xxx da mi uskoro ističe ugovor (ostalo je nešto malo manje od dva meseca) i ako želim mogu da mi pošalju nov ugovor na e-mail, takođe rekli su da je sada promenjeno ime tarife i da je sada 5l, po ceni od 4.199 din u naredne 2 godine (hahahah, mene nije zakačilo ni poslednje poskupljenje kada sam se bunio), kada sam rekao da je to preskupo i da idem onda u A1, rekla mi je možete otići do poslovnice da vidim da li mogu da smanjim tarifu?!?!? i možda mogu da mi daju drugu ponudu, ne znam od kada u poslovnici mogu da daju bolju ponudu, uvek sam to sve rešavao preko 064733 gde sam tražio poziv određene službe da mi daju ponude, pozdravio sam ih sa "vidimo se u A1", a pre nedelju su mi preko 064733 nudili samo 10% popusta, verovatno ću morati isto što i drugi zahtev za seobu broja u A1, dan nakon što mi istekne ugovor.

Da al je regularna cena bez popusta za prva 3 meseca 1000din, znači sa tvojim popustom bi trebalo da bude 400din
Malo su ovog puta to drugačije postavili. Ta tri meseca zvanično važe samo za nove brojeve, nisu standard za obnovu starih ugovora, pa ni nema dodatnog popusta na to.

rekla mi je možete otići do poslovnice da vidim da li mogu da smanjim tarifu?!?!? i možda mogu da mi daju drugu ponudu
Ako dobro shvatam, ideja je da ti daju ponude samo za ekvivalentne tarife, što je u tvom slučaju 5ica L. Ako bi hteo neku nižu, treba da smanjiš i trenutnu. Mislim, svakako je čudno, ali to objašnjenje mi ima najviše smisla, šta znam. Naravno, kako i sam kažeš, biće sve bolje kad ti istekne ugovorna obaveza.

@rovello
Pa ispada da nije samo za nove brojeve, bar po iskustvima kolega koja stoje na ovoj istoj stranici:
Samo da javim da nakon zahteva za prenos u A1 pozvali iz mts i ponudili 60% popusta na 5icaM. Prva 3 meseca 480rsd, a ostalih 21 mesec po 1480
Evo iskustva od jutros, nakon zahteva za prenos u a1. Prvo su ponduli 60% za 5s, prva tri meseca 350din, nakon toga 850din. Ja pitao za 5xs, jer roditeljima ne treba veci paket i tu su ponudli 50%. Ja rekoh, moze 5xs i odmah nove ponude za 5s na 70% za 800din i prva 3 meseca po 230din. Na kraju sam to i prihvatio. 😀

Istina, sad povezujem. U oba posta, doduše, ne uklapaju se sasvim popusti, ali pretpostavljam da je to do nepreciznosti. No evo kako bi trebalo da bude, makar matematički gledano.

Nezavnisno od paketa, dakle, puna cena prva tri meseca je zaokruženo 1100, odnosno 1000 sa eRačunom. Sa 60% popusta je onda 40% × 1100 = 440, odnosno 340 sa eRačunom, i to se otprilike uklapa u ono što je napisano, 480 i 350. Isto tako, sa 70% popusta je 30% × 1100 = 330, odnosno 230 sa eRačunom, i to se savršeno uklapa u drugo iskustvo.

Nadalje, posmatramo to da bez eRačuna 5ica M košta 3699 mesečno, odnosno 5ica S košta 2999. Tu 60% popusta za M ispada 1480 (savršeno se uklapa u prvo iskustvo), odnosno 1380 sa eRačunom. Isti popust za S ispada 1200, odnosno 1100 sa eRačunom, pa pretpostavljam da je član koji je napisao 850 pogrešno čuo preko telefona. S druge strane, 70% popusta na S je upravo 900 dinara, odnosno 800 sa eRačunom, što je on na kraju i prihvatio.

Sve u svemu, biće da je onda to standard, a da su Milošu skoro sigurno samo zaboravili da naglase da se popust odnosi i na prva tri meseca.

Nazad
Vrh Dno